Aj na Wilierovi bol rýchly... Občas sa aj čudujem, že ako ho tých 50 kíl živej váhy ženie dole z kopca. Na druhej strane - slobodný a teda bez pudu sebazáchovy, neurobí žiadnu vdovou ani neostanú žiadne siroty (možno...).
Takto som dnes dopadol, Idem si dole po Karpatskej, zastavim za autom na cervenej a sleha jak svina. Cudzinec na starej sluzobnej hajtre do mna zo zadu napakoval. Zavolal som pre istotu policajtov, teraz mam doklad o nehode a zajtra idem na poistovnu nahlasit udalost. Len dufam, ze nebude ram pokruteny. Chce sa mi plakat
Som OK, ja som uz vlastne cakal na cervenej za dalsim autom. Zrazu bum a bike mi odletel spod zadku. Uz pozeram na nove kolesa a bude treba aj novu prehadzovacku.
Ja obchadzam aj zlava ked nie je miesto sprava. Dnes som musel takto zlava obist na krizovatke medzimestsky autobus kedze vpravo sa naozaj nedalo. A nepisem to preto, ze chcem mudrovat. Myslim to v dobrom ako radu. A jasne, neda sa mysliet na vsetko, ale po tomto zazitku uz na toto budes asi mysliet tak nejak automaticky vzdy.
Cim dalej tym neradsej chodim po frekventovanesjich cestach, dnes som z casovych dovodov siel po Racianskej okolo 1730 smer Figaro, cize premavka uz bola relativne mierna ale znechuteny som zostal zas poriadne. Super je, ze vela vodicov uz obieha cez volny pruh ked su 2 pruhy ale o co mensie percento je tych bezohladnych o to bezohladnejsi su. Dupnut na to a cm okolo riadidiel preleti, hoci 100 m vpredu je koniec vlecucej sa kolony ci krizovatka. Asi dobre ze som uz odbocoval a nedobehol ho. O mobiloch za volantom ani radsej nehovorim...
Cim dalej tym neradsej chodim po frekventovanesjich cestach, dnes som z casovych dovodov siel po Racianskej okolo 1730 smer Figaro, cize premavka uz bola relativne mierna ale znechuteny som zostal zas poriadne. Super je, ze vela vodicov uz obieha cez volny pruh ked su 2 pruhy ale o co mensie percento je tych bezohladnych o to bezohladnejsi su. Dupnut na to a cm okolo riadidiel preleti, hoci 100 m vpredu je koniec vlecucej sa kolony ci krizovatka. Asi dobre ze som uz odbocoval a nedobehol ho. O mobiloch za volantom ani radsej nehovorim...
tak ten biely sportage co ta obiehal cez smerovku v druhom pruhu som bol ja.. ak teda si to bol ty.. ale v tom case som tam obiehal 2 kusy.
to by sedelo, vdaka, to som sa este na biku usmieval ten co mi lizol rajdy bol nejaky cerveny sedlak za krizovatkou pri zvaracaku, neviem ci nemal nejake francuzske pseudoauto a predtym este jeden, ale ten nechal tych cm viac - by ma zaujimalo ci aj kamiony predbiehaju s takym "odstupom", to bud nemaju mentalnu kapacitu aby si uvedomoli co robia, alebo su to vysinuti jedinci ako napr. ten zapratavac z Kobyly, ktori potrebuju nejaku odbornu pomoc.
Väcsinou je to o tom, ze to nikdy nezazili z pozicie cyklistu, takze si to ani neuvedomuju. Preto je jedina moznost vynutit si priestor jazdenim dalej od krajnice, aby sa tam nevosli a ani neskusali vojst ak ide vo vedlajsom pruhu dalsie auto. Funguje to.
ja z včerajšej jazdy po čerešne musím povedať, že okrem jeden mladej blondínečky vo veľkom aute s maďarskou (GA) značkou, ktorá si ma zjavne vôbec nevšimla keď vchádzala do križovatky, jazdili všetci priam ukážkovo a to som pobehal celkom dosť frekventovaných ciest
Ten v predu bol nacapeny pri obrubniku. Tak som si povedal, ze pockam. Neda sa na vsetko mysliet.
Oni to robia schvalne. Aby si sa mu tam nevopchal a aby ta uz nemusel druhykrat predbiehat. Takych bez problemov obehnem z druhej strany a zaradim sa pred neho aby videl, ze ta jeho super finta nezabera.
Za dnesne rano udelujem pochvalu vodicovi MHD v PO jazdiacemu v buse c. 45 okolo 6:15 cez mesto v smere do V.Sarisa. Opakovane sme sa minali na zastavkach i mimo nich. Jeho ohladuplnost bola ukazkova.
ja som sa raz davnejsie nenapchal dopredu prave na Karpatskej pri Ymce, a bola to vyhoda, lebo zhora po sancovej niekto nevidel cervenu a nadrbal v plnej rychlosti do toho prveho auta co sa pohlo na zelenu, pred ktore som sa mal napchat ked sme mali este cervenu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja by som asi odpadla od strachu
tak ten biely sportage co ta obiehal cez smerovku v druhom pruhu som bol ja.. ak teda si to bol ty.. ale v tom case som tam obiehal 2 kusy.
Oni to robia schvalne. Aby si sa mu tam nevopchal a aby ta uz nemusel druhykrat predbiehat. Takych bez problemov obehnem z druhej strany a zaradim sa pred neho aby videl, ze ta jeho super finta nezabera.