Ahoj, máte niekto skúsenosti praktické, teoretické prípr. vyjadrite svoj názor na 29´´ biky. Silno uvažujem do novej sezony skúsiť /po prečítaní o ich jazdnych vlastnostiach/.
Skusal som Mko, vozil som sa na parkovisku, ale prislo mi to strasne male, take na tesno. Ja mam s tymto vzdy problem, som niekde medzi. Mam 17ku Meridu fulla a je to v pohode. Lenze ked som to pomeral doma metrom, tak mi vychadza takmer rovnaky posed, ako na tom Lku od scotta. Akurat na tej 17ke sedim viac vzpriameny a to som nechcel. Chcel som sa trocha viac natiahnut. Cas ukaze, ci to bola dobra volba, zatial mi to celkom sedi.
V principe by som vyhodnost velkych/malych kolies nedelil na xc vs. dh, skor na jazdu, kde je vacsia plynulost vs. jazdu, kde sa castejsie spomaluje a zrychluje. Ale je to velmi individualne, kazdemu sedi nieco ine.
tak ja s mojimi cca 178 som si aj na "M" velkostiach 29" od speslu pripadal ako male decko co zdedilo po starsom bratovi bicykel - bolo to obrovske, vysoke, natiahnute a absolutne mi to nesedelo. Zobral som radsej 27.5"
To ano, asi je jedno, ci je to M alebo L, tie kolesa posobia obrovskym dojmom, ale pri jazde mi to neprekaza. Ked som mal cca 10 rokov, kupil mi tatko prvy bike ukrainu, to malo tiez obrovske kolesa a bol som ovela mensi, no lietal som na tom jak sarkan Len vtedy sa nedam moc normalny bike zohnat.
Pozrel som si túto tému od začiatku. Zaujímavé ako v tom 2007-2008 veľká väčšina 29" zatracovala, nikto by vtedy nepovedal, že takto prerazia a vačšina bude už kupovať skôr 29" ako 26"
Trh stagnoval .. vyrobcovia uz nemali co kazdy rok predstavovat, potom sa s tym vreco roztrhlo
1) 10speed
2) 15mm oska 3) tapered krk
4) 29er a neskor 650b
5) X12 oska vzadu
6) 2x10
7) 1x11
8 ) 10 roznych stredov
9) tubeless ready
teraz maju vyrobcovia raj , uz nehrozi aby clovek doma syslil 10rokov ten isty bajk a menil len opotrebovane komponenty. Najlepsie menit kazdy rok asi podla toho ci vyhratl svetovy pohar zeleny alebo modry panak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj si videl rozmer na vlastné oči? Lebo jazdil 27,5".
Skusal som Mko, vozil som sa na parkovisku, ale prislo mi to strasne male, take na tesno. Ja mam s tymto vzdy problem, som niekde medzi. Mam 17ku Meridu fulla a je to v pohode. Lenze ked som to pomeral doma metrom, tak mi vychadza takmer rovnaky posed, ako na tom Lku od scotta. Akurat na tej 17ke sedim viac vzpriameny a to som nechcel. Chcel som sa trocha viac natiahnut. Cas ukaze, ci to bola dobra volba, zatial mi to celkom sedi.
Co mal vlastne za bajk ?
Kellys Sabotage na XTR-ku
Sabotage je "stará šunka" na 26 kolách.
http://www.kellysbike.com/cz/novinky/2013/04/03/tvrdy-test-michala-bubilka/#.U_LpqkDiuWE
"na 29-kách radšej nešiel, dobehol by aj posledných z minulého roka"
To ano, asi je jedno, ci je to M alebo L, tie kolesa posobia obrovskym dojmom, ale pri jazde mi to neprekaza. Ked som mal cca 10 rokov, kupil mi tatko prvy bike ukrainu, to malo tiez obrovske kolesa a bol som ovela mensi, no lietal som na tom jak sarkan
1) 10speed
2) 15mm oska 3) tapered krk
4) 29er a neskor 650b
5) X12 oska vzadu
6) 2x10
7) 1x11
8 ) 10 roznych stredov
9) tubeless ready
teraz maju vyrobcovia raj
Karel tú to sezónu jazdí toto:
Neni to ani 26, ani Sabotage.
Mal ho v Jure, v Stupave, na Horale aj na Greenbiku. Takže neviem čo si videl.
Čítal som, že v r. 2013, teamový jazdci od Kellysu, testovali Sabotage upravený na 27,5. http://www.kellysbike.com/cz/novinky/2013/04/03/tvrdy-test-michala-bubilka/#.U_RcERvlphF
ME Hartl absolvoval na Sabotage. http://www.kellysbike.com/sk/novinky/2013/08/23/bronz-na-majstrovstvach-europy-v-maratone/#.U_RjThvlphE
Podľa mňa nie si krpatý.
Ja mám 165 cm a 29ky nechcem (a to som skúšal 9 kg 29" Canona)