v tomto bohuzial neporadim. pouzivam plastovy tamper, mal som aj kovovy ale daroval som ho - nevidel som ziaden rozdiel.
zalezi ake mas misky . o LM som len cital ze na ne treba zvlast tampery kvoli konickemu dnu. ja single moc nerobim... double misky mam dve. jednu IMS ktoru pouzivam stale a tam som laborovanim prisiel ze z cca 18.5g su najlepsie dve espressa. niektore misky (resp. vacsina profi misiek) maju gramaz na ktore su urcene ale neda sa tym riadit kedze rozne prazena kava ma rozny objem, takze nemozes pouzit 7g svetle prazenej kavy a mat rovnaky vysledok ako zo 7g tmavo prazenej.
24.01.2016 - 20:01:18
00
ivan.p- nemozem vyskusat vsetky praziarne na sk. vyskusal som z primacafe 5-6 druhov kav, ktore mi boli doporucene... boli super... najlepsia zimbabwe AA. len ta doprava je trocha problem... u nas beriem z http://www.prazenakava.sk/ , ale chcem vyskusat aj ine praziarne, preto sa pytam, kto ma ake skusenosti....
24.01.2016 - 20:13:32
00
zo zvolena beriem aj ja. vacsinou dobra, hlavne za tu cenu. dobru kavu ma aj cierna perla. primacafe nie je zla nestoji mi za tu cenu a komplikovanu dopravu...
24.01.2016 - 20:38:53
00
Mám toto sitko. http://www.imsfiltri.com/en/filtri/b70-1t-h24-5-n/ . Vraj je na tamper 58 mm, no podľa mojich skúseností , to neutampujem dostatočne s 58 mm tamperom , pretože než dosiahnem optimálnu / podla mňa / tampovaciu silu 20 kg , narazím na kónický okraj misky...Čiže 58 mm nevhodné určite , len do akého priemeru ístˇ...Asi budem musieť kontaktovať http://www.bunacafe.eu/ , od ktorých som bral stroj...snáď poradia
24.01.2016 - 20:52:56
00
Čo tak zvýšiť gramáž? Kupovať zvlášť tamper mi príde dosť zbytočné. Originál espresso postup síce hovorí o 7g na single shot, ale určite sa nič nestane keď skúsiš viac
24.01.2016 - 23:03:48
00
mne hlavne pride divne nerobit double ;)

btw, tabulka gramov, objemov a pomerov pre jednotlive typy kav:

www.home-barista.com
24.01.2016 - 23:15:00
01
Teraz musím trénovať , skúšať / mletie, doby extrakcie, silu tampovania / , experimentovať...chcem piť espresso často a pri vyššej gramáži , by mi už vplyvom nadmerného kofeinizmu začali liezť oči z " dúlku " :D ...Nehovoriac o tom , že kvalitná káva aj niečo stojí.
sekiller áno so zvýšenou gramážou mi to ide super , ale už som pri danom portafiltri s malým sitkom na 10 gramoch... Len vtedy to dobre utampujem. Ale , všemocný internet v podobe pána Marcusa Schollmayer-a z Expresso TV , mi dal odpoveď ...Treba dať 6-7 gr, utampovať tamperom s priemerom 41 mm - poklepať po portafiltri , nech sa neutampovaná káva dostane do stredu misky a utampovať ešte raz... link : https://www.youtube.com/watch?v=5_F4ORiiUIc
25.01.2016 - 00:05:19
00
na kofein si zvyknes ... bezne 5-6 kav denne pocas vikendu pri 10g na shot ..
25.01.2016 - 07:54:16
01
zaujimal by ma rozdiel medzi utampovanim v tvojom pripade len tak, tvojimi 20kg a potom rovnym a konvexnym tamperom. ci tam budu ocividne rozdiely alebo nie.
25.01.2016 - 13:26:29
00
Tiger ranného druhu...Bunacafé espresso zmes.

Prílohy:

image.jpeg
image.jpeg 438.8 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2016 - 06:53:02
01
paradne video - ako vyzera extrakcia cez priesvitne sitko/paku

26.01.2016 - 17:02:02
01
Trošku som poobede poexperimentoval s buttomless portafiltrom originál Rocket...na tretí pokus sa to už začalo podobať na ako-takú extrakciu...záver- pri 18,5 gr. treba mlieť dosť na jemno, teda aspoň v mojom set up-e...Ak sa zadarí , postnem vyššiu kvalitu.

Prílohy:

Komentár súboru: Hrubé mletie malo za následok málo hustú a sirupovitú konzistenciu...
Buttomless portafilter extrakcia....jpg
Buttomless portafilter extrakcia....jpg 482.26 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2016 - 19:44:30
00
treba do toho mlet inak ako do klasickej paky ? na ceste mam paku so 17g IMS miskou, nech viem co ma caka :)

btw, je to bottomless - tj bez-spodku (alebo naked)
26.01.2016 - 19:54:46
00
No , preklep ...No dnes som domlel posledné množstvo expresso zmesi od Bunacafé , u ktorej som mal už vychytané " muchy " . Tigra som vytlačil na počkanie...teraz som pripravoval Kolumbiu , a poviem ti , že značný rozdiel...Extrahujem kratší čas , lebo pri 25 s už tečie " riedko ". Skúsil som aj väčšie množstvo kávy , hrúbku mletia, upravil som singel až ku takmer 11 gr a dostal som sa tam , kde som bol s expresso zmesou pri 8 gr...Tú " penu " neviem nejako trafiť...ale zajtra mi majú doručiť originál LaMarzocco filtr (košík) 1 šálkový 7g a tamper 41 mm a snáď aj ten singel vyladím tip-top...Doubleshot 18,5 gr mi išiel aj s tou Kolumbiou k mojej spokojnosti, aj keď ani tam som nedosiahol " penu " ako pri použití spomenutej zmesi...


Naposledy upravil Ramon1 dňa 26.01.2016 - 22:33:09, celkovo upravené 1 krát.

26.01.2016 - 20:08:00
00
double je vzdy lahsie spravit ako single. odpusti viac chyb...
26.01.2016 - 21:44:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up