Caute, chcem napisat par skusenosti s touto vidlou. Mal som ju na novom biku a po prvej jazde zacal unikat olej cez charger( lock out) takze po par dnoch isla na reklamacku, kde zistili, ze je vadny charger a musia ho vymenit. Teraz mi dali nahradnu Piku a po prvej jazde zacal pre zmenu olej unikat od spodu cez gufera, mal som slzu az dole na nohe vidly, nic strasne, ale 2 Piky a obidve takyto problem, to som necakal pri takejto High end vidle, hlavne po tych skvelych recenziach a som dost sklamany. Predtym som jazdil par mesiacov zatracovany Fox Evolution a ten ani kvapku a to dostaval obcas pekne na budku. Ma niekto podobny problem s unikom oleja?
chalani este takto vec, bavime sa tu o LSC cize LOW SPEED compresii. Neviem teda ci mam spravne znalosti, ale podla mna to sluzi na to aby vidla nechodila do zdvihu pri malom zatazeni tj. brzdenie, pedalovanie a pod. (je menej citliva) Cize pri velkych narazoch by mala vidla spravat uplne normalne. Teda aspon na mojej to tak funguje. Ked ju stlacam tak ze ju zatazujem pomaly tak takmer vobec nejde do zdvihu, ale ked sa do nej opriem razantnejsie tak povoli a do zdvihu ide o dost ochotnejsie. Vyskusajte si to. To aka je vidla progersivna alebo linearna zavisi len od vzduchovej komory (velkosti, tlaku v nej a pod.)
Lapierre : ze sa nehanbis napisat nieco o lockoutu na AM/EN vidlici ..
Polo: ano, stara Pika ale privierala prechod oleja a ziadne rychlostne obmedzenie nebolo, takze to nebolo ani LSC, ani HSC, ale proste SC .. a v podstate vsetky podobne vidlice (kedysi Manitou) sa to riesila takto.
Progresia vidlice čiastočne závisí však aj od HSC ale tú na Pike neupravíš, no na 36tke áno. Funguje to ako preload pružinky na ten druhý prietok ktorý (HSC) zaberá, keď zavrieš LSC. On vlastne zaberá aj pri otvorenej LSC akurát ho odľahčuje táto pomalá kompresia. A tak keď ju (HSC) viac pritiahneš kladie vidlica väčší odpor aj v tomto prietoku.
Vidlica ktorá má otvorenú LSC a rovnako aj HSC bude pri rovnakom tlaku chodiť viac do zdvihu pri veľkých nárazoch ako vidlica s otvorenou LSC a zavretou HSC.
Jednoducho kompresia je závislá od zrýchlenia vidlice pri jej stláčaní. Čím väčšie je, tým väčší odpor kladie. Naopak vzduchová komora je závislá len od polohy pre daný setup a tá má rovnakú progresiu či ju stláčaš pomaly = staticky alebo určitou rýchlosťou = dynamicky.
LTO: na starej Pike (32mm) fungovala kompresia až do úplného locku - LSC prietok. Funkciu HSC resp. poistného prietoku aby sa vidlica nepoškodila pri náraze v locku plní pružný materiál klietky kompresie, ktorý sa v takomto prípade o niečo stlačí - preto tie rebrované Motion Control klietky.
Lapierre: neviem aku klietku si mal v ruke, ale cekom isto sa stlacit neda .. tam to funguje inak. A ani LSC, ani HSC, ani nic ine tam nie je, len prachobycajny uzaver prietoku oleja + poistna pruzinka na ventile. A ta pruzinka sa regulovala /predpatie/ zlatym koleckom s napisom gate. Tj. pri doraze na zavretej vidlice to pustilo, pri zatvaranie ventilu vidlica tvrdla az do uplneho uzavretia a to bez ohladu na rychlost zatlacenia a teda sa to mohlo pouzit ako pritvrdenie bez vymeny pruziny. Podobne fungovala stara Manitou, pouzivana na XC vidlice a aj rozne ine..
Klietka samozrejme stlačiť ide ale nie rukami, keby si ju chcel teoreticky stlačiť keby si mal zamknutú vidlicu a stlačil ju o 15 cm tak sa stlačí o cca 3,2cm. Takže na každý cm stlačenia vidlice pri zamknutí sa stlačí o cca 0,21 cm čiže 2,1 mm. A to celkom reálne je nie?
