Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Nechem sa ťa dotknúť, ale mám pocit, že tu ti rozumne poradilo veľa ľudí, ale aj tak hľadáš nejaké iné lacnejšíe, komplikovanejšie a v konečnom dôsledku neefektívne riešenie, toho ako prejsť na jednoprevodník.
Jednoprevodník bez prehadzovačky s brzdou (ktorú nemáš) a narrow-wide prevodníka , resp. vodítka (ktorý tiež nemáš) je imho naprd, zvlášť pokiaľ vyhľadávaš jazdenie v smere gravitácie.
Bude ti to padať a len sa na tom vytrápiš.
Rozsah si už musíš ujasniť sám, ale ak chceš 1x9 , tak to bude vždy veľký kompromis, či už na stane ľahkých alebo ťažkých prevodov.
9spd prehadzovačka poberie max 36z kazetu na 9 spd sa robí 11-34 a 12-36 ale rozsahom je to prakticky to isté.
10spd prehadzovačka poberie max 40z kazetu bez špeci ramienka
11spd prehadzovačka poberie max 46z kazetu
(stále sa bavíme o shimane)
No a ešte je tu ďalšia vec a to sú financie
Najlacnejšie a najrozumnejšie by si mal N/W prevodník (cca 30€), SLX M7000 prehadzovač + radenie, 11spd reťaz, 11 spd kazeta (60-70€) a to už sa blížime k 200€ pomaly.
Po malom upgrade ramienka aj 50z.
Skôr som zvedavý, kedy Sunrace naskladní 11-46z kazetu, čo má v katalógu na 2017, tipujem , že skôr ako XT 11-46 (so super 24% skokom) to nebude
Skôr som zvedavý, kedy Sunrace naskladní 11-46z kazetu, čo má v katalógu na 2017, tipujem , že skôr ako XT 11-46 (so super 24% skokom) to nebude
Relic je veľmi dobrý výrobca s vlastnou výrobou a výskumom. Nie je to žiadny priekupník. Takže na kvalitu 48z pastorku sa môžeš spoľahnúť. Hovorí ti niečo DaBomb? To sú ich vlastné produkty. Inak hádaj podľa čoho je ten 48z pastorok vyrobený a od koho majú predlohu?
Jednoprevodník bez prehadzovačky s brzdou (ktorú nemáš) a narrow-wide prevodníka , resp. vodítka (ktorý tiež nemáš) je imho naprd, zvlášť pokiaľ vyhľadávaš jazdenie v smere gravitácie.
Bude ti to padať a len sa na tom vytrápiš.
Rozsah si už musíš ujasniť sám, ale ak chceš 1x9 , tak to bude vždy veľký kompromis, či už na stane ľahkých alebo ťažkých prevodov.
9spd prehadzovačka poberie max 36z kazetu na 9 spd sa robí 11-34 a 12-36 ale rozsahom je to prakticky to isté.
10spd prehadzovačka poberie max 40z kazetu bez špeci ramienka
11spd prehadzovačka poberie max 46z kazetu
(stále sa bavíme o shimane)
No a ešte je tu ďalšia vec a to sú financie
Najlacnejšie a najrozumnejšie by si mal N/W prevodník (cca 30€), SLX M7000 prehadzovač + radenie, 11spd reťaz, 11 spd kazeta (60-70€) a to už sa blížime k 200€ pomaly.
Perfektne zhrnuté. Už to musí byť každému jasné.
Čo sa týka nutnosti toho špeci ramienka pri 42z. Na internete je kopec videí, kde XT Shadow+ nemá žiaden problém vyliezť na 42z pastorok, aj bez špeci ramienka za 45USD. Pri cene toho ramienka, už človek špekuluje o jeho potrebnosti/nepotrebnosti.
Konečne som sa mohol na vlastnej koži presvedčiť o čom je ten jednoprevodník a môžem za seba povedať, že som si na to okamžite zvykol. V tomto prípade 32/11-42 mi vyhovovalo, nemal som problém vyliezť ani prudšie kopce a to není som, žiaden XC šampión. Mňa osobne dostala tá jednoduchosť, jedno radenie a 11 možností, nič viac, nič menej. Samozrejme, ak niekto uvažuje o prechode z 3/2 píly na jednoprevodník, je lepšie si to najprv vyskúšať, ako prerobiť a byť nespokojný, nakoľko to nie každému sadlo, tak ako mne. Niekomu skrátka chýba tá široká paleta kombinácií pri 3/2 píle. Takže každí podľa svojho gusta.