Ahojte
Zvazujem, ze si konecne kupim prilbu. Mam dve dilemy:
1) Kedze nemam vlasi a citlivu kozku tak sa bojim ze cez tie otvori mi slnko velmi opali casti hlavy.
Napadlo mi ze pouzit bufku, ale neviem ci sa mi v tom nebude velmi potit hlava.
2) v lete nosim iba siltovku, ked vojdem do lesa a slapem do kopca, tak si ju dam dole, da sa prilba jednoducho zlozit za jazdy?

vdaka za komenty

rozhodujem sa medzi
http://www.mtbiker.sk/shop/prilby-a-chranice/mtb-a-cestne-prilby/uvex-quatro-prilba-modra-mat-lesk.html
a
http://www.mtbiker.sk/shop/prilby-a-chranice/mtb-a-cestne-prilby/uvex-stivo-cc-mtb-prilba-modra-mat.html

ale ak by ste mali nejaky dobry tip na lacnejsiu budem vdacny

    06.06.2016 - 12:50:24
    00
    Prilbu vzdy na hlave. Zakladny princip prilby je, ze sa neda zlozit za jazdy z hlavy. Pod nu si kup buffku alebo nieco podobne.
    06.06.2016 - 13:02:39
    00
    Presne tak. Kľudne aj cyklošiltovku. Ja vozím "šatku" z materiálu ako mám aj dres a výborne to reguluje teplotu v horúcom počasí. No v každom prípade prilba patrí na hlavu, v okolí nás je až priveľa komu brutálne pomohla.
    06.06.2016 - 14:35:52
    02
    No neviem či všetci jazdite stále s prilbou na hlave, ja si napr. neviem predstaviť dlhšie výjazdy v letných horúčavach s prilbou na hlave, pred zjazdom si ju samozrejme dám ale variť sa pod ňou celý čas, to nie je pre mňa a koľký padnú keď šľapú do kopca ? :) v ľahkom teréne samozrejme, v technických úsekoch človek môže spadnúť aj v stúpaní. Tiež používam bufku, veľká výhoda, že ti nesteká pot do očí, prilba predsa toľko nezachytí :)
    06.06.2016 - 15:58:07
    01
    Prilba patri na hlavu! Toto bolo po banalnom pade v nie velkej rychlosti. Vies is predstavit ako by vyzerala ta hlava bez prilby? Nez zacnete debatovat o tej prilbe - ta fotka je z roku 2004. A mozno by som mal pokracovat, ze idealne je jazdit v trojici. Na tom mieste nebol signal, chlapec otraseny a ja som nevedel ci ho nechat a ist volat pomoc alebo pockat s nim. Nastastie sa pozbieral a odtlacili sme to nazad na Jahodnu a prisla prenho manzelka. Pod prilbu je idealna cyklosatka co uz ma trocha upraveny strih.

    Prílohy:

    Nosteprilby2.jpg
    Nosteprilby2.jpg 385.42 KiB thumb_up0thumb_down

    06.06.2016 - 16:04:35
    02
    Alternatíva k letnej priedušnej šatke pod helmu, ktorá sa vyrába aj trojuholníková aj tvarovaná so zadným uväzovaním, je letná naťahovacia priedušná "čiapka", jej výhodou je, že zadný uzol nevadí upínaciemu mechanizmu helmy, Nappríklad:
    http://www.castelli.sk/Cyklo-ciapka-Castelli-Summer-biela-d3150.htm

    PS: ja som si zlomila v hlave pyramídovú kosť lebo som bola sprostá a nemala som jediný raz v živote helmu "argument: lebo veď len tuto idem ..." - stalo sa to na rovine v takmer nulovej rýchlosti som sa prevrátila nabok ako vrece krumplov lebo sa mi zvrtlo predné koleso. Okrem toho išla ešte kľúčna kosť. Ale nosenie či nie je každého osobná vec, len píšem skúsenosť. Mimochodom práve pokukujem po helme a extra odvetraná sa mi javí tá od Giantu Trail.
    09.06.2016 - 14:21:48
    00
    keyboard_arrow_up