Vcera sme dali Jedlovinu - trafili sme aj ten prepoj z Brestova, prezliezli sekvoje co tam vyvratili este posledne dinosauri a predrali sa aj vsetkymi tymi hustinami z prvohor aby sme nakoniec na hrebeni nesli rovno ale odbocili dolava na ten padak, co nas vyplul na zvaznici kusok od toho zlabu co ide z Brestova
Druha cast samozrejme naparadu a mozno este viac.
Keby sa ten prepoj z Brestova vycistil, bola by to bezkonkurencna bomba. Otazka vsak znie, co sa tam da robit, kedze ide o uzemie v NP a este aj mimo oficialnych TZ - nehovoriac o tom, ze dovod cistenia by bol "MTB Trail"
hlavne na konci toho chodnika so "sekvojmi" su na hrebeni dva posedy. uz som mal tu cest stretnut tam podvecer bandu polovnikov, vsetky hlavne samozrejme na mna. podla mna nejake guerilla cistenie je ok, ale po tejto prihode by som to bol za aby to ostalo len ako tajny prepoj pre lokalnych
tak dneska som trafil ten prepoj kozlov-sedlo kobylie, presne trafit chodnik pomohol trailforks , a teda z tej asfaltky hore na sedlo je to slusna strecha a ten zlab kvalitna erozia lesnici pochvala, hore je este traktor s lanovkou. Prepoj samotny ale perfektny
- zelena do Vricka nas sklamala, zaciatok velmi fajn - klukaty strmy singlac s korienkami, mal som na nepolozenom biku bez techniky co robit, no po chvili sa to meni na zvaznicu, kus aj poriadne rozbity a zabordelizovany (listie, sutre, blato..), dalej len klasicka lesna cesta...rozbite a strme aspon nieco, ale teda nejaky super zazitok z bikovania to nebol, skor zabehnutie/odbehnutie brzd
- zvaznice z Vricka na Revanske sedlo sa daju nakombinovat do pohodoveho profilu, povrch vyssie v lese dokonaly (do hladka utlacene jemne kamieny), priroda pekna, len skoda ze ta idylka konci pri posede pod rubaniskom nedaleko spodneho konca luky tiahnucej sa z Revanskeho sedla - na hikig.sk je naznacena cesta az na Revan, kusok sme zrejme trafili, bol tam nejaky naznak (dost kruto strmy) ale "vychodena" cesticka (zrejme zver) a presvitajuci okraj luky cez les nas zlanarili na skratku, vytlacit to na okraj lesa a potom zarastenou lukou bol mordor (http://mapy.hiking.sk/?x=18.63722&y=48.96437&ref=permalink)...zaujimalo by ma, ci ta cesticka co je na mape cez vrchol Revanu existuje, respektive ci je to aspon o nieco mensi mordor (http://mapy.hiking.sk/?x=18.63611&y=48.96361&ref=permalink)
- zlta z Klaku na Fackovske sedlo je parada, aj ked par usekov na vrchu je skor pre trialistov, finalny zjazd z Revanskeho sedla vynahradil vsetko prenasanie, za sucha je to pekne zjazdne, okrem jednej uzkej zakruty sa podarilo bez zosadania
MageZ TERAZ ta to zaujima?! keby si bol aspon napisal pred,ci uz sem ,alebo ss tak ti viem(e) poradit ...
cesta na revan je len ta po ktorej ste sli a cez luku uz len "kade-tade" - chystam sa prejst singlac co zacina neskor -ked pokracujete popod revan a nie hore....
partizan je pekny prostredim a vyhladom ,jazdecky je onicom okrem kratkeho useku v spodnej casti co sa zmeni na mini zvaznicu co vychadza v tej ostrej zakrute kusok doprava pod tvojim mapovym bodom ...
edit: a zlta je praveze fajna v hornej casti paradne schodove korene ,len treba doskladat "to" pod postelou
No na tu zelenu na Vricko tu niekto pisal, ze je fajn. Ako nebolo to zle, ale po tom zaciatku som bol dalej dost sklamany a ist len to jedno tak je to pruser. Na tej zltej hore sa nieco dalo zjazdnit aj mne ale to hore-dole cez korene a kamene to mi fakt neslo. Povodny plan bol potom znova vybehnut hore a ist tou zelenou z Klaku na Cicmanske razcestie ale ked sme videl ten asfalt spat do sedla, tak sme to zavrhli (aj vzhladom na cas, upek zo slnka a miznuce zasoby vody) a zbehli zltou do sedla, co bol balzam po tom vsetko. Mat to blizsie od domu, tak to chodim asi pravidelne (za sucha ). Ale hlavko pod postel som hned po prijazde objednal Stary Trance uz na taketo veci nie je velmi komfortny a ked clovek nema techniku tak aj ten bike dostava viac cez hubu a mam navyse pocit ze mi je uz aj troska kratky.
vsak to, trepete sa sem 200km hore-dole a potom "jazdite kade tazsie" pritom staci napisat a kludne pojdem aj s vami ak chcete ,ako som ti aj hovoril ,vy ste sprevadzali u vas mna ,ja zas vas mozem tu...alebo aspon poradim(e) na fore...
