Chcem Vás poprosiť skúste mi poradiť či mám ísť do tohto Stevensa alebo si počkať na modely 2008 od Canyonu. Doteraz som bol rozhodnutý pre Canyon ES 5.0 no tuhý boj som zvádzal či ES alebo XC.
Stevens Glide LX
Canyon Nerve ES
Canyon Nerve XC
Zdvihy a ceny sú dosť podobné, ide mi najmä o to či sa vyplatí čakať na Canyona len kvôli Fox tlmiču a vidlici (Talas vs. Recon). Ak máte niekto skúsenosti hlavne s tým Stevensom. Pre mňa je to doteraz neznáma značka
Za každú radu dik.
toť moj skromny nazor
btw: este upresni co na tom chces jazdit, lebo tie biky maju rozne zdvihy, co je dost velky rozdiel medzi vidlou fox 140kou a rebou max. 115kou
XC je na chrtenie
ESX je tiez celkom v pohode osadeny a celkom ok cena
No ja viem, 140 vs. 115 je dosť. Na moje "jazdenie" by mi stačilo bohate 115. Ide o to že Talas sa dá locknúť príp. zmeniť zdvih podľa terénu (ťažký terén alebo poľná cesta) a vždy pôjde výborne, a Reba nebude v ťažkom teréne to čo Talas a myslím si že ani v ľahkom sa jej nevyrovná. Ale to sú moje teórie, skúsenosti s nimi nemám
Jazdiť budem kvôli dobrému pocitu, možno nejaký maratónik (asi 24hodinovka MTB) (ale takisto kvôli pohode, kondícia na top 10 nehrozí
ale ten druhy canyon s tou foxkou je skor na take pohodove jazdenie, skor na take AM/EN, na maratonoch sa s tym mozes iba ustvat....viem aky je to citelny rozdiel iba pri 80 vs. 115....a co sa tyka tuhosti, tak reba by urcite podrzala, s nou je skor problem s citlivostou
v prvom rade si treba vybrať radenie .... Shimano vs. SRAM. Ak si vyberieš Shiimano, tak je výber jasný a nemenný ...
Ak si vyberieš SRAM, tak máš zase dve možnosti, ale momentálne by som počkal na oficiálne uverejnenie modelov 2008, nakolko sa mení aj osadenie vidlí a možno aj niektorích komponentov.
V každom prípade ak si chrt tak rátaj XC, vidla sa dá vždy vymeniť za vyšiu max 120mm. Ak si chceš viac užívať a nevadí ti vyššia váha, tak potom AM08. Kompromis nerob, lebo skončíš ako ja
budú zmenené aj rady, takže by som naozaj s výberom trochu počkal
ES 2007 bude AM 2008
ESX 2007 bude ES 2008
No veď tvoje "trápenie" s Canyonom som sledoval, nezávidím čo si s tým mal problémov.
Ide o to že ten Stevens je taký nejaký stred medzi Canyonmi čo sa týka zdvihov, a to sa mi páči. Aj zadná stavba vypadá na pohľad celkom príjemne. Ide o to že neviem či pocítim nejaký moc výrazný rozdiel medzi Fox RP 23 (Canyon - podľa foto 2008 by ho mal mať aj model AM) a X-Fusion O2 (Stevens). A samozrejme vidlica je kapitola sama o sebe. Talas si nastavím dľa potreby.
Ešte k tomu prečo sa rozhodujem teraz a nečakám na uvedenie modelov 2008. Stevens sa dá kúpiť so zľavou 20% do 30.11.07 - číže cenou sa vyrovná Canyonu no dátum je už dosť vysoký.
Radšej by som chcel SRAM
Sram vs Shimano ... dosť zásadné rozhodnutie.
s tlmičmi nemám velké skúsenosti takže sa radšej nebudem vyjadrovať.
Osobne mi na stev... vadí uhol vahadla...... na chrtenie to bude dobré, lebo by sa to nemalo pohupovať, ale jemný chod zadnej stavby neočakávaj.
Trafil si klinec po hlavičke. Jazdu si chcem viac užívať. Na výsledky nemám kondičku
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/index.html?b=86