chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Ale neviem si pomoct, cim dalej tym viac rozmyslam ze nejake Formula brzdy nahodim aj na bakelitaka.
Shimano ziaden kontakt point ci co nema. Ale brzdy su to fajnove s jednoduchou udrzbou
Mozno pochopil spravne, ale ide o odlisne veci - shimano ma free stroke tak ako pises - mrtvy chod paky, kedy platnicky nic nerobia a druha vec je pri inych brzdach, nieco ako contact point - kde sa zvlast nastavuje mechanicky vzdialenost platniciek od kotuca. Ked ma byt brzda funkcna, tak snad nemozem brzdit az ked sa paka dotkne riaditiek... A to s nastavenim vela nema - to je o funkcnosti.
Snad tu nebudeme pisat o jasnych veciach, ked ma niekto zavzdusnenu brzdu, ze mu paka lieta horedole 15cm pripadne ze si niekto nastavi packu 1cm od riadidiel a potom ze mu to nebrzdi....
Sak to shimano s povolenym free stroke
preto ho vozila v kosiku na rajdoch ...
Žiadne rady? Ak vám to pomôže, mám 77kg, kotúče 180/160mm..