Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Potom rezervácia na bajk sa dá kúpiť maximálne dve hodiny pred pravidelným odchodom vlaku z východzej stanice. Ale už sa mi stalo, že pán mal z nácestnej stanice rezerváciu na bajk a vlakvedúci už vo východzej stanici veselo povešal na všetky háky bajky, takže pán, aj keď mal rezerváciu, musel ísť na predstavok aj s bicyklom.
Zdravím, chcem sa opýtať akou kurierskou firmou sa dá poslať bike obalený v strečovej fólii? Posielali ste už takto zabalený bike? Kontaktoval som už nejaké firmy a vraj to má byť v kartóne, no neviem kde mám zohnať taký veľký kartón.... Ďakujem.
... síce nerozumiem tvojej logike, ale skúsme si to povedať takto: Miestenku na bike si kúpiš hoc aj tri minúty pred odchodom vlaku (teda, ak je ešte voľná), ale kľudne aj tri dni pred odchodom vlaku, ...
ja som kupoval tyzden dopredu bez problemov
ale podla toho, co pise erikmir by nemala ist kupit v case 2 hodiny (a menej) pred odchodom vlaku z vychodzej stanice
tie 3 minuty pred odchodom vlaku by to nemalo ist
takto to bolo kedysi aj s normalnymi miestenkami pre cestujucich ...
Neviem ako je to teraz, dva roky dozadu mi pokladníčka nechcela predať rezervačku na bajk hodinu a pol pred odchodom vlaku. Má to svoju logiku, hneď po pristavení vlaku môže dôjsť k obsadeniu všetkých hákov cestujúcimi bez rezervácie, násladne ak si niekto kúpi tri minúty pred odchodom rezerváciu a potom príde do vlaku, zistí že aj keď má rezerváciu nemá kam dať svoj bajk. Ak by to takto malo fungovať, musel by sprievodca stále aktualizovať stav voľných hákov, lenže to je v našich podmienkach asi dosť nerálne, veď pokiaľ viem tak ešte ani nefunguje elekotronická rezervácia miest na sedenie. A ten prepravný poriadok nerieši viacero vecí...
erikmir logiku to ma a aj by to tak v praxy malo fungovat, len ta tvoja prva formulacia mala asi byt:
Potom rezervácia na bajk sa dá kúpiť minimalne dve hodiny pred pravidelným odchodom vlaku z východzej stanice
Ale k teme: stretol som sa aj s tym, ze v TT na stanici predali rezervaciu par minut pred odchodom vlaku ale vlastnikovi to nepomohlo, lebo batozinak bol plne obsadeny
Pred mesiacom som si chcel v Košiciach na stanici kúpiť miestenku pre bicykel 15minút pred odchodom vlaku a mi pokladníčka povedala, že ak je do odchodu vlaku menej ako hodina, už voľbu nemajú v ponuke na počítači.
Miestenka aj tak nic nepomoze. Raz som ju kupil, pokladnicka mi predala presne podla mojich poziadaviek (batozinak, pri okne v smere jazdy aby bicyklu nahodou nebolo zle ) a nakoniec som mal bajk inde. Radsej si za to ecko kupim
Pred mesiacom som si chcel v Košiciach na stanici kúpiť miestenku pre bicykel 15minút pred odchodom vlaku a mi pokladníčka povedala, že ak je do odchodu vlaku menej ako hodina, už voľbu nemajú v ponuke na počítači.
Pred rokom sme sa v Žiline zasedeli na večeri a nestíhali sme vlak. Už nám išiel iba posledný, kde však boli povinné miestenky na bicykel. Volal som na informácie, či sú ešte nejaké voľné. Boli. Kupovali sme ich v pokladni možno takých 20 minút pred odchodom vlaku.
Ja som pred rokom zostal vysiet v sobotu rano v BA, lebo ma nepustil/a sprievodca do vlaku s bajkom, lebo ze nemam miestenku na bajk. Potom som pobehoval este 10 minut po perone, lebo najskor ma druha sprievodkyna nechcela pustit s bajkom do posledneho vagona, potom kricala ze aby som tam isiel , ze tam je miesto ... ale tak 2 minuty pred odchodom nebudem letiet na koniec perona, zoskakovat z neho a nakladat bajk meter vysoko (s velkym batohom), lebo zastavil o 2 metre za peronom, .. Tak ze ok, sak za 2 hodiny ide dalsi vlak, tak si do neho kupim miestenku pre bajk a aspon bude istota. A pani pri pokladni mi vravi ze im sa system pred odchodom 2hodiny zatvori a ju to nepusti menej ako 2hodiny pred odchodom vydat miestenku pre bajk. Bola sa radit aj za kolegynou. Mal som 200 chuti tam daco roz*ebat, ale aspon ze vedela pozret stav obsadenosti pub a ta v druhom uz bola volna. Je vsak mozne ze si to robia ako chcu. Pre zmenu minuly tyzden v sobotu sa mi snazila predat proaktivne miestenku na bajk na sobotny vlak o 18h z BA (ina pokladna). Pytam sa ,ze ci je tam povinna rezervacia. Vravi mi ze nie, tak ja ze teda nechcem. Kto by uz len preboha v sobotu vecer v smere z BA natolko obsadil vlak, ze by ma do neho nepustili? Tu som si listok kupoval ~30m pred odchodom, proaktivne mi ponukala miestenku, lebo zrejme vedela, ze ten vlak nema sancu byt obsadeny? Takze neviem, ci ten 2h blok je len na vybranych najviac bike-problemovych vlakoch, alebo je to v sucasnosti uz zrusene. Bolo by dobre sa ich na to spytat, lebo tie skusenosti su tu rozne. Tiez by ma zaujimalo, ci to maju (a ak ano tak ako) niekde definovane v cestovnom poriadku. PS: Tiez by ma zaujimalo ci je niekde zoznam vlakom, ktore maju ->povinnu<- rezervaciu na bajky. PS2: A raz sa mi stalo ze mi odporucili radsej s bajkom do vagona so zjednodusenou prepravou ako do PUB, lebo ze budu viezt vozickara. Tak ja neviem, ci sa im vobec ta plosina da vysunut a manipulovat tam s nou, ked je plna PUB bicyklov Ale aby som len tolko nefrflal, tak pocet bike voznov (zjednodusena preprava) sa rapidne zlepsil oproti minulym rokom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prdlajs. Ja bežne kupujem miestenku na bike deň vopred a dokonca aj spiatočnú.
pise, ze "maximalne", t.j. nie neskor ...
ale podla toho, co pise erikmir by nemala ist kupit v case 2 hodiny (a menej) pred odchodom vlaku z vychodzej stanice
tie 3 minuty pred odchodom vlaku by to nemalo ist
takto to bolo kedysi aj s normalnymi miestenkami pre cestujucich ...
Potom rezervácia na bajk sa dá kúpiť minimalne dve hodiny pred pravidelným odchodom vlaku z východzej stanice
Ale k teme: stretol som sa aj s tym, ze v TT na stanici predali rezervaciu par minut pred odchodom vlaku ale vlastnikovi to nepomohlo, lebo batozinak bol plne obsadeny
laco zavolam tam a opytam sa ...
Pred rokom sme sa v Žiline zasedeli na večeri a nestíhali sme vlak. Už nám išiel iba posledný, kde však boli povinné miestenky na bicykel. Volal som na informácie, či sú ešte nejaké voľné. Boli. Kupovali sme ich v pokladni možno takých 20 minút pred odchodom vlaku.