ak je to aspon podobne omacke z morugy tak to na chlebik nedas aj v najtensej vrstve by to bolo peklo. my s tym polievky ochucujeme.. a niektore jedla ktore maju omacku (cize nesuche.. na rezen sa to blbo roztiera )
kedysi sme na rybackach ako deti jedli taku domacu pastu palivu na chlebik tak mi chutila nostalgia, toto je asi ine peklo, naco je toho potom tak vela ked napr do polievky das menej jak stipku, potom ti jedna staci aj na cely zivot
to vyzera dobre na chlebiik to je omacka? kam to davas?
JJ je to omáčka. Zloženie Carolina Reaper 80%,šalotka,ryžový ocot,soľ,trstinový cukor,olivový olej............. No tak toto si nedám nikam,to je pre mňa už extrém,to mám čisto na predaj. Takto tá paprička pekne vypadá Moja fotka z 2015
ja som pred rokom pestoval Trinidad Moruga Scorpion a Habanero + asi 10 druhov kochlikovych co som rozdal...... mal som paradnu urodu a mlel som to potom v starodavnom mlynceku na kavu.... ked som chcel jemny prach tak sice 3x som to tade musel prehnat ale bez vedlajsich ucinkov na dychacie cesty..... na hrubsie stacilo 1-2x.....potom som to nasypal do korenicky s keramickym mlyncekom a tym padom tomu dam este dalsie jemne mletie a na dochucovanie je to super
nie nie, tí ma onehdá inšpirovali pustiť sa do toho sám
na postup netreba nič špeciálne, iba rúru teplovzdušným ohrevom a ingrediencie
pri prvom pokuse som postupoval podľa receptu tu: http://recepty.vareni.cz/domaci-susene-maso/
postupne som skúšal experimentovať s tou marinádou, ale základ sójová+worchester ostali
Ja som tušim robil z 1300g a ostalo mi cca 600g takže o polovičku cca,ale ide o to aj ako si to vysušiš. Ja zas mám rád cesnek,sol,čierne korenie Marinovanie 2 dni a sušennie je na cca 6 hodin v sušičke,a je to za pár eur,ked si zoberieš že kilo zadneho hovädzieho stoji 8-9€,podla kvality,keby si chcel argentinsku sviečkovu,nieje problem
vcelku dosť dlhý proces, ale zajtra vyskúšam. dík.
Inak s tymto receptom som začinal ja,je od kamaráta,ale marinádu si kludne dáš aku chceš,kamarát dalši dáva dokonca len trochu vody a do nej morsku soľ a horovo.
Kupis kravu. Najlepsie je zadne na susenie. Ja kupujem u mesiara u nas alebo v lidli. To je ceske a dva tyzdne vyzrate. Umyjes a das na chvilu do mrazaku aby to ztuhlo. Medzitym si urobis marinadu. CCa 3-4 deci sojovky kikoman. Moze byt aj druha ale mne chuti tato najviac. Das tak zo 5 lyzic worcestrovej omacky heinz. 5 lyzic sladkej sojovky heinz. Lyzicku vegety bez glutamatu. Dve lyzicky mleteho habanera. Tak do 400000 shu. Jednu susenu jolokiu brown nakrajanu noznickami. Potom asi 5 haba white nakrajanych na pruzky noznickami. Aj zo semiackami. Jednu lyzicu trstinoveho cukru. Nechas to odlezat tak 3 hodinky na izbovej teplote. Medzitym asi po hodinke si vyber maso z mrazaku. Neviem ako mas nastaveny. Ja mam na minus 20. No a nakrajaj na pruzky silne asi 3-4 mm a daj ich do ziplocu. Take tie pytliky s tym zatvaranim. Ja pouzivam 2 litrove na cca 700gr masa. Ked tam mas tie nakrajane tak to nechaj vonku este tak hodinku nech to trosku rozmrzne a daj naspat na hodinku do chladnicky. Po hodinke nalej do sacku marinadu. Pekne premiesaj, lebo vedia sa tie platky masa k sebe zalepit. Vytlac vzduch, zazipsuj sacok a na 24 h nechaj marinovat. Sem tam to vyber z chladnicky a pekne premiesaj a zase zavri. Je to najlepsie v tom sacku lebo sa dostane marinada vsade. Potom zoberies po 24hod maso a das to do dnejakej derovanej nadoby vycedit od prebytocnej stavy. No a skladas to potom pekne vedla seba na plato. Ja mam susicku co ma 9 plat. Da sa tam naraz vysusit cca 1,7 kg masa aj ked pisu ze max 1,2 kg. Najprv to nechavam minimum 2 hodiny susti na 70 stupnov. Po 2 hodinach prehodim plata. Horne zo spodnymi a necham este hodinu na 70. Potom znizim teplotu na cca 40-50 stupnov a susim cca 10-12 hodin. No ale medzitym chodim stale do kuchyne a kukam co je suche a zerem:)))
tak taku marinadu nezvladnem minimalne kvoli surovinam. habanero sa da u nas kupit, ale jolokia urcite nie
nieco sa vymysli - treba zacat a dochutenie sa poriesi casom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
JJ je to omáčka. Zloženie Carolina Reaper 80%,šalotka,ryžový ocot,soľ,trstinový cukor,olivový olej............. No tak toto si nedám nikam,to je pre mňa už extrém,to mám čisto na predaj. Takto tá paprička pekne vypadá
maso
za kvalitu fotiek sa trochu hanbim.. ale tazko sa foti ked mi kvapkaju sliny na zem
takze ty si ten dodavatel pre Tesco ? co chcu 5€ za 3 kusky v malom sacku ?
