Ja na Pedal trail pindat mozem. :) Bol som na dvoch brigadach na Pedal traile na etape 2 prave preto, aby aj etapa 2 nedopadla tak hrozne ako etapa 1, ktora sa ani pri velkej snahe neda nazvat rozumnym obojsmernym singlom. No ale brigadovanie na Pedal traile ma rychlo preslo ked som videl to nezmyselne trasovanie etapy 2. A to som sa este do toho trasovania snazil zasiahnut, aby to nebolo uplne nepouzitelne, ale bolo to zbytocne. Proste nebola snaha o co najvrstevnicovejsie vedenie trasy. Bola snaha o co najviac zakrut a stupania sa vobec nezohladnovali, vobec nemysleli na obojsmernost a flow. Tak som si povedal, ze nema vyznam stracat tam cas. Stavitelia mali svoju jasnu predstavu a robili to pre seba. Ako z vysledku vidno, nevedia alebo nechcu vediet o com je singletrack. Ale najsmutnejsie je, ze ked sa teraz oni sami tadial prevezu, tak pochopia. Len uz je neskoro. Pedal trail a trail pod Panovou lukou zostanu mementom ako sa to nema robit. Spomienkou na premrhane prilezitosti, z ktorych mohli byt pekne jazdive singletracky...
03.05.2016 - 17:40:51
04
ja som sa prisposobila-nic ine sa uz neda, jazdim to v tych smeroch ako tot tu nakreslil PhilJ par stran dozadu, na co to znasilnovat
nema logiku ani ta 3 cast , aj na mape bola nakreslena inak- po vrstevnici
a tiez by ma zaujimalo, kto mal dohliadat na trasovanie singla a dodrzanie obojsmernosti? ked sa vyda nejake povolenie, nikto toto nema na starosti?
03.05.2016 - 17:47:48
01
To je ta spravna otazka! Trasa mala byt najprv presne vytycena a prejdena v terene nazivo + zamerana cez GPS. Az na zaklade takehoto zamerania mala byt schvalovana. A potom pri budovani tam mal byt dozor za BSK ktory poskytol bager atd. Toto nie je len zodpovednost iniciativnych trailbuilderov, ktori tam kopkali ako ovce bez koncepcie, pricom trasa sa urcovala za pochodu od oka podla nalady dvoch-troch ludi co s tym nemali ziadne skusenosti. Toto je aj zodpovednost BSK / mesta.
03.05.2016 - 17:58:43
00
treba zalozit dalsie OZ ;)

...inak o Cerovku sa oficialne aj niekto stara ? Tie blatove jamy by sa uz fakt zisli poriesit - je to tam otrasne a to bahno sa tam drzi aj ked 2 tyzdne nezaprsi.
Ja som lavy, tak radsej ako manualnou pracou by som prispel financne.
03.05.2016 - 18:02:49
00
ja som minule navrhol leziace mostiky, ty si navrhol makadam. makadam je lahsie a lacnejsie riesenie, tak sa nanho mozme zlozit :)
03.05.2016 - 18:11:02
01
jaaaj to by bolo zase reci jak to kazdemu dotrha gumy a neviem co.... tam treba spravit minimalne 3 alternativne riesenia vedla seba - pre jednych makadam, pre druhych mostiky a pre tretich odrazove rampy :lol:

...a potom sa ozvu CXkari ze sme to mali vyasfaltovat
03.05.2016 - 18:17:35
00
makadam je zly len zo zaciatku. Ked sa ujazdi tak sa to celkom da, este ked je to len tych par metrov. vsak aj obchvat Skalnatej a Cmelku bol po vysypani dost blbo prejazdny, no teraz je to uz lepsie, aj ked samozrejme je to otrava. No par metrov na singli nikoho nezabije. Ani netreba vysypavat vsetky tie diery na celej cerovke, uplne staci len ten usek pri kacinskej asfaltke, tam je to najhorsie a vzdy odtial vyjdem bud so spinavym bajkom alebo botami, alebo oboje.
03.05.2016 - 18:24:20
00
Na Cerovke by sa mi tiez viac pozdavali leziace mostiky. Ak by sa organizovala brigada tak s tym mozem pomoct. Citam tu mnozstvo negatívnych prispevkov na nové singletracky a súhlasim s nimi. Nejde mi do hlavy preco sa tu na fore neozve niekdo kto to staval a nevysvetli co tym chcel dosiahnut. Mozno tomu len nerozumieme :)
03.05.2016 - 20:26:46
02
astro napísal:
Bol niekto v poslednej dobe na traile "Medené hámre" (alebo "Svätý vrch") - ako teraz vyzerá? Dúfam, že tam sa kopať a budovať hrby nebudú lebo ak hej tak sa prídem reťazami o bager priviazať. A tiež ***** Grenada je už prejazdná alebo to radšej ťahať k začiatku toho trailu inou trasou?

