MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Bude to teda nahrada Cygwinu bez celeho toho overheadu vdaka ktoremu je Cygwin tak neskutocne pomaly.
a čo teda podľa Teba robí Cygwin? Aký "overhead"? Jediná výhoda tohoto oproti Cygwinu by mala byť to, že (linuxové) binárky bude možné spúšťať priamo, bez rekompilácie. Plus podpora od Microsoftu a Ubuntu (snáď).
A kto by to pouzival ? Kazdy kto pouziva Linux a chybaju mu tieto veci vo windoozoch. Ja to urcite vyuzijem.
Napr. len taka vec ako openssh server vo windoozoch je pod Cygwinom uplne utrpenie - service velakrat nenabehne a treba ho kazdu chvilu znovu registrovat. Teraz to bude bezat nativne, takze to bude podstatne jednoduchsie.
Pri win 10 to nie je take jednoduche. Win10 uklada do biosu instalacne cislo alebo nieco take a pre obycajneho uzivatela je tazke nainstalovat dualboot. Da sa to, ale obycajneho cloveka to odradi
Hm..asi myslis UEFI SecureBoot, ale to maju vsetky normalne distribucie poriesene, nie? ALe musim pozriet. Pouzivam UEFI, ale SecureBoot asi nemam povoleny.
PhilJ: ok, Cygwin som ako server nikdy neskúšal, vždy len ako klienta (openssh, wget, curl, awk, sed a pod.), tam sa o nejakom spomalení asi nedá hovoriť...
https://www.mzone.sk/dinic-adapter-m...splayport-7856 - akurat bez VGA, tak neviem, ci by mzone vedel takuto redukciu zohnat, skusim sa informovat
Unitek Y-6354 adaptér miniDisplayPort - HDMI/DVI/VGA/Audio | TnTrade.sk DVI navyse, ktore nemam kde vyuzit, ale inak splna poziadavku VGA/HDMI
UNITEK -- Hong Kong based famous brand who provides professional computer accessories A/V Converter - Audio / Video Converter - Mini DisplayPort to VGA + HDMI Converter uplne idealny adapter, ale inde ako na ebay som ho nevidel
Moja prva otazka je, ci ma niekto z vas skusenosti s takymito all-in-one adaptermi, ci funguju v poriadku, resp. ci vobec funguju.
Druhou otazkou je, ci mini display port prenasa aj zvuk. Ak nie, tak potom redukcia na HDMI straca vyznam, kedze v skole zvuk v podstate nepotrebujem, akurat doma nebudem moct pocitac zapojit k TV. Pytam sa preto, lebo som sa docital vselico. Na tejto stranke - https://support.apple.com/en-us/HT202079 je uvedene, ze moj MBP podporuje prenos zvuku aj obrazu cez mini display port, tak by som si to len potreboval potvrdit. Zaroven by som vas chcel poprosit, ak mate este nejaky tip, pripadne realnu skusenost s takymito adaptermi, rad si necham poradit. Dakujem
neviem prist nato ako vyexportovat z gimpu "projekt" pozostavajuci z viac stran-vrstiev ako jedna do pdf.
napr. otvorim 6 stranovy dokument. vykonam si potrebne zmeny ale pri pokusoch o export novy dokument ma len 1 stranu.
da sa to v konzole poriesit takto:
convert document.mng document.pdf
(mám 14.04 LTS)
ale takto to robit mi nepride moc normalne....iste sa to da z gimpa rovno, len nikde som nenasiel ako.
diky
Dagger 1 google search a mas tu hned plugin na export layerov do pdf:
http://registry.gimp.org/node/27987