Dobrý deň! Hľadám na Slovensku športovcov, ktorí jazdia na KOLOBEŽKE. Môžu byť ženy aj muži, minimálne 15-roční. Ak to nie ste práve vy, možno viete o kolobežkároch, ktorí nečítali túto výzvu. Prosím, tlmočte im to. Ďakujem! Miroslav Ilovičný, Myjava, [email protected], 0918 602442.
preto sa uz tesim, ze v praxi vyskusam to, co ma zaujalo ako prve (mastr)
inak som si pritom spomenul prave na Vase slova, ze kostka je myslena ako skladacka a mibo viac vychadza z "normalnych" kolobeziek. Ten odkaz som "predal" tak, ako som "kupil".
Vnimam to presne ako pise boso . Ak s tym clovek rata a je zmiereny - pribrzdi, hlada optimalnu stopu, prinajhorsom polozi nohu a kolobezku podvihne, da sa vacsina polnych ciest. Aj ked, napr. polna cesta v Rakusku a polna cesta u nas moze byt ku.va rozdiel
Vnimam to presne ako pise boso . Ak s tym clovek rata a je zmiereny - pribrzdi, hlada optimalnu stopu, prinajhorsom polozi nohu a kolobezku podvihne, da sa vacsina polnych ciest. Aj ked, napr. polna cesta v Rakusku a polna cesta u nas moze byt ku.va rozdiel
A ja to vnimam tak, ze na polnych cestach sa aj tak neda jazdit extra rychlo, lebo sa clovek nemoze dostatocne silno odrazit. Ak si samozrejme nechce ublizit. A na downhill a mushing su uplne ine kolobezky.
Na pohlad je to hnusne. Naslap vysoko ako barova stolicka a stoji to ako normalna kolobezka. Bol som raz v jednom specializovanom kolobezkovom obchode, kde som si mohol vyskusat, akukolvek kolobezku. O tejto znacke mi povedali, ze to skusat nemusim.
som rad, ze som skusil, bol som v meste, na sidlisku i na polnej ceste,
bolo to zaujimave, nezvykle, este si to cele premyslim
mastr a royal nakoniec neboli dostupni , takze som nevyskusal royala
obchod v ZA znizil ceny
v svetlej vyske problem nevidim
ked tak to vidim na skladacku mibo
Neviem, či sme sa o tom bavili tu, alebo niekde inde, ale obchody Intersport ponúkali tento rok kolobežky Kostka. V ich obchode v Avione ostal jediný (!!!) kus Kostka Tour Fun a podľa predavača sa predávali veľmi dobre. Podľa neho mali "všetky druhy, veľkosti a v rôznych cenách". Síce neviem koľko kusov to presne bolo, podľa neho okolo 10-12. V jednom obchode. To už je celkom slušný nárast kolobežkárov u nás. Som optimista a verím, že do troch rokov tu bude u nás špecializovaná predajňa na kolobežky. Cez slovenské weby sa dajú kúpiť skoro všetky druhy, ale mohlo by to byť aj lepšie. Lebo tam, kde predávajú ***** tam sa nedajú kúpiť verzie Alloy, furt len lešenárske trubky. Kde sa dá kúpiť Kickbike, tak nemaju RM28, a tak to ide celým spektrom.
Čoraz častejšie stretam na mojej trase kolobežkarov, dokonca u nas na sidlisku ma jedna pani, čo som ju videl behavať zastavila. Do tyždna kupila yedoo mezqa. Stale na tom jazdí, teraz aj svetla a blikačky pridala, lebo už sa skoro stmieva. A inak, je to taka moja rovesnička, teda len o rok mladšia.
Zdar. Práve som sa dopočul o tomto športe a celkom ma to zaujalo, tak by som sa chcel spýtať, aké rýchlosti sa na kolobežke dosahujú. Povedzme, že ak na cesťáku mám priemerku okolo 25km/h, tak koľko približne zvládnem na kolobežke? A akú kolobežku by ste mi doporučili na dlhšie trasy, prevažne cesta, prípadne nejaké nenáročné lesné chodníčky. Existujú aj nejaké nosiče alebo vozíky ak by som vyrazil na viacdňový trip? Vopred díky za rady
Len pre ilustraciu: som vyse 100 kilovy chlap po patdesiatke a priemerky mavam na kolobezke, ktoru si popisal okolo 17-18 km/h. Nie som atlet a mam obute trekove plaste. Na cestnych som pri tej istej kondicke daval asi o 1,5-2 km/h viac. Lenze vo vseobecnosti som kochaci typ a nic nenahanam, mam uz vyskusane, ze mi to aj tak neujde. Pretekari, mladi vyziabnuti chalani davaju aj o 10 km/h viac.
