chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
1460 Fuci to kade tade, ze? Ja som mal ten isty problem s kompresorom, lebo ten ventil je tenky a ani auto adapter to nevyriesil. Nakoniec som odmontoval hadicku z pumpy a napriamo narazil na ventil (bez jadra) a na pistol od kompresora. Nafukane na 3 sekundy... A urcite si koleso zaves, aby bol bol plast pekne rovno.
namiesto pumpy za 140e alebo kompresora s tlakovou nadobou si skuste tu tlakovu nadobu vyrobit z pet flase... ja sa na to chystam tento tyzden... snad sa to podari
uz to tu bolo viac krat, ale pre zopakovanie... Make Your Own Tubeless InflatorOtvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
Ja som asi ako malý veľa skákal po hovnách, lebo mne sa zatiaľ všetky podarilo nafúkať obyčajnou lidl pumpou prípadne malým el. kompresorom bez nádoby čo mám v aute
To bolo myslené tak, že si najprv klasicky obuješ plášť s dušou. Následne koleso sfúkneš a vyberieš dušu len z jednej strany plášťa tak, aby ti opačná strana plášťa zostala zacvaknutá v ráfiku. Ale ani to čo písal sk_wizard by nemusel byť zlý nápad. Po obvode natiahneš na plášť dušu, možno nejakého menšieho priemeru. Tým pádom sa ti zmenší objem vzduchu, ktorý potrebuješ zo začiatku do plášťa dostať a pätky by sa mali roztiahnuť k ráfiku. Ale neskúšal som ešte ani jedno, možno dneska sa do toho pustím. Takže zatiaľ sú to tu aj pre mňa užitočné rady
namiesto pumpy za 140e alebo kompresora s tlakovou nadobou si skuste tu tlakovu nadobu vyrobit z pet flase... ja sa na to chystam tento tyzden... snad sa to podari
uz to tu bolo viac krat, ale pre zopakovanie... Make Your Own Tubeless InflatorOtvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
daj vediet ci to fungovalo...ked ano tak si to zrejme vyhotovim aj sam
Len do toho. Mal som to urobene za 10 min. Jedna flasa od minerálky 2 starsie ventilky notubes (1 bez vnutornej casti) a pevna hadicka. Funguje paradne, len doporucujem este pri fukani z kolesa vybrat vnutornu cast ventilku (pokial je rozoberatelny), tym sa vzduch rychlejsie dostane do plasta a hned zapadnu patky. Potom opatrne stiahnut hadicku, prstom rychlo zapchat ventilok a hned nasroubovat vnutornu cast. Ked sa to robi rychlo, plast nestihne sfuknut ani pod 1,5 atm.
Pokial ti nevyskocia patky tak nafukas aj rucnou pumpou (napr. pri dolievani tmelu atd.. ale dost zalezi aj od plasta. Napr. racing Ralph pokial vyfuci a patky vyskocia nafukam len cez vyrobeny "kompresor". Specialized plaste som nafukal hned aj pumpou.
Zdravim vospolok, rad by som presiel na bezdusovy system, ale kedze doteraz som mal vzdy duse, tak tubeless bol uplne mimo moj zaujem a neorientujem sa v nom a prosim o pomoc a rada skusenejsich.
Mam rafky DT swiss 533d, v nich nalepenu tubeless pasku a mam zakupene specialne ventilky. Ake typ plastou pouzit? Klasicke? UST? TNT? Tubeless ready ?
Aky tmel sa vam osvedcil? Nerad by som riesil zaschnuty tmel vo ventilku.
Dakujem za odpoved.
Plašte Tubeless ready budu určite v pohode. A čo sa tíka tmelu koľko ľudí toľko chutí každému môže vyhovovať iný. Prečítaj si toto vlákno pár strán dozadu a na všetky tvoje otázky nájdeš určite odpoveď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ide to potom aj bežnou pumpou
uz to tu bolo viac krat, ale pre zopakovanie...
Make Your Own Tubeless InflatorOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
daj vediet ci to fungovalo...ked ano tak si to zrejme vyhotovim aj sam
Hadicku zohnem a pouzivam obycajny dreveny stipec(kolik) na pradlo. Ked nafukam na 5-6 atm. stipec uvolnim.
Mam rafky DT swiss 533d, v nich nalepenu tubeless pasku a mam zakupene specialne ventilky. Ake typ plastou pouzit? Klasicke? UST? TNT? Tubeless ready ?
Aky tmel sa vam osvedcil? Nerad by som riesil zaschnuty tmel vo ventilku.
Dakujem za odpoved.