na takéto situácie je super adaptívny tempomat + systém na sledovanie jazdy v pruhoch, viezol som sa v takom a aute a prekvapila ma spoľahlivosť týchto systémov... len malé vybočenie z pruhu a už to pípa
fuu, isiel som okolo uz po, vyzera ze 4 napravovy nakladak ho zachytil hned na rohu podjazdu smerom hore na kolibu a vliekol ho az po odbocku na tupeho - 200-300 metrov dalej, kym si to vsimol.
Lapaloma - asi takto: cyklista siel tym tunelom, dobehol a predbehol ho nakladak a ihned zabocil doprava. Cyklista bol vtedy akurat medzi napravami a to znamenalo jeho koniec :/
Prvá správa! Hrozné ráno na Kolibe. Nákladiak zachytil tesne pri viadukte smerom na bratislavskú Kolibu muža na bicykli. Cyklistu vliekol asi 50 metrov do kopca. Osobné veci nebohého boli rozsypané od podchodu. Cyklista mal devastačné poranenia, ktoré nemohol prežiť. Nateraz sa dá iba špekulovať, že si vodič nákladiaku v tmavom viadukte nevšimol cyklistu.
ked tadial idem, idem vzdy po tom chodniku - ludia tadial nezvyknu v mojom case chodit a ked idu tak idem radsej krokom a som rad ze nemusim po tej uzkej ceste s poriadne hustou premavkou...
Nový Čas: "Na mieste tragédie ležalo nehybné telo cyklistu a na vozovke sa okrem krvavých stôp nachádzali aj jeho rozhádzané osobné veci, čiapka či teniska."
ked mesto nevie udrziavat ani samotne cesty bez vytlkov a kazdy rok plati vodicom nahrady skod sposobenych zlym stavom ciest, je naivne ziadat, aby opravovali krajnice ciest... Na to sa musi najskor Bratislava vyclenit z BSK aby nemusela financovat kazdu dedinu naokolo
Co sa tohto tyka, BSK ma velmi dobry pomer platiacich aut a ciest. Pozri si taky KSK alebo PSK tam mas kilometre ciest panu bohu za chrbtom ktore sa tak skoro nedockaju nicoho.
Verim, ze blikacka by panovi mohla zachranit zivot. Je dost mozne, ze vodic nakladiaka ho dnu v tuneli proste nevidel. Samozrejme, za predpokladu, ze sa plne venoval riadeniu a nehral sa napr. s radiom
aj v nasom okoli LV je vela cyklistov, ktori nenosia prilby a su to hlavne ti,ktori robia cyklistiku 30,40 rokov (zeby sila zvyku).. si myslis JOKO ze by mu v meste ta prilba teraz pomohla? ziadny zakon mu to neprikazuje predsa
"S výnimkou Bratislavy totiž na Slovensku spravuje cesty 1. triedy štát, 2. a 3. triedy samosprávne kraje a 4. triedy obce. V Bratislave spravuje cesty 1. a 2. triedy magistrát a cesty 3. a 4. triedy mestské časť. A nedostávajú na to žiadne osobitné peniaze zo štátneho rozpočtu ani z rozpočtu Bratislavského kraja."
... "Bratislavský kraj totiž vyberie na dani z motorových vozidiel ročne 34 miliónov eur, na cesty v Bratislave však z toho nejde ani cent. Pre porovnanie, mesto Bratislava ma v rozpočte na tento rok na opravu ciest zhruba 640-tisíc eur."
ked prebehne kamion, aj podvedome moze cyklista spravot miernu vlnku do cesty a ked je to naves alebo ma prives, je to o to horsie. kamiony maju rozny odpor vzduchu, niektore odtlacaju a niektore pritahuju a v kombinacii s vetrom je to na plne ruky prace.
kazda smrtelna nehoda je zla. :/
Nie vždy sa mi podarí dobehnúť magora, ktorý si potrebuje ostriekať čelné sklo ***** keď ma obieha ale dnes sa zadarilo (jeho blbosť, že to urobil kúsok pred vjazdom do Devínskej). Tak som mu na parkovisku zaklopal na okienko a vypi*oval a chlapík (30-35 rokov) tónom presne takým ako ako keď sa pýtali Procházku na stretnutie s Ficom: "Ja? Nieeee, ja som si len ostriekal čelné sklo, nie vás." ***** jeden. Jonťák zatiaľ zostal vo fľaši, zatiaľ.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zdroj: David Mimra TVjoj
http://www.cas.sk/clanok/394971/tragicky-uvod-tyzdna-kampane-cyklista-v-bratislave-zahynul-po-zrazke-s-nakladiakom/
http://www.cas.sk/clanok/395228/smutny-zaciatok-tyzdna-na-bratislavskej-kolibe-nakladiak-tahal-cyklistu-200m/
Nový Čas: "Na mieste tragédie ležalo nehybné telo cyklistu a na vozovke sa okrem krvavých stôp nachádzali aj jeho rozhádzané osobné veci, čiapka či teniska."
Nemal prilbu!!!!
Verim, ze blikacka by panovi mohla zachranit zivot. Je dost mozne, ze vodic nakladiaka ho dnu v tuneli proste nevidel. Samozrejme, za predpokladu, ze sa plne venoval riadeniu a nehral sa napr. s radiom
aj v nasom okoli LV je vela cyklistov, ktori nenosia prilby a su to hlavne ti,ktori robia cyklistiku 30,40 rokov (zeby sila zvyku).. si myslis JOKO ze by mu v meste ta prilba teraz pomohla? ziadny zakon mu to neprikazuje predsa
"S výnimkou Bratislavy totiž na Slovensku spravuje cesty 1. triedy štát, 2. a 3. triedy samosprávne kraje a 4. triedy obce. V Bratislave spravuje cesty 1. a 2. triedy magistrát a cesty 3. a 4. triedy mestské časť. A nedostávajú na to žiadne osobitné peniaze zo štátneho rozpočtu ani z rozpočtu Bratislavského kraja."
...
"Bratislavský kraj totiž vyberie na dani z motorových vozidiel ročne 34 miliónov eur, na cesty v Bratislave však z toho nejde ani cent. Pre porovnanie, mesto Bratislava ma v rozpočte na tento rok na opravu ciest zhruba 640-tisíc eur."
clanok z roku 2013
kazda smrtelna nehoda je zla. :/