Kolobezku by som odporucil vyskusat pred kupou. Ak ste z Ba, mozeme sa dohodnut, radi poziciame. Na to, co pisete by som odporucil kolobezku s vacsim ramom a kolesami 26x20, 28x20, ja mam 28x18, ale snad by slo aj 2x28, alebo 2x20. Samozrejme zalezi aj od toho kolko do toho chcete investovat. Zo znaciek by som odporucil Yedoo - kolekciu Alloy, Mibo, Kostka, Morxes, Kickbike.
Co sa tyka nosicov a vozikov, tak nie je problem na kolobezku pripevnit cokolvek. Skoro vsetko , Predne nosice ako na bicykli a za kolobezku vozik ako na bicykli. Zadny nosic z bicykla nemame kam dat. Kolobezky maju okrem ramu standardne cyklo komponenty, takze je to OK.
Super, ďakujem za info. Plánujem s kolobežkovaním začať až niekedy na jar 2017, keďže dovtedy cestujem Mám v hlave jeden taký viacdňový trip, ktorý som chcel pôvodne absolvovať na bicykli ale natrafil som na kolobežky, tak sa pohrávam s myšlienkou, že by som to skúsil takto "exotickejšie" Ak by som zohnal aj nejakého ďalšieho parťáka či dvoch, ktorí tiež na kolobežke ešte nejazdili, mohla by to byť slušná zábava
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, som to ja
inak som si pritom spomenul prave na Vase slova, ze kostka je myslena ako skladacka a mibo viac vychadza z "normalnych" kolobeziek. Ten odkaz som "predal" tak, ako som "kupil".
dakujem aj Lienke za info
... a Lienka vie o com hovori, v domacnosti maju Mastra aj Royala a jazdia s tym kade-tade.
Polne cesty mozu byt roznej kvality. Netvrdim, ze nou preleti, ale zvladne ju prejst.
A ja to vnimam tak, ze na polnych cestach sa aj tak neda jazdit extra rychlo, lebo sa clovek nemoze dostatocne silno odrazit. Ak si samozrejme nechce ublizit. A na downhill a mushing su uplne ine kolobezky.
https://www.sportobchod.cz/img/produkty/full/146/146840-kolobezka-crussis-cross-6-1-v.jpg?webSyncID=65aab497-0be7-d158-3159-e0b8aade8a77&sessionGUID=8135c565-2493-c17a-35a0-ccae7d23abd7
https://www.alza.sk/sport/crussis-cross-6-1-d4250269.htm?catid=18856318
Tak ako dopadlo skusanie? Je uz rozhodnute, alebo je to este horsie ako predtym?
bolo to zaujimave, nezvykle, este si to cele premyslim
mastr a royal nakoniec neboli dostupni
obchod v ZA znizil ceny
v svetlej vyske problem nevidim
ked tak to vidim na skladacku mibo
vdaka vsetkym co radili
Kolobezku by som odporucil vyskusat pred kupou. Ak ste z Ba, mozeme sa dohodnut, radi poziciame. Na to, co pisete by som odporucil kolobezku s vacsim ramom a kolesami 26x20, 28x20, ja mam 28x18, ale snad by slo aj 2x28, alebo 2x20. Samozrejme zalezi aj od toho kolko do toho chcete investovat. Zo znaciek by som odporucil Yedoo - kolekciu Alloy, Mibo, Kostka, Morxes, Kickbike.
Co sa tyka nosicov a vozikov, tak nie je problem na kolobezku pripevnit cokolvek. Skoro vsetko , Predne nosice ako na bicykli a za kolobezku vozik ako na bicykli. Zadny nosic z bicykla nemame kam dat. Kolobezky maju okrem ramu standardne cyklo komponenty, takze je to OK.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1530931690265940&set=gm.1188106457915280&type=3&theater
Z ceskych vyrobcov tam chyba este Kostka, ale aj ine verzie uz uvedenych znaciek. Najlepsie by to bolo vyskusat, ale v SR to nie je take jednoduche.
Tak uz je kolobezka doma?