"Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť; to neplatí, ak vodič takého vozidla dáva znamenie o zmene smeru jazdy doprava."
EDIT ? Džízs ma predbehol, ide o to, ze si na žiletkarov alergicky, ty by si mu dal preventivne jednu davku jarovej vody do ksichtu
Zakon nikde nedefinuje, ze sa musi jednat o jazdu v kolone a statie na krizovatke. Neviem kto tu ma pokrutenu optiku...
A hlavne nezabudajme, ze PhilJ JE ZAKON! Ak niekto porusuje predpisy tak on je zakonodarna aj vykonna moc ktora rovno v premavke vynesie rozsudok aj vykona trest.
ty si asi slepý že? cyklista si nadbehol do zákruty(bol v rámci svojho pruhu)
následne ho motorkár podbehol z prava(čo za debila obieha z prava??) a vytlačil ho do stredu cesty.. kebyže sa mu tam ten motorkár nevopchá cyklista je už dááááávno naspeť od stredovej čiary niekde pri pravom okraji...
PS: nestáva sa často že súhlasím s Jezus-om....ale v tomto prípade má naozaj pravdu
PhilJ snažíš sa to prekrútiť tak trápnym ako okatým spôsobom ako keď súdruh fico zistí že položená otázka mu nevyhovuje...
Netvrdim ze motorkar je v tom nevinne. Hovorim odzaciatku ze vsetci traja su blbci, aj ten s kamerou, co presiel cez dvojitu ciaru.
Ale toto teda ja za normalnu jazdu nepovazujem. Cyklista je uz telom v protismere.
Zakon nikde nedefinuje, ze sa musi jednat o jazdu v kolone a statie na krizovatke. Neviem kto tu ma pokrutenu optiku...
Obcas je dobre pouzit aj rozum a nespoliehat sa na "zakon definuje". Dole Pezinskou babou alebo Donovalmi asi nebudes kamion predchadzat sprava aj ked zakon ti to teoreticky povoluje...
A hlavne nezabudajme, ze PhilJ JE ZAKON! Ak niekto porusuje predpisy tak on je zakonodarna aj vykonna moc ktora rovno v premavke vynesie rozsudok aj vykona trest.
bez urazky, ale taketo ad hominem veci by na serioznom webe urcite nemali svietit pod niekym, kto ma uvedene "moderator"...
Ten motorkár je vyslovene nebezpečný element, nielen pre seba, ale bohužiaľ aj pre ostatných. Keď zbadám takéhoto helementa, radšej idem na brzdy a snažím sa byť od neho čo najďalej. Okrem debaty, že čo je vôbec oprávnené podľa predpisov, by bolo možno dobré povedať, že rozumné je radšej sa stiahnuť – jedna vec sú zážitky pri zjazdoch a úplne iná vec je súdnosť. Ak mal možnosť pozorovať nejaký čas, čo ten polovodič stvára, neviem či bol vôbec najlepší nápad predbiehať ho.
Inak dnes v stúpaní od Hrabova na Vlkolínske lúky ma jeden Fiťipaldy v protismere takmer donútil ísť do zelín. Neviem či nemal odhad na pravý okraj svojho auta, ale ak áno, tak nedáva logiku, že sa rúti ako pretekár. To ani nebolo v zákrute, ale v rovnom úseku, videl ma z diaľky. Byť na jeho mieste, tak dosť spomalím, v strmom stúpaní cyklista navyše nedrží vždy ideálne priamu stopu. Ďalší s dodávkou pri míňaní radšej takmer zastal, to bol zjavne profík. No ľudia sú rôzni...
Netvrdim ze motorkar je v tom nevinne. Hovorim odzaciatku ze vsetci traja su blbci, aj ten s kamerou, co presiel cez dvojitu ciaru.
Ale toto teda ja za normalnu jazdu nepovazujem. Cyklista je uz telom v protismere.
..a nikto ho vtedy neblokoval, takze je to len nejaky stravasshole co si potrebuje vylepsit cas tak nemoze do zakruty pribrzdit
Dany usek je krasne prehladny a cyklista videl ze v protismere nic nejde aky je problem ze je pri strede?? Ziadny. Jediny debil je motorkar podbiehajuci cyklistu z prava ktory neovlada svoju motorku.....
no esteze mal na baranoch tie spatne zrkadla v ktorych si kontroloval tie 2 motorky co isli za nim, ze ? ..nehnevaj sa ale toto bola uplne hlupa, agresivna jazda zo strany cyklistu, a zbytocne ohrozovanie vlastneho zivota - ako najzranitelnejsi ucastnik premavky sa predsa nemozem tvarit ze som v Hummeri - musim predvidat chyby druhych a spravat sa tak, aby som minimalizoval ich dosledky...
