chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
A keby patky nesadli ani za boha, nahod dusu a chvilku jazdi tak, potom zhod, a vyskusaj znova.
Rozdiel 30gramov v prospech je dobry vysledok, niektore znacky (...maxxis...) to obcas ustrelia aj o 200 gramov, opacnym smerom.
Kolovala taka fotka Nica vouilloz-a ako v privese vazi jednotlive kusy svojich Michelin pneumatik aby nahodil tu najlahsiu od vyroby :- ) Neviem to najst, ale bolo to na dakom tohtorocnom EWS evente.
samozrejme s tmelom, namydlene patky a fukane riadnym kompresorom... a to na tom plasti neni nikde napisane ze TLR alebo tubeless ready???... ono te bocnice toho plasta su uplne slabucke, mi pridu ak te papierove schwalbe... uz som minul pol litra tmelu na to, z toho 400ml na ruky a oblecenie. nestastny som z toho. tak myslite ze mi neposlali *****?
P.E.T.O.95 ja som mal tiez problem nahodit bezduse kompresorom v autoservise pretoze som to fukal cez redukciu klasickou fukacou na autoventil a tim padom tam bol mali prietok vzduchu , preto som vybral jadro ventilu a prepojil hadickou s ofukovackov a pätky skocili hned . Vyskusaj tak . ( pätky som ani nenamidlil )
V niektorych cykloobchodov zastali pri existencii UST...
Samozrejme nie je nic take ako "advanced tubeless" (vs "tubeless ready"). Je len tubeless ready (to su oba co mas) a UST. Advanced su silnejsie boky (120TPI) a lepsia zmes v tejto generacii (Gum-x). Ten druhy co mas je non-advanced a je to nieco ako ta najlacnejsia rada.
Na webe vsak ako tubeless-ready uvedeny je tiez. (davam sem spravny link, je tam velmi vela verzii a maju fakt zly web, horsi jak maxxis pomaly). http://bike.michelin.com/tyres/michelin-wild-grip-r#dim
Ako lacny plast ma blbe tolerancie a tenke bohy a proste nemusi od vyroby hned sadnut. Preto som poradil ho skusit jazdit chvilku zdusou nez "sadne". Ale potom ho uz nevymenis :- )
samozrejme s tmelom, namydlene patky a fukane riadnym kompresorom... a to na tom plasti neni nikde napisane ze TLR alebo tubeless ready???... ono te bocnice toho plasta su uplne slabucke, mi pridu ak te papierove schwalbe... uz som minul pol litra tmelu na to, z toho 400ml na ruky a oblecenie. nestastny som z toho. tak myslite ze mi neposlali *****?
Každá Mišelinka sa dá jazdiť bezduše aj keď nie je originál TLR. Momentálne mám tiež ten Griper TLR a rozhodne nemá papierové boky. Neviem ako ty, ale ja vždy fúkam auto kompresorom s odstráneným vnútrom galuskového ventilka (väčší prietok vzduchu). A keď ti to naozaj nejde, tak nahoď dušu, potom ju daj preč tak aby si uvoľnil len jednu stranu a druhá pätka bola zapadnutá v ráfiku, to už pôjde hneď. Inak ja som nikdy nedával tmel pred nahodením plášťa, to je zbytočné, aj sa zbytočne zasieraš.
P.E.T.O.95 tou ofukovckou som myslel toto prepojil som to s hadickov na ventil s vybratim jadrom potom to ma brutalni prietok vzduchu , tiez nemam na plasti napisane ze je TLR .
double ja by som to vyskušal. na aute to fungovalo perfektne. xpeter88 myslím že Crossride je na TLR a ano stači paska, ventil a tmel. Pokial ten Crossride nie je UST. Tam pasku nepotrebuješ.
Nazdar hosi, mam rawer pro a tieto plaste:
WTB Trail Boss 27,5"x2,25 TCS
Chcem sa spytat, ci to je bezdusovy system, lebo som dostal defekt a neviem to dat dole a v zivote som nelepil taketo koleso. Poradil by mi niekto nejakym videom, v bikoch som novacik a laik. Vdaka.
ctm od výroby urcite nedava koleso ako bezdusove. otazka je ci ho mas novy alebo z druhej ruky.
