Ak nie si spokojny so svojim prijmom, studuj a makaj na sebe. Nauc sa (dalsi) cudzi jazyk. Zmen pracovnu poziciu.
Manzelka sa zucastnuje vyberovych konani a ma problem zohnat NORMALNYCH ludi. Nikto nevie po Anglicky, nikomu sa nechce robit, kazdy ma vsetko v pazi. Vacsina 25 rocnych uchadzacov su lenive sproste deti.
A tomu potom zodpovedaju aj prijmy takychto ludi...
priznaj sa ze je personalistka budes to mat lahsie inak tych personalistou z duse nenavidim zavolame vam a kde sa vidite o pat rokov. toto ked pocujem na pohovore tak aleluja http://www.dailymale.sk/articles/neozveme-sa-vam_3652 ale toto tu tiez nepatri. minule sa ma jedna nebudem spominat firmu pytala rovno do telefonu kolko chcem plat aby sme sa zbytocne nezdrziavali WTF
tuna v nasej mikroekonomike-"pozickovej republike" riadenej "par ludmi"-nam daju- mame platy take, aby sme mali po zdaneni na splatky ,no a splatkove spolocnosti vlastni hadajte kto ,takze vlastne este im cast vyplaty vratime v urokoch ....tomu sa hovori "tocenie penazi"
keby sa aspon tie dane nekradli ,ale aj na to maju "zvolenych" "ludi" - "politikov" ...
Za vzdelanie ti na slovensku nik lepsi plat neda. Syn robi v grafickom studiu a ked knim prisiel uchadzac s VS majitel mu hned povedal, ze plat bude mat rovnaky ako SS lebo VS nieje potrebna. Jazykove znalosti su vitane ale bez financneho zvyhodnenia, inak ich netreba. Jedine co su ochotny zohladnit je prax.
osobna skusenost co? aj ja poznam takych ludi skoda ze vo vlastnej rodine
Nastastie nie. Ale kamoskin asi 75 rocny otec siel volit Fika s odovodnenim, ze mysli na svoje deti a chce aby sa mali dobre. Nedokazala mu vysvetlit opak.
http://www.dailymale.sk/articles/neozveme-sa-vam_3652 ale toto tu tiez nepatri
V oblasti IT to je uplne opacne garde. Ty robis personalistke laskavost, nie ona tebe. Ak zoberies ten job, ona za teba dostane od tvojho buduceho zamestnavatela tvoje 3 mesacne platy. Pri beznej (v BA) mzde dajme tomu 2tisic to je 6 litrov !
Ak nie si spokojny so svojim prijmom, studuj a makaj na sebe. Nauc sa (dalsi) cudzi jazyk. Zmen pracovnu poziciu.
Manzelka sa zucastnuje vyberovych konani a ma problem zohnat NORMALNYCH ludi. Nikto nevie po Anglicky, nikomu sa nechce robit, kazdy ma vsetko v pazi. Vacsina 25 rocnych uchadzacov su lenive sproste deti.
Ale prosím ťa. Väčšina 25 ročných uchádzačov určite nie sú lenivé sprosté deti. Zase si nenahovárajme, že len my starší sme neviem čo.... To si len niektorí personalisti myslia, že sú najmúdrejší na svete. Nehovorím, že tvoja manželka nie je kvalitná personalistka (ak som správne pochopil, že je personalistka). Ja som stretol aj s takou personalistkou, ktorá sa ma nevedela poriadne po anglicky opýtať... A otázky typu, kde sa vidíte o 5 a potom o 10 rokov sú nesmierne trápne. Ďalej si človek nevie koľko má pýtať - 600 eur je veľa 500 sa človek podceňuje. Inokedy "personalista" (často 20 ročná pipka, ktorá v živote nič nerobila) vyplaští oči, že bože čo by som nechcel za to pracovné miesto. Nikto nechce absolventov, ale ako majú nabrať pracovné návyky okrem vykladania tovaru v tescu teda neviem...
tuna v nasej mikroekonomike-"pozickovej republike" riadenej "par ludmi"-nam daju- mame platy take, aby sme mali po zdaneni na splatky ,no a splatkove spolocnosti vlastni hadajte kto ,takze vlastne este im cast vyplaty vratime v urokoch ....tomu sa hovori "tocenie penazi"
keby sa aspon tie dane nekradli ,ale aj na to maju "zvolenych" "ludi" - "politikov" ...
S tým točenim penazi je to u nás podobne ako v Amerike
Do práce som po VŠ nastupoval v roku 2007. Odvtedy sa mi plat zdvojnásobil. Buď robíš nejakú ozaj nekvalifikovanú prácu alebo inú chybu.
ja robim napr v statnej sprave som tam pol roka a su tam ludia co tam robia 20 rokov a plat maju mozno o par % vyssi ako ja takze to asi nebude tym ze by sme tam vykonavali "nekvalifikovanu pracu" alebo ze by som sa v skole neucil a pod...
