Z Muránskej planiny som tak trochu sklamaný ako z národného parku, všade navôkol ťažba, rozbité cesty a chodníky, plno blata, dokonca nemajú hanbu ťažiť po týchto veľkých búrkach, bordel, autá, traktory a motorky po planine jedna radosť, ako v hospodárskom lese a nie v národnom parku. Z nejakého dôvodu mi nechce zobraziť mapy, tak trasu pridám neskôr. Konečne bez dažďa a búrky, hľadanie rázcestníka a menenie trasy priamo na mieste - nie všetko na mape je zjazdné, ale neľutujem...
Aspoň slovne:
Z Muráňu cez Hrdzavú dolinu po žltej TZ, hore rozbitá tažbou na masaker, možno by bolo výhodnejšie ísť bežkárskou trasou, ale predpokladám že by bola tiež rozbitá. Pokračovanie po Rudnej magistrále k Ľadovej jame, ďalej po zelenej na Šindliarku a odtiaľ po žltej na Veľkú lúku. Návšteva hradu, pôvodne som chcel ísť dolu po žltej na sedlo pri Muránskej Hute ale po možno 500m som sa vrátil, keďže som všetko dolu tlačil. Tak alternatíva po modrej/červenej/NCH z hradu do Muráňa a tento zjazd neľutujem.
Okolo Inovca - BN - Kulhan - P.Javorina - Kalnica - Beckov - Selec - CH.p.Inovcom - Zlatniky - BN
od 9:30 do 17:30, 104km, 3090m prevysenie
cyklotrasy v Povazskom Inovci nemaju chybu - je ich neurekom a su dobre znacene. vacsinou po peknych lesnych cestach alebo chodnikoch. vsetko zjazdne na XC-ht (okrem hrebena - ten je narocny na techniku jazdy, aj ked da sa aj na ht-cku). na hrebeni Inovca docela naval, mimo neho uz ani nie. ludi co som stretol na Javorine som stretol este na Ch.p.Inovcom. blata vela nebolo, krasne vyhlady k tomu. dnes to bola paradna jazda
sobota vo Velkej Fatre s Lto, Belianskou dolinou na Chatu pod Borisovom, po cervenej na Kriznu a po zelenej do Blatnice. Dokopy dost vela tlacenia a nosenia (a to mam nove lahsie prevody ), no za tu krasu to urcite stalo.
Dnes prejazd Slavošovským (2,5km) a Koprášskym tunelom (200m). Parádička, 15 minút v temnote Ďalšie pojazdenie bolo trápenie, asi 3x som sa vracal, hrebeň nad tunelom aj obe modré značky z Ochtinskej jaskyne absolútne nezjazdné - všetko popadané a zarastené náletovými drevinami, tak nakoniec to bol taký alternatívny pojazd. Konečne doma...
Dnes som po skončení podovolenkovej pracovnej " šnúre " konečne pozval manželku na cestný výjazd. Pôvodný plán bol skrátený Buzický okruh . No vzhľadom na predpokladanú burkovú aktivitu a predpokladaný kilometrový nájazd som nakoniec svoj zámer prehodnotil a namiesto pohodovej plavnej jazdy rovinou naordinoval kopčeky na Zlatú Idku...Na moje počudovanie ani moc neprotestovala . " obávaný " a momentálne riešený dýchavičný syndróm mladých bikeriek sa nedostavil , hoci sklon od Klatova na Hýlov má v priemere od 7-10% bez "oddychovej " zóny s dĺžkou okolo 2,2 kilometra. Stihli sme ešte posedieť v miestnej krčmičke na Birell a Kofolku a domov sme dorazili 5 minút pred búrkou...ja by som takto bikoval celý týždeň
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aspoň slovne:
Z Muráňu cez Hrdzavú dolinu po žltej TZ, hore rozbitá tažbou na masaker, možno by bolo výhodnejšie ísť bežkárskou trasou, ale predpokladám že by bola tiež rozbitá. Pokračovanie po Rudnej magistrále k Ľadovej jame, ďalej po zelenej na Šindliarku a odtiaľ po žltej na Veľkú lúku. Návšteva hradu, pôvodne som chcel ísť dolu po žltej na sedlo pri Muránskej Hute ale po možno 500m som sa vrátil, keďže som všetko dolu tlačil. Tak alternatíva po modrej/červenej/NCH z hradu do Muráňa a tento zjazd neľutujem.
od 9:30 do 17:30, 104km, 3090m prevysenie
cyklotrasy v Povazskom Inovci nemaju chybu - je ich neurekom a su dobre znacene. vacsinou po peknych lesnych cestach alebo chodnikoch. vsetko zjazdne na XC-ht (okrem hrebena - ten je narocny na techniku jazdy, aj ked da sa aj na ht-cku). na hrebeni Inovca docela naval, mimo neho uz ani nie. ludi co som stretol na Javorine som stretol este na Ch.p.Inovcom. blata vela nebolo, krasne vyhlady k tomu. dnes to bola paradna jazda
https://www.facebook.com/MTB-Ride-Your-Life-SK-1602747459978034/
Tunely:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=208769
Muránska planina:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=208767
Na pláž!!!