S tou kompresiou je to ako píšeš a či to nazveme LSC alebo iba C je to jedno. Funguje ako píšeš akurát gate nenastavuje predpätie ale vzdialenosť toho zámku od otvorov v axiálnom smere a čím je ďalej, tým má menší vplyv na ich uzavretie.
no len na videu netoci kompresiu co spomina polo, ale len klasicky RC - pritvrdzovanie ,teda ak dobre vidim ...
ked uz sa bavime ...teda momentalne este ja ... usetrite mi mozno viac "zbytocneho" skusania ... ?
vyssi tlak - pomalsi odskok -korytnacka aby nekopala ...
vysoka kompresia horne tocitko hviezdica - vidla znecitlivie na mensie nerovnosti aj s dvoma tokenmi -inak neovplyvni to aj sag? ci ist stale rovnake percenta tym padom trosku ubrat tlak? ci este znizit odskok? vybrat 1 token ?-rezervu nechava peknu ,nezanara sa tak,len vacsie skoky som zatial preistotu neskusal s mojimi momentalnymi krizami...
ako vies? ...z toho videa to neuvidis , ci musel silnejsie zatlacit ,akurat sa mi zda ze trocha silnejsie kopla takze asi kladla vacsi odpor,kazdopadne to treba radsej skusat nahodenu na biku ,aj pri jazde ,kde sily posobia trocha inak...
Ako som uz pred tym pisal, ona mierne stuhne, ale vobec nie tak, ako by som ocakaval. Nie je tu niekto z KE, kto s tym ma viac skusenosti a bol ochotny to skusit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Polo: ano, stara Pika ale privierala prechod oleja a ziadne rychlostne obmedzenie nebolo, takze to nebolo ani LSC, ani HSC, ale proste SC
Progresia vidlice čiastočne závisí však aj od HSC ale tú na Pike neupravíš, no na 36tke áno. Funguje to ako preload pružinky na ten druhý prietok ktorý (HSC) zaberá, keď zavrieš LSC. On vlastne zaberá aj pri otvorenej LSC akurát ho odľahčuje táto pomalá kompresia. A tak keď ju (HSC) viac pritiahneš kladie vidlica väčší odpor aj v tomto prietoku.
Vidlica ktorá má otvorenú LSC a rovnako aj HSC bude pri rovnakom tlaku chodiť viac do zdvihu pri veľkých nárazoch ako vidlica s otvorenou LSC a zavretou HSC.
Jednoducho kompresia je závislá od zrýchlenia vidlice pri jej stláčaní. Čím väčšie je, tým väčší odpor kladie. Naopak vzduchová komora je závislá len od polohy pre daný setup a tá má rovnakú progresiu či ju stláčaš pomaly = staticky alebo určitou rýchlosťou = dynamicky.
LTO: na starej Pike (32mm) fungovala kompresia až do úplného locku - LSC prietok. Funkciu HSC resp. poistného prietoku aby sa vidlica nepoškodila pri náraze v locku plní pružný materiál klietky kompresie, ktorý sa v takomto prípade o niečo stlačí - preto tie rebrované Motion Control klietky.
Klietka samozrejme stlačiť ide ale nie rukami, keby si ju chcel teoreticky stlačiť keby si mal zamknutú vidlicu a stlačil ju o 15 cm tak sa stlačí o cca 3,2cm. Takže na každý cm stlačenia vidlice pri zamknutí sa stlačí o cca 0,21 cm čiže 2,1 mm. A to celkom reálne je nie?
S tou kompresiou je to ako píšeš a či to nazveme LSC alebo iba C je to jedno. Funguje ako píšeš akurát gate nenastavuje predpätie ale vzdialenosť toho zámku od otvorov v axiálnom smere a čím je ďalej, tým má menší vplyv na ich uzavretie.
ked uz sa bavime ...teda momentalne este ja ... usetrite mi mozno viac "zbytocneho" skusania ... ?
vyssi tlak - pomalsi odskok -korytnacka aby nekopala ...
vysoka kompresia horne tocitko hviezdica - vidla znecitlivie na mensie nerovnosti aj s dvoma tokenmi -inak neovplyvni to aj sag? ci ist stale rovnake percenta tym padom trosku ubrat tlak? ci este znizit odskok? vybrat 1 token ?-rezervu nechava peknu ,nezanara sa tak,len vacsie skoky som zatial preistotu neskusal s mojimi momentalnymi krizami...