Čo robíš, teda ak ti nevadí to prezradiť. Ak áno, tak to rešpektujem. Lebo množstvo remeselníkov je napr. veľmi dobre platených. A niektoré profesie ako dobrí zámočníci alebo obrabači kovov takmer nemožné momentálne zohnať.
ja robim napr v statnej sprave som tam pol roka a su tam ludia co tam robia 20 rokov a plat maju mozno o par % vyssi ako ja takze to asi nebude tym ze by sme tam vykonavali "nekvalifikovanu pracu" alebo ze by som sa v skole neucil a pod...
tak si zvolil jednoducho na prt robotu.... statna správa je sice stabilná, ale dobre platená len na vrchu aparátu
ak tvoja práca neprodukuje zisk, len stratu , nemôžeš očakávať adekvátne ohodnotenie.
PS: keby si sa lepšie učil, robíš sám na seba
Skôr by som sa opýtal inak. Myslíš, že mali taký istý plat aj v roku 2000? U nás tiež novoprijatí ľudia nedostanú toľko čo ja pred 9 rokmi ale o dosť viac. A nezarabam raz toľko ako oni. Len raz toľko ako som mal pred tými 9 rokmi.
V štátnej správe sa nezarába. Tabuľkové platy nepustia. Ale zároveň sú tam relatívne stabilné miesta, pokiaľ niekto nie je na volenom alebo vymenúvacom mieste...
Ale prosím ťa. Väčšina 25 ročných uchádzačov určite nie sú lenivé sprosté deti. Zase si nenahovárajme, že len my starší sme neviem čo.... To si len niektorí personalisti myslia, že sú najmúdrejší na svete. Nehovorím, že tvoja manželka nie je kvalitná personalistka (ak som správne pochopil, že je personalistka).
Manzelka nie je personalistka, ma manazersku poziciu mimo HR. A ma problem prijat schopnych ludi na pozicie vyzadujuce akurat tak maturitu. Nikto neovlada jediny cudzi jazyk, nikomu sa nechce pracovat ani rozmyslat. Nehovoriac o zodpovednosti.
Ju nejake HR bulsity vobec nezaujimaju - ona chce vediet ci clovek je schopny samostatne uvazovat, alebo je to dute poleno ktore treba 2 roky vodit za ruku a za ziadnych okolnosti nenechat sameho.
volodaj tam su tabulkove platy ktore sa sice o nieco kazdy rok zvysuju... ale to nie je len o vyske platu ale aj o tom "kolko" si toho za ten plat kupis... dam len priklad.. darmo zarobis o 20% viac ked vsetko zdrazie o 30%
aby som bol k teme.. Sulika nemam moc rad... ale jak to tym "nemcurom" v tej relacii natrel za to ma u mna 100bodov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
priznaj sa ze je personalistka budes to mat lahsie
Nastastie nie. Ale kamoskin asi 75 rocny otec siel volit Fika s odovodnenim, ze mysli na svoje deti a chce aby sa mali dobre. Nedokazala mu vysvetlit opak.
vysoka skola ma naucit aj kriticky mysliet - a v tomto nase vysoke skolstvo pravidelne zlyhava...
V oblasti IT to je uplne opacne garde. Ty robis personalistke laskavost, nie ona tebe. Ak zoberies ten job, ona za teba dostane od tvojho buduceho zamestnavatela tvoje 3 mesacne platy. Pri beznej (v BA) mzde dajme tomu 2tisic to je 6 litrov !
nieco nerobis dobre...
Ale prosím ťa. Väčšina 25 ročných uchádzačov určite nie sú lenivé sprosté deti. Zase si nenahovárajme, že len my starší sme neviem čo.... To si len niektorí personalisti myslia, že sú najmúdrejší na svete. Nehovorím, že tvoja manželka nie je kvalitná personalistka (ak som správne pochopil, že je personalistka). Ja som stretol aj s takou personalistkou, ktorá sa ma nevedela poriadne po anglicky opýtať... A otázky typu, kde sa vidíte o 5 a potom o 10 rokov sú nesmierne trápne. Ďalej si človek nevie koľko má pýtať - 600 eur je veľa 500 sa človek podceňuje. Inokedy "personalista" (často 20 ročná pipka, ktorá v živote nič nerobila) vyplaští oči, že bože čo by som nechcel za to pracovné miesto. Nikto nechce absolventov, ale ako majú nabrať pracovné návyky okrem vykladania tovaru v tescu teda neviem...
S tým točenim penazi je to u nás podobne ako v Amerike
tak si zvolil jednoducho na prt robotu.... statna správa je sice stabilná, ale dobre platená len na vrchu aparátu
ak tvoja práca neprodukuje zisk, len stratu , nemôžeš očakávať adekvátne ohodnotenie.
PS: keby si sa lepšie učil, robíš sám na seba
Manzelka nie je personalistka, ma manazersku poziciu mimo HR. A ma problem prijat schopnych ludi na pozicie vyzadujuce akurat tak maturitu. Nikto neovlada jediny cudzi jazyk, nikomu sa nechce pracovat ani rozmyslat. Nehovoriac o zodpovednosti.
Ju nejake HR bulsity vobec nezaujimaju - ona chce vediet ci clovek je schopny samostatne uvazovat, alebo je to dute poleno ktore treba 2 roky vodit za ruku a za ziadnych okolnosti nenechat sameho.
aby som bol k teme.. Sulika nemam moc rad... ale jak to tym "nemcurom" v tej relacii natrel za to ma u mna 100bodov