Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
"Pri balíkoch s colnou hodnotou do 150 eur ostáva postup nezmenený. „Ak budú obsahovať aj korektný doklad o hodnote a nebudú podliehať zákazom a obmedzeniam, colný úrad rozhodne o prepustení do voľného obehu ihneď. Vymeria dovozné platby alebo zásielku prepustí s oslobodením od dovozných platieb,“ informovala hovorkyňa žilinského Colného úradu Božena Chríbiková.
Zásielky s hodnotou do 150 eur sú oslobodené od cla. Neplatí to však pre parfumy a toaletné vody, alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky nakúpené v eshopoch. Oslobodenie od cla automaticky neznamená aj oslobodenie od DPH. Colníci vám vymerajú daň za zásielku, ktorej hodnota prekračuje 22 eur."
toto musim citovat, ak by si sa rozhodol to zmazat
toto mi spravilo naladu
snad to tvoji rodicia neuvidia...
synak, kupuj kym maju je skladom; ...a už sa nepomýlim
My to nevieme zistiť, kto je podvodník a kto nie, my nie sme policajti.... my sme len sprostredkovatelia, je nám to ľúto, ale tak to je....
7. Pomoc iným: Ak sa stanete obeťou podvodu, dajte nám o tom vedieť. Ak sa podvodný inzerát nachádzal na stránke MTBikera, kontaktujte nás. Pri riešení problémov nám pomôžu aj Vami zhromaždené dôkazy, ktoré získate z korešpondencie, fotografií atd. Po preverení situácie a uznania nekalého konania zablokujeme predávajúceho užívateľa. Takýmto spôsobom aspoň pomôžete iným kupujúcim pred nepríjemnou skúsenosťou.
Navyše sme v redakcii MTBikera pripravení akokoľvek pomôcť pri riešení a pátraní pri problémoch, ktoré vznikli podvodným konaním predávajúcich v bazári. Záleží nám na tom, aby sme podobné konanie čo najviac obmedzili.
Ten chmulo sa očividne dopúšťa trestného činu keď nakupuje nové lacné veci a ďalej ich predáva bez dokladov, povolení, bez toho aby mal na to živnosť a pod. O tom bazár nie je. Ľudia na to upozornili, tak by bolo milé keby ste s tým dačo spravili...
Nejaké pravidlá predsa musia platiť aj na bazári.
Nechcem sa ho zastavat, ale na taketo tvrdenie nemas dokazy. A najst hranicu medzi bazarovym predajom a nedovolenym podnikanim bude IMHO hooooodne tazke.
Sam sa predsa priznal k tomu, ze tie veci nakupuje v cinskom eshope a ze s tym ma strasne velke vybavovacky na colnici. Urcite to deklaruje ako tovar na nekomercne ucely. Ak to predava dalej, tak to uz moze byt problem. Ale to len tak na okraj.
Ked tam niekto predava 5 cinskych blbosti z aliexpressu, nevidim v tom velky problem. Pokial nejde o fake-y. A proti pouzivatelom ktori si chcu z bazaru spravit vlastny obchod by malo byt v podmienkach upozornenie ze bazar je urceny na sukromnu inzerciu a aktivity obchodneho charakteru su zakazane a konta budu vymazane.
Niekto tu videl jeho colne deklaracie?
A keby aj to mal deklarovane na nekomercne ucely, moze roztocit kolotoc s tym, ze to predava lebo: zla farba, zla velkost, zla geometria.... Riesit nieco take je uloha inych organov, nie fora. Ale ak sa tu najdu ludia, ktori su si isti, ze je pachany trestny cin, mali by to tym organom oznamit. Z toho, co tu prebehlo, sa da povedat len tolko, ze predava za neprimerane ceny. A kedze na bazare sa ceny tvoria dohodou, nikto ju nemusi akceptovat.