Zdar hosi, planujem upgrade mojho biku a rozmyslam, ze by som uz dosluhujuce komponenty (prevodnik+kazeta 3x9) zamenil za nove ale za 2x11, samozrejme aj presmykovac, prehadzovac, retaz a par radenia. Vcom vidite pozitiva pri 2x11? Ci ma zmysel vobec do toho ist. Nedavno bola predsavena aj 1x12 od SRAM, ale predaj zacne az asi v r.2017, takze rozmyslam nad tou kombinaciou 2x11.
na to GT by som dal 2x10 SLX, to bude bohate stacit... a s dobre zvolenymi prevodnikmi oproti 3x9 ani nestratis dokopy ziadne prevody...1x12 bude stat nenormalne prachy a 2x11 je podla mna blbost
A co ma ten prechod na 2x11 alebo 2x10 vylepsit? Lebo jasne je len to, ze to bude stat neprimerane vela penazi vzhladom na hodnotu bajku a realne to nebude jazdit lepsie a ani hmotnost nepojde dole. Cize pozitiva ziadne a teda ako upgrade by som to neoznacoval. Skor to prinesie negativa v podobe drahsich nahradnych dielov (retaz, kazeta, prevodniky).
Nie je to strasne, ale je to zbytocne. Ja proste nie som zastancom tychto zbytocnych investicii. Stale to bude len obycajne HT s presmykom. Ale samozrejme ked clovek chce minut peniaze, tak je to dobra zamienka.
Len tuto zo shopu:
- nova XT kazeta 41 €
- nova retaz 10 €
- novy maly a stredny ocelovy prevodnik dokopy 12 €
- nove kladky do prehadzovaca 5 €
Dokopy pod 70 €. Zvysnych 170 € moze minut na nove plaste (20-40 €) a moze vela vela prejest a prepit v bufetoch alebo ist s frajerkou niekam na vikend.
takze vyzera to zbytocna investicia a zostanem asi pri 3x9. menit teda budem len retaz podla opotrebenia a ak pride na rad, tak aj kazetu a prevodniky.
Nedavno bola predsavena aj 1x12 od SRAM, ale predaj zacne az asi v r.2017, takze rozmyslam nad tou kombinaciou 2x11.
1x12 ti dava kompletny rozsah zasadne usetris na vahe a predaj zacina v maji a nie v 2017 samozrejme za usetrenu vahu a zvysene pohodlie si primerane zaplatis...
takze vyzera to zbytocna investicia a zostanem asi pri 3x9. menit teda budem len retaz podla opotrebenia a ak pride na rad, tak aj kazetu a prevodniky.
dobrá úvaha, pár rokov ešte pojazdi a zatiaľ našetri na nový bajk, čo by bola lepšia investícia podľa mňa ako dávať nejakú kvalitnú (drahú) sadu na lacný bajk
ok a priblizis mi to "pocitam len s beznym opotrebenim" ked ja som ju za 2 roky menit nemusel a ty si vypoctom prisiel k 2 rocne? ked uz teda nepotrebujes skusat...
neviem po koľko km meníš reťaz a ako sa staráš ale mne kazeta zvykla vydržať tých 10 tisíc km kým aj na novej reťazi skákala a naozaj len predpokladám, že tie nové sram lepšie nie sú, už len s toho dôvodu, že jedinú sram kazetu čo som mal som musel meniť asi po 4000 km lebo mala značne zdeformované zuby
No tu 1x12 som len tak okrajovo spomenul, je mi jasne, ze to bude palka a samozrejme na svoj bike to nebudem davat, ani na to nemam. Rozmyslam nad roznymi alternativami, aj nad tym, ze kupim novy bike, lebo ten co mam, ma uz X rokov, takze asi tak.
Mimochodom, nesledujem neako najazdene km, co sa tyka vymeny komponentov. Ale pravidelne meriam retaz a tak neako menim retaz a kazetu v tomto pomere: 3x retaz : 1x kazeta + stredny prevodnik, lebo na tom najazdim najviac.
A musim upravit udaje o mojom biku, lebo komponenty som uz neake pomenil...len keby to slo zmenit... Zmenit ide len fotka a potom jedine vyskladat novy bike, nechapem preco to tak je na tomto fore...
A musim upravit udaje o mojom biku, lebo komponenty som uz neake pomenil...len keby to slo zmenit... Zmenit ide len fotka a potom jedine vyskladat novy bike, nechapem preco to tak je na tomto fore...
Samozrejme, ze ide zmenit komponenty pri bajku a netreba vytvarat novy. Staci kliknut vpravo hore na ikonu "upravit".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len tuto zo shopu:
- nova XT kazeta 41 €
- nova retaz 10 €
- novy maly a stredny ocelovy prevodnik dokopy 12 €
- nove kladky do prehadzovaca 5 €
Dokopy pod 70 €. Zvysnych 170 € moze minut na nove plaste (20-40 €) a moze vela vela prejest a prepit v bufetoch alebo ist s frajerkou niekam na vikend.
1x12 ti dava kompletny rozsah zasadne usetris na vahe a predaj zacina v maji a nie v 2017
a lepšie je nepadať aby sa nič nepoškodilo
dobrá úvaha, pár rokov ešte pojazdi a zatiaľ našetri na nový bajk, čo by bola lepšia investícia podľa mňa ako dávať nejakú kvalitnú (drahú) sadu na lacný bajk
Mimochodom, nesledujem neako najazdene km, co sa tyka vymeny komponentov. Ale pravidelne meriam retaz a tak neako menim retaz a kazetu v tomto pomere: 3x retaz : 1x kazeta + stredny prevodnik, lebo na tom najazdim najviac.
Samozrejme, ze ide zmenit komponenty pri bajku a netreba vytvarat novy. Staci kliknut vpravo hore na ikonu "upravit".