Podľa mňa celkovo Kľak nie je nejak extra bike-friendly. Keď sa sem človek dotrepe, tak sa dajú pojazdiť krajšie a zaujímavejšie veci. Kľak je tak na odfajknutie, že som bol a hotovo
tu zelenu pojdem niekedy skusit ,ale je tam popod nu aj singlac ...tak mam trochu dilemu co skor a ako zokruhovat...
Pytal som sa domacich a nic zjazdnejsie ako zlta na fackov neexistuje. Modra a Zelená ze su zarastene strmé popadané stromy. Ja som isiel z Fačkovskeho sedla po cervenej do cicmian a tiež neodporučam. cize kto chce klak najidealnejsie potlacit po zltej hore a zjazdovat po zltej dole. Ak chces cely den a mas auto tak potom sa zo sedla presunut do cicmian odtial dat zase strazov alebo po ceste na bicykli . Zase nasilu hladat niečo niekde kto to nieje zaujimave je zbytočné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Druha cast samozrejme naparadu a mozno este viac.
Keby sa ten prepoj z Brestova vycistil, bola by to bezkonkurencna bomba. Otazka vsak znie, co sa tam da robit, kedze ide o uzemie v NP a este aj mimo oficialnych TZ - nehovoriac o tom, ze dovod cistenia by bol "MTB Trail"
no v piatok sme boli ten zibrid,pre mna v podstate nic zabavne trochu som si uzil az "skalky" z kam.dielu
to vážne ??? Paráda.....
- zelena do Vricka nas sklamala, zaciatok velmi fajn - klukaty strmy singlac s korienkami, mal som na nepolozenom biku bez techniky co robit, no po chvili sa to meni na zvaznicu, kus aj poriadne rozbity a zabordelizovany (listie, sutre, blato..), dalej len klasicka lesna cesta...rozbite a strme aspon nieco, ale teda nejaky super zazitok z bikovania to nebol, skor zabehnutie/odbehnutie brzd
- zvaznice z Vricka na Revanske sedlo sa daju nakombinovat do pohodoveho profilu, povrch vyssie v lese dokonaly (do hladka utlacene jemne kamieny), priroda pekna, len skoda ze ta idylka konci pri posede pod rubaniskom nedaleko spodneho konca luky tiahnucej sa z Revanskeho sedla - na hikig.sk je naznacena cesta az na Revan, kusok sme zrejme trafili, bol tam nejaky naznak (dost kruto strmy) ale "vychodena" cesticka (zrejme zver) a presvitajuci okraj luky cez les nas zlanarili na skratku, vytlacit to na okraj lesa a potom zarastenou lukou bol mordor (http://mapy.hiking.sk/?x=18.63722&y=48.96437&ref=permalink)...zaujimalo by ma, ci ta cesticka co je na mape cez vrchol Revanu existuje, respektive ci je to aspon o nieco mensi mordor (http://mapy.hiking.sk/?x=18.63611&y=48.96361&ref=permalink)
- zlta z Klaku na Fackovske sedlo je parada, aj ked par usekov na vrchu je skor pre trialistov, finalny zjazd z Revanskeho sedla vynahradil vsetko prenasanie, za sucha je to pekne zjazdne, okrem jednej uzkej zakruty sa podarilo bez zosadania
- ma niekto prejdene aj tie dalsie smery z Klaku? (zelena na Cicmanske razcestie, modra na Fackov, cervena na Vricanske s. a este par cesticiek z hiking.sk smer Vricko - http://mapy.hiking.sk/?x=18.66508&y=48.97685&ref=permalink a http://mapy.hiking.sk/?x=18.66241&y=48.97401&ref=permalink)
cesta na revan je len ta po ktorej ste sli a cez luku uz len "kade-tade" - chystam sa prejst singlac co zacina neskor -ked pokracujete popod revan a nie hore....
partizan je pekny prostredim a vyhladom ,jazdecky je onicom okrem kratkeho useku v spodnej casti co sa zmeni na mini zvaznicu co vychadza v tej ostrej zakrute kusok doprava pod tvojim mapovym bodom ...
edit: a zlta je praveze fajna v hornej casti paradne schodove korene ,len treba doskladat "to" pod postelou
Stale rovno dole cez les, zvaznica, dedina.
Pytal som sa domacich a nic zjazdnejsie ako zlta na fackov neexistuje. Modra a Zelená ze su zarastene strmé popadané stromy. Ja som isiel z Fačkovskeho sedla po cervenej do cicmian a tiež neodporučam. cize kto chce klak najidealnejsie potlacit po zltej hore a zjazdovat po zltej dole. Ak chces cely den a mas auto tak potom sa zo sedla presunut do cicmian odtial dat zase strazov alebo po ceste na bicykli . Zase nasilu hladat niečo niekde kto to nieje zaujimave je zbytočné.