Výzva pre Bratislavčanov: kto prvý vyfoti stenu prístrešku na zastávke Patronka v smere od Lamača a dá to sem?
Reklama na "Svadby a kari"
Skoro som pukol keď som si to dnes z busu všimol.
Je to HDR, cize to mobil sklada z troch fotiek. Podexponovana, normalna a preex.. Jedna, ci viac z nich sa pohli a takto to potom zlozilo. Stava sa to hlavne v slabsich svetelnych pomienkach.
Cely ten HDR rezim je prave preto pri foteni mobilom z ruky uplne nanic. Je to nezmyselna funkcionalita, vzdy nastane urcity pohyb ruky / mobilu medzi zabermi a teda aj iste rozmazanie. Niekedy väcsie, niekedy mensie, ale je tam. Btw. pozrite si pravy spodny okraj tej fotky po zväcseni. HDR funkciu treba v mobiloch trvalo vypnut a fotit bez nej. Pri tejto fotke je to jedno, ale keby sa malo jednat o nejaku spomienkovu s ludmi, tak by bola skoda mat ju tak rozmazanu.
Nic netreba vypinat. Mam tymto rezimom fotenych 95% fotiek z mobilu. Potom aspon trosku vyzeraju realne tie fotky a nie obloha biela a stromy cierne ako to byva ked je to vypnute.
Pridavam foto na porovnanie. Najlepsie by bolo sice nieco medzi ale osobne radsej vezmem tu kde su tiene a svetla vyrovnane.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ked si ich pozeras na 5" mobile, tak je uplne jedno ako srackovo je to nafotene. Ale ked chce clovek ukazat fotky rodine na 55" telke, tak si to dvakrat rozmysli. Na HDR treba stativ, alebo treba fotit bez prepalov a doupravit v PC. Mobil nie je zobrazovacie zariadenie, len zaznamove a ulozisko.
Výzva pre Bratislavčanov: kto prvý vyfoti stenu prístrešku na zastávke Patronka v smere od Lamača a dá to sem?
Davno som si to uz vsimol, ale je mozne ze je to umysel, neviem ci ich specialitou nie je prave kari zradlo
MageZ, presne toto som mal rozpisane, s dodatkom, ze preco nie, ked som mal moznost vidiet obuchany pickup s napisom "Murarske a buracie prace, renovacie jadier a kupelni, gelove nechty"
Nic netreba vypinat. Mam tymto rezimom fotenych 95% fotiek z mobilu. Potom aspon trosku vyzeraju realne tie fotky a nie obloha biela a stromy cierne ako to byva ked je to vypnute.
Pridavam foto na porovnanie. Najlepsie by bolo sice nieco medzi ale osobne radsej vezmem tu kde su tiene a svetla vyrovnane.
myslim ze aj ta fotka bez HDR sa da v ramci moznosti dostatocne upravit...
Ano da ale straty uz su a okrem toho na co ked nemusim. Ako vsak nech si kazdy foti ako chce. Na mobile mi to sedi ( iked by to mohlo byt jemnejsie ) a vo fotaku idem cez raw, kde je to zas uplne o inom.
Tie prepaly do biela uz ale nezachranis
Jasne, ak to nema byt spomienkova fotka, ale len dokumentacna, tak sa da v pohode prezit aj rozmaznutejsie HDR. Ja len nemam rad rozmazane veci.
P.S. V idealnych svetelnych podmienkach ako je tento priklad to HDR relativne dobre zvlada aj mobil z ruky. V horsich svetelnych podmienkach su ale HDR pokusy z ruky podstatne horsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. do akeho auta?
2. v tejto chvili som vo vlaku kdesi pri Bačovom kkte
Edit: a z Treku som pre istotu odmontoval kľuky a tlmič
Netuším, asi to ten mobil moc dobre nezaostril.
Fakt?
Je to HDR, cize to mobil sklada z troch fotiek. Podexponovana, normalna a preex.. Jedna, ci viac z nich sa pohli a takto to potom zlozilo. Stava sa to hlavne v slabsich svetelnych pomienkach.
Davno som si to uz vsimol, ale je mozne ze je to umysel, neviem ci ich specialitou nie je prave kari zradlo
EDIT: http://www.svadbykari.sk/en/
myslim ze aj ta fotka bez HDR sa da v ramci moznosti dostatocne upravit...
Tie prepaly do biela uz ale nezachranis
P.S. V idealnych svetelnych podmienkach ako je tento priklad to HDR relativne dobre zvlada aj mobil z ruky. V horsich svetelnych podmienkach su ale HDR pokusy z ruky podstatne horsie.
jak ze ne ?