Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Mensia vaha ani nie, kedze stale su najlahsie plaste + lahucke latexove duse lahsie ako bezdusaky + mlieko (ratam predpisanych 20-30g), pri najlepsich bezdusakoch (Schwalbe One Pro Tubeless, Vittoria Open Corsa TLR) to zacina byt zrovnatelne. Potom este na Zondy urcite nelepit pasku, nemaju v rafiku otvory na niple, takze je to zbytocne
Presne. Ani mne sa to na plasti nestalo ani raz a zrazu toto Ani neviem co to psosobilo, no fakt keby som mal plast, tak je tam tiez diera ako prasa a mozem ho vymenit. Plaste stoja rovnako, takze nie je problem. Len skoda, ze nemam nahradnu galusku, takze idu docasne spat hlinikace.
Ale ved to nie je pravidlom. Ako pri plastoch, aj pri galuskach, moze byt zivotnost vselijaka. Mne teraz v pondelok odisiel predny plast Continental Grand Prix Attack II po asi 200 kilometroch... A ten pred nim som jazdil asi 5000 km - ten isty model.
Ja osobne nepokladam galusku za o nic menej neprakticku ako plaste. Dovody, preco ja nemam galuskove kolesa a siel som do clincherov su, ze:
1.) musim byt schopny sam na dlhom triatlone si to opravit, a aj ked tmel vyriesi 95% problemov, clovek nikdy nevie. Nie je to ale velky argument, na kolko pri naozaj velkom defekte, ktory by tmel v galuske nevyriesil, nepomoze ani nahradna dusa, ze ano.
2.) chcem si na preteky prezuvat nove alebo kvalitnejsie obutie, a kedze by som nechcel pred pretekom prelepovat galusky, chcelo by to dalsi par kolies cisto len na zavody. Ale ktovie, uvazujem uz nejaku dobu nad zavodnym diskom, a mozno tam by som siel do galuskoveho, nakolko ten by som vytiahol fakt len 3 krat do roka.
Rachela Tak karbonove kolesa som primarne bral na triatlon, ale zas sa mi zda pohodlnejsie mat so sebou flasticku s tufo extreme a bombicky, ako sa babrat pri defekte s dusami - osm lenivy. Ale na preteky by som ted aine plaste nedaval, tie co jazdim musia stacit, kedze az take lacne nemam. Inac islo o http://www.tufo.com/hi-composite-carbon-25/
vidíš mne taká vydržala 5500km bez defektu, zodral som ju na plátno predná dá 10000 ak nespravím niečo ako ty.. dá sa zohnať za 35€ takže ani tento pomer nie je zlý..
Ja si idem skladať galúskové kolesá a tiež som tieto pozeral Hicc 23 mm dopredu a 25mm dozadu , alebo ešte elite S3 , ale tie sú len 23mm. Vie ich niekto porovnať ?
Ja by som dal obe 25mm. Fukal by som podla ciest na ake sa chystas od 6 do 8 BAR. Tych par gramov podla mna na vahe nepocitis, ale na komforte pridaju. Tolko moja skusenost.
Bikejoring Za nejakych 39 som ich mal zo suncycle. Ale ako tak nan pozeram, tak je nejaky cely dosekany Zeby posledne UTP v dazdi mu dalo zabrat? Nevadi. Aj tak teraz dva tyzdne nebude cas na bike
Ale sranda to tufo Neveril som, ze to zalepi. Kedze pod kolesom zostala mlacka, ale potom to pekne zalepilo a tlak to drzi. Tak aspon som si skusil lepenie + CO2 fukatko z Decathlonu B-rh-positivo Jedine ak sa mi do toho zahryzol mravec ) No mozno som chytil nejake sklo..fakt neviem.
Inac obe mam 25 mm.
Teraz mám plášte Conti GP Atack+Force 22/24 mm a sú fúkané na maximum 8,5 bar a ako tak to stačí pri mojich 75kg , tak hádam by aj pri 25mm stačilo 8 bar
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja osobne nepokladam galusku za o nic menej neprakticku ako plaste. Dovody, preco ja nemam galuskove kolesa a siel som do clincherov su, ze:
1.) musim byt schopny sam na dlhom triatlone si to opravit, a aj ked tmel vyriesi 95% problemov, clovek nikdy nevie. Nie je to ale velky argument, na kolko pri naozaj velkom defekte, ktory by tmel v galuske nevyriesil, nepomoze ani nahradna dusa, ze ano.
2.) chcem si na preteky prezuvat nove alebo kvalitnejsie obutie, a kedze by som nechcel pred pretekom prelepovat galusky, chcelo by to dalsi par kolies cisto len na zavody. Ale ktovie, uvazujem uz nejaku dobu nad zavodnym diskom, a mozno tam by som siel do galuskoveho, nakolko ten by som vytiahol fakt len 3 krat do roka.
Ale sranda to tufo
B-rh-positivo Jedine ak sa mi do toho zahryzol mravec
Inac obe mam 25 mm.
Mne sa z toho nadstavec pumpy pod tlakom zosuchne dole a nafukat to je teda peklo. Nejaky tip?