taakze,na jar si chcem riesit nove kola..do oka mi padli prave crosstraily ale je tu problem-a to taky ze ich nemozem nikde naist z prednou 15mm pevnou osou. Robia sa vobec take??
Asi loziska (v tom lepsom pripade ) , ale nemusia byt znicene, len mas povolene vymedzovanie vole lozisk. Myslim, ze tieto kolesa to maju, dokonca mozno aj kontramatku.
Čo som skušal vôla na oske nie je keď som mal dole koleso. Chova sa to ako všetko fasa. A keď to nahodim vtedy to robi. Robi to na obidvoch kolach rovnaka vôla. Da sa to nejak opraviť? Neviem to video tu položiť možno poobede keď pride syn.
je tam uchytenie kotúča CL,je to normálna vôla v tom ozubení,môžeš skúsiť dotahnuť tie matice-je to ten istý klúč ako na kazetu,alebo ak ti to ide na nervy,daj tie kotúče dole a daj na to ozubenie pár kvapiek Loctitu 243,dotiahni a počkaj 1 - 2 hod. vôla už nebude-tiež som to tak urobil na jedných kolesách z týmto uchytením kotúča-len potom bude ten kotúč dosť problém stiahnuť dole,ke´d sa zoderie
Na nervy mi to išlo keď som to zistil. Teraz som sa vratil z jazdy a ako rušivý som neregistroval. Ja len aby som neodpalil ložiska.Ale skusim to ešte dotiahnuť. Dano5 a to videjko si videl ?
Normálna taká vôľa určite nieje, však je tam 1000hran tam nemôže byť 3mm vôľa ako vidno na videu.
U všetkých 3och bikoch doma som sa na to pozrel a nikde popisovaná vôľa nieje (max. vôľa v platničkách) ani 1mm
určite by som to rozobral a pozrel sa na to a potom to riadne utiahol.
Však prave že keď som to mal dole sa to tak nejavilo. Ta vôla na brzd. kotuči bol ale velmi malý a nie taký ako je na videu. Stredova oska vyzerala v poho. Čo sa týka osky nema žiadny vakel je uplne na tesno. Na biku už je to iné.Ono do stran nerobi nič je pevné len dopredu a dozadu.
Nedalo mi to a išiel sa pozrieť na tie nity ale tie su OK. Ale vyzerá to na ten 1000hran. Skusim to dotiahnuť ako spomínal Dano5 ma to sice malú vôlu ale na koleso po jeho obvode sa to môže javiť ako velká vôla.
Kotuče su aj s brzdami Shimano M395 takže ta najmenšia rada. Mam ich vymeniť aby som neodpísal 1000hran ?
Jaaaj, ty myslis pozdlznu volu, ja ze do bokov, tak toto nie su loziska, pozrel som si video, kotuc to nie je. Ale nechapem, ze to robi aj predne. Ale ak zabrzdis a koleso chodi takto dopredu a dozadu, tak jedina moznost je prasknuty naboj, resp. spojenie medzi uchytom kotuca a nabojom. Zabrzdene koleso nema ako mat takuto volu, je pevne spojene s kotucom. Ledaze by tieto Mavicy to mali inak, ako normalne kolesa, co asi ano
lto to si mi nepovedal dobru správu. Ale ako som písal koment pred tebou ten 1000 hran ma vôlu. Skusim ho dotiahnuť. Na naboji je 1000hran a kotuč 1000hran a tam je malý vakel. Neverím že to bude náboj. A ani si to nepripušťam.
No, ono tie kolesa mozno niesu ako klasika, ja to neviem povedat, ked to nevidim, z videa tiez nie. Ale .. nedotiahnuty centerlock to moze robit (nevedel som ze mas CL). A ked ti to robi aj predne, tak to urcte bude tym. Oba treba zaloctitovat a bude pokoj. Aj mne sa povoloval.
Hej však Dano5 to už písal. lto ti nečítaš prispevky
Edit: Ale aj tak vam všetkým ďakujem lebo sme sa niekde dostali a ja to musim už len zrealizovať. Ak to nepomôže ozvem sa.
Takže nanovšie poznatky. Je to v 1000hrane. Včera mi to nedalo tak som sa pustil do kloies a čuduj sa svete ešte to išlo dotiahnuť. Vola sa zmenšila a o dosť. Keď tam ešte dam Loctite ako pisal Dano5 tak bude dobre. Potom odnesiem do servisu alebo k Dano5 keď sa to bude rozoberať
Mam dalsi problem na zadnom kolese. Koleso je podla nazvu.
A teraz, problem. Ked idem dole kopcom nie stale ale občas začne od zadneho kolesa vychadzať divný zvuk aj s rezonanciou do sedlovky az to citim v sedle. Hukot je ked si predstavite ked začnu štuple na plašti trieť o ram hodne na blizko. Akonahle začnem pedalovať tak to prestane hučať a rezonovať. Najprv to začalo v terene dneska už aj na asfalte a na posledných km aj na rovinke v lese. Hlavne sa to prejavi ak sa postavim na biku a zaperujem. Mohli by to robiť aj brzdy? Nešuchaju tie platničky moc nisko na brzdovom kotuči alebo je to v oske?
Brzdy su shimano M395 tušim.
Na starom type orecha a osky je premazanie vec piatich minút. (stačia dva imbusáky)
Pri jazdení so suchým klzným ložiskom riskuješ jeho poškodenie.
A vôbec, máš starší systém osky a orecha? (nový je už úplne iný, ten nepoznám)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=Rzo_kk93xAE&feature=youtu.be
U všetkých 3och bikoch doma som sa na to pozrel a nikde popisovaná vôľa nieje (max. vôľa v platničkách) ani 1mm
určite by som to rozobral a pozrel sa na to a potom to riadne utiahol.
Kotuče su aj s brzdami Shimano M395 takže ta najmenšia rada. Mam ich vymeniť aby som neodpísal 1000hran ?
Edit: Ale aj tak vam všetkým ďakujem lebo sme sa niekde dostali a ja to musim už len zrealizovať. Ak to nepomôže ozvem sa.
A teraz, problem. Ked idem dole kopcom nie stale ale občas začne od zadneho kolesa vychadzať divný zvuk aj s rezonanciou do sedlovky az to citim v sedle. Hukot je ked si predstavite ked začnu štuple na plašti trieť o ram hodne na blizko. Akonahle začnem pedalovať tak to prestane hučať a rezonovať. Najprv to začalo v terene dneska už aj na asfalte a na posledných km aj na rovinke v lese. Hlavne sa to prejavi ak sa postavim na biku a zaperujem. Mohli by to robiť aj brzdy? Nešuchaju tie platničky moc nisko na brzdovom kotuči alebo je to v oske?
Brzdy su shimano M395 tušim.
Pri jazdení so suchým klzným ložiskom riskuješ jeho poškodenie.
A vôbec, máš starší systém osky a orecha? (nový je už úplne iný, ten nepoznám)