Dobre radí Jano... Môže to byť veľkosť 60, môže to byť veľkosť XL, môže to byť veľkosť 19". Ale záleží aj od toho, ako to výrobca meria.
Každoprípadne, kúp, bude za tebou dobrý hák!
Obcas sa najde na tejto stranke aj biker co jazdi cestu. Ja som manik na cestu a ak mozem poradit tak velkost ramu je to najdôlezitejsie. Ked sedis na biku a pätu mas na pedali , mas nohu vtedy vystretu tak potom mas spravne vysoko sedadlo.
Hovorim to preto lebo od toho sa odvija velkost ramu. Ked budes mat sedadlo v spravnej vyske tak sedlovka by ti mala trcat z ramu tak 14cm. Napr.10cm je strasne malo a 18 je na cestak vela.
Dovolil by som si nesuhlasit s Vladom. Uvedene plati pre klasicku geometriu ramov. V dnesnej dobe slopingovych ramov by si s tym velmi nepochodil. Uz som videl na ziletke sedlovku vytiahnutu hadam viac ako na biku, vsak si pozri nejaky casak (velo, peloton,..). Podla mna je dost dolezita aj dlzka ramu (da sa to ciastocne kompenzovat dlzkou predstavca), ktora dost casto zavisi od velkosti ramu. Keby som si isiel ja kupit kostru bez slopingu, tak najskor by som si asi vsimol, ze ked sa nad bikom postavim na zem, tak ci si nenabijem volaco medzi nohami. Takych 5 cm rozdielu medzi rozkrokom a vrchnou trubkou by malo stacit. So slopingom neviem poradit, asi sa treba orientovat podla dlzky ramu.
Nesuhlasim s girom, lebo ked budes mat sedlovku vytiahnutu viac ako 18cm tak bude pruzit. Mas pravdu, slopingove ramy maju viac vysunutu sedlovku ale netreba to prehanat.
tiez sa mi to nepaci s takymi vysunutyni sedlovkami, ale su take biky (neviem ci to bolo prave tych 18 cm). Neviem aky styl jazdis, iste pruzenie nie je na zavadu. Asi zalezi aj od materialu sedlovky. A to sa bikeri stazuju na to pruzenie? A ako si vlastne dosiel k tomu cislu 18 cm? To sa mi zas nezda az tak vela (vsak tych 18 cm predstavuje proti tvojim odporucanym 14 cm len cca 1/4 dlzky naviac).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Každoprípadne, kúp, bude za tebou dobrý hák!
Hovorim to preto lebo od toho sa odvija velkost ramu. Ked budes mat sedadlo v spravnej vyske tak sedlovka by ti mala trcat z ramu tak 14cm. Napr.10cm je strasne malo a 18 je na cestak vela.