Na alternatíve cez vrchol Paráča mimo modrej bolo v stúpaní zo 5 prekážok, zjazd som vyčistil, hneď na rázcestí boli na modrej padnuté šikmo dva veľké sucháre, tak modrú by som pod Paráčom neskúšal. Ďalej po Príslopec možno ďalších 5 neprejazdných prekážok.
Zvazujem, ze by som v nedelu (20.10.) este zopakoval Travny a cez Kaluzny a Maly Polom spat.
Nema niekto zaujem sa pridat?
Start cca. 7:30 Vrchpredmier
Cez víkend som bol u našich v Turzovke, tak som zobral juniora na Jakubovský a potom kúsok po hrebeni. Bol som tam po cca. 20-tich rokoch a nespoznal som nič: na Jakubovskom bol kedysi hustý les, žiadne výhľady. Je to tam celé komplet vyrúbané. Cesta po hrebeni plná voľných kameňov, zlaté Karpáty v BA
Druhý deň som zašiel na Lysú Horu cez Biely Kríž a tam všetko po starom Cesta na BK na malom úseku zničená ťažbou, ale inak super (je to riadna kameňovka), Beskydy ako vždy a davy ľudí na Lysú tiež ako vždy, keď je pekne. Super to bolo
marcels Ak ste išli z Jakubáča po hrebeni smerom na Mračkov resp. až Semeteš, tak tam je to aktuálne fakt hrôza. Ale v smere na Petránky resp. až na Chotárny či Husárik je to stále super. Možno len na dvoch obvyklých miestach stojí voda a blato celoročne, inak pekný až prášny pojazd s minimom uvoľnených kameňov Navyše z Chotárneho je parádna cesta až do Dunajova. Všetky možné povrchy, výhľady a sucho
Keď píšeš o Lysej, tak tam som pred pár dňami našiel takú nenápadnú singletrack cestičku. Volá sa to Medvědí stezka a technicky zdatnejší milovníci kamenistých zjazdov si tam prídu určite na svoje. Tu je to ako segment na Strave: https://www.strava.com/segments/10607528
Pár fotiek stadiaľ:
Šli sme na Petránky a potom sme zbehli do Zákopčia, malý už mal dosť, lebo sa Jakubovský sme šli po modrej z Turzovky a to je na neho už akurát . Ako dalo sa, len ja si to pamätám ako oveľa schopnejší chodník, teraz mi to prišlo dosť vymleté, na lúkach kopec stôp asi po štvrokolkách a tak. Tie voľné kamene boli rovno z Jakubovského, bolo treba ísť pomaly.
Na Lysú som šiel z opačného smeru, cez Visalaje - červená TZ z Lysej a potom modrá na BK
Pravda, pred 10 rokmi než začala ťažba vo veľkom to bol úplne iný hrebeň Kamene na Jakubáč sú z oboch strán, ale to je len kúsok. Navyše tam zo strany od Petránok sa dajú obísť po lúke. Zvyšok tej trasy až na Chotárny je stále pekný kus prírody.
Tak sme zasa boli u našich v Turzovke a vybehli sme s juniorom na Jakubovský. Tentokrát sme ale šli po hrebeni sa Semeteš a bolo to dosť zábavné. Aj keď teda kaluží mrte a rozryté často aj obchádzky, celkovo fajn. Druhý deň zasa na Lysú už sám a skoro som v tom teple zdochol
hej, fajné to je
v júli som išiel z Vreščovského sedla po Krawcow vrch a všetko pekne prejazdné
min. rok bol hrebeň od Svítkovej totálne zapadaný, najväčší prúser toho roka
tak buď z Klubiny alebo z NB hore po cykloznačke...priamo zo SB po zelenej je to príliš prudké...z Kýčery priamo po zelenej na sedlo pod Orlom, alebo ešte kúsok doprava a potom takou zvážničkou priamo na hrebeň...tam už čo si vyberieš...smer VR vľavo, alebo smer Przegibek a Rycierová doprava...pekný zjazdík je dole do Rycierky po zelenej, ale potom je úmorný výšľap na VR po žltej...ale zase tam nie je nič zadarmiko aj traily sú na PL strane z Przegibka...ale to musíš pozrieť Trailforks...
tak buď z Klubiny alebo z NB hore po cykloznačke...priamo zo SB po zelenej je to príliš prudké...z Kýčery priamo po zelenej na sedlo pod Orlom, alebo ešte kúsok doprava a potom takou zvážničkou priamo na hrebeň...tam už čo si vyberieš...smer VR vľavo, alebo smer Przegibek a Rycierová doprava...pekný zjazdík je dole do Rycierky po zelenej, ale potom je úmorný výšľap na VR po žltej...ale zase tam nie je nič zadarmiko aj traily sú na PL strane z Przegibka...ale to musíš pozrieť Trailforks...
Ďakujem veľmi pekne za super tip, tam to poznám ale len spoza okna džípu len aby som sa vrátil ešte dakedy keď mi dáš takúto trasu...haha ten výškový profil a zjazd z velkej rače potom v pohode dole a nas5 asi po ceste?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po Knehyni
http://beskydy.ochranaprirody.cz/informujeme/aktuality/vrchol-knehyne-neni-verejnosti-pristupny/
konci coskoro aj Travny.
http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-lesnictvi-a-drevarstvi/ochrana-tetrevu-zavre-vrchol-travny-mf-dnes
Nema niekto zaujem sa pridat?
Start cca. 7:30 Vrchpredmier
Druhý deň som zašiel na Lysú Horu cez Biely Kríž a tam všetko po starom
Keď píšeš o Lysej, tak tam som pred pár dňami našiel takú nenápadnú singletrack cestičku. Volá sa to Medvědí stezka a technicky zdatnejší milovníci kamenistých zjazdov si tam prídu určite na svoje. Tu je to ako segment na Strave: https://www.strava.com/segments/10607528
Pár fotiek stadiaľ:
Tu ešte prípadne aj mapa z toho výjazdu:
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/329732/kava-vyjazd-lysa-hora-mtb-sucho-39km-3h-1131m.html
Na Lysú som šiel z opačného smeru, cez Visalaje - červená TZ z Lysej a potom modrá na BK
v júli som išiel z Vreščovského sedla po Krawcow vrch a všetko pekne prejazdné
min. rok bol hrebeň od Svítkovej totálne zapadaný, najväčší prúser toho roka
Ďakujem za tip, nejaký gpx?
Ďakujem veľmi pekne za super tip, tam to poznám ale len spoza okna džípu
Podľa mapy by som to mohol dať mno.....