Bike je novy. Ja som defekt menil iba na kociari, ale tam sa dal plast v pohode vyzut, tuto to vyzera, ako keby bol nalisovany. Radsej sa v tom nebudem rypat, aby som ho neznicil.Ved poviem znamemu, ci by mi to neprisiel ukazat, prinajhorsom pojdem do servisu, nerad by som ten plast znicil.
tak najnovsia skusenost...... zmena je zivot a treba skusat..... takze MAXXIS DHF isiel dole, MAXXIS HR II zozadu dopredu a kupil som MAXXIS Ardent..... na foto mlieko JOE'S po mesiaci.... no problem...... predne koleso s HR II no problem, rychlo a lahko nahodene, stare mlieko prec, nove dovnutra....................... ale pri zadnom s Ardentom zase pôrod.... netesnilo okolo ventilku.... pred casom sme sa s fofo050 potrapili a nevedel som preco... tiez netesnilo okolo ventilku.... predtym som mal tie gumene pasy s ventilom JOE'S..... teraz som pouzil pasku WTB 28mm a ventilky JOE'S.... nedalo mi tak som pouzil teflonovu nit jak predtym, nepomohlo..... po asi stvrtom rozoberani som si vsimol malinku preliacinu na rafe okolo diery na ventil.... zvazoval som viacej moznosti az nakoniec ma napadlo na pasku WTB nalepit jednu samozaplatu TOPeak (druha foto) ... makky material, snad sa tej preliacine prisposobi... a ....... ZABRALO..... kolesa nafukane, doliaty JOE'S 90ml, natlakovane na 4 a drzia ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozdiel 30gramov v prospech je dobry vysledok, niektore znacky (...maxxis...) to obcas ustrelia aj o 200 gramov, opacnym smerom.
Kolovala taka fotka Nica vouilloz-a ako v privese vazi jednotlive kusy svojich Michelin pneumatik aby nahodil tu najlahsiu od vyroby :- ) Neviem to najst, ale bolo to na dakom tohtorocnom EWS evente.
Samozrejme nie je nic take ako "advanced tubeless" (vs "tubeless ready"). Je len tubeless ready (to su oba co mas) a UST. Advanced su silnejsie boky (120TPI) a lepsia zmes v tejto generacii (Gum-x). Ten druhy co mas je non-advanced a je to nieco ako ta najlacnejsia rada.
Na webe vsak ako tubeless-ready uvedeny je tiez. (davam sem spravny link, je tam velmi vela verzii a maju fakt zly web, horsi jak maxxis pomaly).
http://bike.michelin.com/tyres/michelin-wild-grip-r#dim
Ako lacny plast ma blbe tolerancie a tenke bohy a proste nemusi od vyroby hned sadnut. Preto som poradil ho skusit jazdit chvilku zdusou nez "sadne". Ale potom ho uz nevymenis :- )
Každá Mišelinka sa dá jazdiť bezduše aj keď nie je originál TLR. Momentálne mám tiež ten Griper TLR a rozhodne nemá papierové boky. Neviem ako ty, ale ja vždy fúkam auto kompresorom s odstráneným vnútrom galuskového ventilka (väčší prietok vzduchu). A keď ti to naozaj nejde, tak nahoď dušu, potom ju daj preč tak aby si uvoľnil len jednu stranu a druhá pätka bola zapadnutá v ráfiku, to už pôjde hneď. Inak ja som nikdy nedával tmel pred nahodením plášťa, to je zbytočné, aj sa zbytočne zasieraš.
http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/weldtite-tubeless-opravne-snurky-pre-bezdusove-plaste--sada-10-ks.html ci tie snurky to realne tú vacsiu dieru opravia. a ake nastroje k tomu ci staci nozík alebo treba nejaku specialnu ihlu cim tu snurku dostanem do vnutra. Nosíte to so sebou?
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS ROAD CONVERSION KIT
31,99 €
xpeter88 myslím že Crossride je na TLR a ano stači paska, ventil a tmel. Pokial ten Crossride nie je UST. Tam pasku nepotrebuješ.
http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/weldtite-tubeless-opravne-snurky-pre-bezdusove-plaste--sada-10-ks.html ci tie snurky to realne tú vacsiu dieru opravia. a ake nastroje k tomu ci staci nozík alebo treba nejaku specialnu ihlu cim tu snurku dostanem do vnutra. Nosíte to so sebou?
nasiel som nieco taketo, su tam aj nastroje na opravu. na nete toho bude urcite dost http://nizno.sk/product_info.php?cPath=183_200&products_id=4272&osCsid=9df42030cf112dfdca03f04bb690012b
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS ROAD CONVERSION KIT
31,99 €
WTB Trail Boss 27,5"x2,25 TCS
Chcem sa spytat, ci to je bezdusovy system, lebo som dostal defekt a neviem to dat dole a v zivote som nelepil taketo koleso. Poradil by mi niekto nejakym videom, v bikoch som novacik a laik. Vdaka.
Bike je novy. Ja som defekt menil iba na kociari, ale tam sa dal plast v pohode vyzut, tuto to vyzera, ako keby bol nalisovany. Radsej sa v tom nebudem rypat, aby som ho neznicil.Ved poviem znamemu, ci by mi to neprisiel ukazat, prinajhorsom pojdem do servisu, nerad by som ten plast znicil.