Ale PhilJ ma pravdu v tom, ze to bolo zbytocne riziko pre cyklistu. Nie to samotne obehnutie motorkarov, ale to, ze potom siel cyklista v pruhu dolava ked ich mal za zadkom. V podstate motorkarov tou jazdou nalavo blokoval a tiez porusoval pravidla. Proste ho bud len iritovalo, ze za nimi musi brzdit, alebo im chcel ukazat, ze su pomali a nevedia jazdit. Ale nebol o tolko rychlejsi, aby to malo celkovo zmysel. Ved mu muselo byt jasne, ze na prvej dlhsej rovinke ho motorky budu obiehat.
Jááááj som si spomenul ako som robil nervy motorkátom v Dolomitoch. Napr. zjazd z passo Pordoi do Canazei. Na záverečných 5 km sa vliekol traktor za ním 3 karavány a 7 motorkárov. Úsek cesty samá zákruta. Aj tak som ich na jednu šupu všetkých obehol.
Alebo z passo Falzarego. Pohol som sa do zjazdu ako na potvoru s 30 členou skupinou motorkárov. V úseku s vracačkami a krátkymi rovinkami som ich postupne všetkých predbehol. Potom prišiel úsek s dlhšou rovinkou, kde ma cca 10 predbehli ale nedošli ďaleko, lebo sa ne ceste flákala najaká cestárska rachotina. Tak som ich dobehol a zase aj s tou rachotinou v úseku zákrut predbehol. Dobehli ma až v stúpaní na passo Giao a niektorý s rozcuchaným egom mi robili naschváli tesného prefrčania cca taký 2-3 sa našli z tej skupiny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť; to neplatí, ak vodič takého vozidla dáva znamenie o zmene smeru jazdy doprava."
EDIT ? Džízs ma predbehol, ide o to, ze si na žiletkarov alergicky, ty by si mu dal preventivne jednu davku jarovej vody do ksichtu
A alergicky som na debilov, bez ohladu na to, na com jazdia.
ty si asi slepý že? cyklista si nadbehol do zákruty(bol v rámci svojho pruhu)
následne ho motorkár podbehol z prava(čo za debila obieha z prava??) a vytlačil ho do stredu cesty.. kebyže sa mu tam ten motorkár nevopchá cyklista je už dááááávno naspeť od stredovej čiary niekde pri pravom okraji...
PS: nestáva sa často že súhlasím s Jezus-om....ale v tomto prípade má naozaj pravdu
PhilJ snažíš sa to prekrútiť tak trápnym ako okatým spôsobom ako keď súdruh fico zistí že položená otázka mu nevyhovuje...
..a nikto ho vtedy neblokoval, takze je to len nejaky stravasshole co si potrebuje vylepsit cas tak nemoze do zakruty pribrzdit
Obcas je dobre pouzit aj rozum a nespoliehat sa na "zakon definuje". Dole Pezinskou babou alebo Donovalmi asi nebudes kamion predchadzat sprava aj ked zakon ti to teoreticky povoluje...
bez urazky, ale taketo ad hominem veci by na serioznom webe urcite nemali svietit pod niekym, kto ma uvedene "moderator"...
Inak dnes v stúpaní od Hrabova na Vlkolínske lúky ma jeden Fiťipaldy v protismere takmer donútil ísť do zelín. Neviem či nemal odhad na pravý okraj svojho auta, ale ak áno, tak nedáva logiku, že sa rúti ako pretekár. To ani nebolo v zákrute, ale v rovnom úseku, videl ma z diaľky. Byť na jeho mieste, tak dosť spomalím, v strmom stúpaní cyklista navyše nedrží vždy ideálne priamu stopu. Ďalší s dodávkou pri míňaní radšej takmer zastal, to bol zjavne profík. No ľudia sú rôzni...
Dany usek je krasne prehladny a cyklista videl ze v protismere nic nejde aky je problem ze je pri strede?? Ziadny. Jediny debil je motorkar podbiehajuci cyklistu z prava ktory neovlada svoju motorku.....
Alebo z passo Falzarego. Pohol som sa do zjazdu ako na potvoru s 30 členou skupinou motorkárov. V úseku s vracačkami a krátkymi rovinkami som ich postupne všetkých predbehol. Potom prišiel úsek s dlhšou rovinkou, kde ma cca 10 predbehli ale nedošli ďaleko, lebo sa ne ceste flákala najaká cestárska rachotina. Tak som ich dobehol a zase aj s tou rachotinou v úseku zákrut predbehol. Dobehli ma až v stúpaní na passo Giao a niektorý s rozcuchaným egom mi robili naschváli tesného prefrčania cca taký 2-3 sa našli z tej skupiny.