Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Toto ste zabudli odfotiť? Taká teplota tam bola na Silvestra. Dúfam ,že to nebol ťažký výstup. Ja som urobil kolečko okolo Čiernej hory, na bežkách samozrejme.
Ten vylet na Simonku nemal chybu. Po kolena v snehu som sa nebrodil ani nepamatam. Trosku nas hore vyfukalo, ale inak fajn. Ten teplomer na zaklade Bariho odcitavania ukazoval -8 stupnov.
Dik za mapu jfab. Konecne vidim na mape ako sa da dostat z vychodnej strany slanskych na hreben a potom dole na zlatu banu prip. puste pole. A aspon tiez vidim, ze ta zvaznica, ktoru sme minule krizovali pri vystupe na simonku sa napaja na maratonsku trat pod dubnikom.
2jfab: Ako to vyzerá na tej zvažnici ,ktorá križuje zelenú značku na Šimonku, nie je veľmi zarastená alebo zarúbaná? Už som to dávno nešiel lebo v spodnej časti bola riadne zarastená černičím a kríkmi. Podľa mapy vidím ,že ste po nej išli na Dubník.
Takze este raz mapka (2D) s vyznacenim smeru jazdy. Cela trat je bez problemov zjazdna aj napriek par popadanych stromov (daju sa v pohode obist). Velmi pekna trasa, obcas ako z rozpravky.
Ja to častejšie chodím opačne a k Dubníku šlapem po maratónskej trati. Túto trasu potom môžem predlžiť po červenej značke buď len po Červenú mláku alebo popod Čiernu horu na Hanušovské sedlo atď. Niekedy na bežkách vyšľapeme na Šimonku a zjazdujeme buď na Obracanú studňu po lese alebo častejšie zjazdujeme zvažnicou po pravej strane Šimonky v smere jazdy na spojku k červenej značke. Je to riadne strmý padák. Bežkám zdar a bežkárom zvlášť. Čo v lete bajk to v zime bežky!
2jfab: Ako to vyzerá na tej zvažnici ,ktorá križuje zelenú značku na Šimonku, nie je veľmi zarastená alebo zarúbaná? Už som to dávno nešiel lebo v spodnej časti bola riadne zarastená černičím a kríkmi. Podľa mapy vidím ,že ste po nej išli na Dubník.
2 jfab alebo hajmi ako to vyzerá na tej zvažnici v akom je stave? Dá sa po nej bežkovať?
2 jfab alebo hajmi ako to vyzerá na tej zvažnici v akom je stave? Dá sa po nej bežkovať?
Áno povedal by som že teraz je tá zvažnica na bežkovanie ideálna, pretože v tých miestach nebola doposiaľ teplota nad 0 st a zarastené to nie je.
Kedy sa sa niekto chysta na bezky do Slanskych?
rad sa pridam a spoznam nove trasy.
Ľubo ak by sa ti chcelo vstať skoro ráno v sobotu tak poď na prechod Obručné - Kurov . Ideme tam vlakom v sobotu o 5:59. Je to celkom pekná trasa po hraničnom hrebeni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...z nášho výjazdu na Vysoký vrch bola nakoniec tiež pešia turistika ale aj s tlačením bikov...
..viď: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p=114853#114853
Sme hovorili že škoda že nemame foťak a ty si predsa fotku zrobil. Len škoda že nas nevidno.
Áno povedal by som že teraz je tá zvažnica na bežkovanie ideálna, pretože v tých miestach nebola doposiaľ teplota nad 0 st a zarastené to nie je.
Ľubo ak by sa ti chcelo vstať skoro ráno v sobotu tak poď na prechod Obručné - Kurov . Ideme tam vlakom v sobotu o 5:59. Je to celkom pekná trasa po hraničnom hrebeni.