na postup netreba nič špeciálne, iba rúru teplovzdušným ohrevom a ingrediencie
pri prvom pokuse som postupoval podľa receptu tu:
http://recepty.vareni.cz/domaci-susene-maso/
postupne som skúšal experimentovať s tou marinádou, ale základ sójová+worchester ostali
Ja som tušim robil z 1300g a ostalo mi cca 600g takže o polovičku cca,ale ide o to aj ako si to vysušiš. Ja zas mám rád cesnek,sol,čierne korenie
Inak s tymto receptom som začinal ja,je od kamaráta,ale marinádu si kludne dáš aku chceš,kamarát dalši dáva dokonca len trochu vody a do nej morsku soľ a horovo.
Kupis kravu. Najlepsie je zadne na susenie. Ja kupujem u mesiara u nas alebo v lidli. To je ceske a dva tyzdne vyzrate. Umyjes a das na chvilu do mrazaku aby to ztuhlo. Medzitym si urobis marinadu. CCa 3-4 deci sojovky kikoman. Moze byt aj druha ale mne chuti tato najviac. Das tak zo 5 lyzic worcestrovej omacky heinz. 5 lyzic sladkej sojovky heinz. Lyzicku vegety bez glutamatu. Dve lyzicky mleteho habanera. Tak do 400000 shu. Jednu susenu jolokiu brown nakrajanu noznickami. Potom asi 5 haba white nakrajanych na pruzky noznickami. Aj zo semiackami. Jednu lyzicu trstinoveho cukru. Nechas to odlezat tak 3 hodinky na izbovej teplote. Medzitym asi po hodinke si vyber maso z mrazaku. Neviem ako mas nastaveny. Ja mam na minus 20. No a nakrajaj na pruzky silne asi 3-4 mm a daj ich do ziplocu. Take tie pytliky s tym zatvaranim. Ja pouzivam 2 litrove na cca 700gr masa. Ked tam mas tie nakrajane tak to nechaj vonku este tak hodinku nech to trosku rozmrzne a daj naspat na hodinku do chladnicky. Po hodinke nalej do sacku marinadu. Pekne premiesaj, lebo vedia sa tie platky masa k sebe zalepit. Vytlac vzduch, zazipsuj sacok a na 24 h nechaj marinovat. Sem tam to vyber z chladnicky a pekne premiesaj a zase zavri. Je to najlepsie v tom sacku lebo sa dostane marinada vsade. Potom zoberies po 24hod maso a das to do dnejakej derovanej nadoby vycedit od prebytocnej stavy. No a skladas to potom pekne vedla seba na plato. Ja mam susicku co ma 9 plat. Da sa tam naraz vysusit cca 1,7 kg masa aj ked pisu ze max 1,2 kg. Najprv to nechavam minimum 2 hodiny susti na 70 stupnov. Po 2 hodinach prehodim plata. Horne zo spodnymi a necham este hodinu na 70. Potom znizim teplotu na cca 40-50 stupnov a susim cca 10-12 hodin. No ale medzitym chodim stale do kuchyne a kukam co je suche a zerem:)))
3-4 dcl sójovej omáčky (Kikoman)
5 pl worcestrovej omáčky (Heinz)
5 pl sladkej sojovej omáčky (Heinz)
1 pl trstinového cukru
1-2 ks BJ Chocolate posekaná na kúsky (1 000 000 SHU )
5 ks Habanero White
Nechat odstat 3 hodinky v izbovej teplote.
…...........................
24-48 hodin nechat marinovat v chladničke.
2 hodiny – na 70 stp. Potom prehodiť pláta. A ešte 1 hodinu na 70stp. Potom znižit na 40-50stp. A sušiť ešte cca 10-15 hodin.
ˇudaje o tych časoch sú všeobecne,každá sušička suši inak, ja to mám hotove do 6-7 hodin.
Potom to Habanero a jolokia sú hooodne silné chilli,to už je na každom kolko si tam toho dá a či vôbec
nieco sa vymysli - treba zacat a dochutenie sa poriesi casom
maso
za kvalitu fotiek sa trochu hanbim.. ale tazko sa foti ked mi kvapkaju sliny na zem
ktorú panvicu si nakoniec kúpil?môžeš poslať odkaz?dík