Pred chvilou som sa vratil. Trail je uplne bez problemov, Grenada prejazdna, aj ked je na zaplakanie co s nej zostalo. Ja teraz radsej chodim po zelenej tz cez Bystricke (http://mapy.hiking.sk/?x=17.11743&y=48.24286&ref=permalink)
03.05.2016 - 20:40:15
01
Laco Findlje mi smutno, ked uz aj ty si z toho znechuteny... co uz :( .. utesujem sa aspon tym, ze som nikdy nezazil singlac na Grenade, ako ty, lebo by ma uz drblo uplne z nich /stacilo uz ked zacali vypilovat les kde su chatky pred rokmi, uz to dost ponicilo ten les/ .. myslim tych , co tam chodia na krasne borovice, ci co je to za pichacie ihlicnany.

Inak ale nemyslel som si, ale tentokrat (po sobote) musim konstatovat a pochvalit toho cloveka bezkara, co dal vybagrovat Konske hlavy :D .. lebo LKTcka si chodia po zvaznici a chodnik sa vychodil povedla, takze uz to nie je take rozdrbane. Sice to vyzera uz nie tak dobre ako kedysi, ale co uz. LKTcka by sa mali zakazat, nech si konmi chodia na drevo a pekne pilkou a sekerkou. Hned by ich to preslo :lol:
03.05.2016 - 22:32:51
00
vlsu napísal:
Na Cerovke by sa mi tiez viac pozdavali leziace mostiky. Ak by sa organizovala brigada tak s tym mozem pomoct. Citam tu mnozstvo negatívnych prispevkov na nové singletracky a súhlasim s nimi. Nejde mi do hlavy preco sa tu na fore neozve niekdo kto to staval a nevysvetli co tym chcel dosiahnut. Mozno tomu len nerozumieme :)


...ten niekto je oz Pedál plus bajkula takže tam je pes zakopaný.Inak tiež nechápem prečo budovanie týchto trailov ostalo úplne bez kontroly mlb.
04.05.2016 - 00:27:19
00
pod pojmom "tych co pindaju ake traily sa stavaju" som mal na mysli skupinku ludi, ktori nadavaju, ze sa stavaju "AM/EN" traily typu BK trail a Blue trail, pricom oni by preferovali zvaznicove singlace. Suhlasim ze ta vybagrovana linia pod panovou lukou (trailom je to tazko nazvat) je cisty fail, cele zle... tie zvysne dva (spojnica 3jamy - spariska a spariska - krasnansky) tiez nie su idealne, ale aspon sa daju prejst... aj ked bohvieco to ozaj nie je.
04.05.2016 - 08:25:08
00
Aha, no tak to sme mali hned zadefinovat oblast a pojmy :lol: .. BK neviem komu vadi, je uplne v pohode, odkedy spravili vetvu mimo povodny chodnik na hrebeni uz nemam namietky :lol:, Bluetrail , tam som mal namietku na krizovanie psickarskeho chodnika a potom mam este namietku proti Driver8, lebo nan si stavitel uzurpoval singlovy chodnik a nemisto dojazdu mimo, sa dolekopcom pada rovno do protismeru, to ze tade nechodi vacsina ludi, nic neznamena, su ludia, ktori to jazdia. No ale BK trail stavia tusim jedna partia, Kolibu druha a tento zbytok, na ktory nikto nema pekneho slova asi tretia .. neviem. Jo a este stale mam namietky na mostik na 3jamach a na Cerovke, ktorou zakryl pekne hupiky este povodny riaditel ML. Ale to nesuvisi s temou, len som mal potrebu znovu protestovat :lol:
04.05.2016 - 08:36:08
00
Namietam voči námietke lto-a, mne sa mostík na 3 jamách páči ;)
04.05.2016 - 08:39:59
03
Ok, tak menim namietku :D .. mostik tam moze byt, ale nech je vyssie, ja chcem spat tu dolinku, na ktore sa da trenovat technika vyjazdu z potoka. V celom lesoparku boli len 2 zaujimave miesta, technicky nepatrne obtiaznejsie , jedno zakryli mostikom a druhe zbijackou....vlastne jedno mieste este je, tam som sa minule vyrypal :lol:
04.05.2016 - 08:46:14
02
keyboard_arrow_up