Kategórie
Bike-techHmotnosti MTB komponentov a doplnkov # MTB # výmena dielov # upgrade # výbava # skúsenosti # poradenstvo # hmotnosť # náhradné diely
posledný komentár: 2. 10. 2014 o 9:44
-11% Truvativ Atmos 7K riadidlá, Ø-31.8 mm/760 mm, zdvih 10 mm
70,99 €
-11%
MOC 88,99 €
-17% Truvativ Hussefelt Comp riadidlá, Ø-31.8 mm/700 mm, zdvih 20 mm
24,90 €
-17%
MOC 37,99 €
-10% PRO LT MTB HIGH RISE riadidlá, Ø-31.8 mm/740 mm, zdvih 40 mm
38,90 €
-10%
MOC 51,99 €
-30% Shimano MT50 Click'R SPD nášľapné/platformové pedále, + zar. SM-SH56, rozbalené
44,99 €
-30%
MOC 64 €
savings Shimano PD-ED500 nášľapné pedále s klietkou + zarážky SM-SH56
31,99 €
savings
MOC 60,99 €
savings Shimano XT PD-T8000 nášľapné pedále, jednostranné + zar. SM-SH56
80,99 €
savings
MOC 125 €
savings Shimano PD-ES600 nášľapné pedále, jednostranné+zar. SM-SH51
59,99 €
savings
MOC 98,99 €
-10% Leatt CeraMAG Endurance 8.0 Clip-in nášľapné pedále, cera grey
251 €
-10%
MOC 279 €
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
53,99 €
savings
MOC 90,99 €
Ak tou "mäkkosťou" máš na mysli priebeh zdvihu (hlavne na konci) tak to bolo hlavne u modelov s tlmením CTD. Nové vidlice s tlmením FIT4 (myslím, že od MY2015) majú v ľavej nohe možnosť uberať alebo pridávať tzv. tokeny, ktorými meníš charakteristiku chodu (má to aj RS) a zabraňuješ častému "bottom out". Ja s mojou hmotnosťou jazdím iba minimum, t.j. 1 token. K novej vidlici sa podľa modelu dodáva 4 až 8 tokenov.
Ale je pravda ze foxy co som skusal neboli top modely (nevyznam sa v ich vidlach ale napr ta co je na lectorovi lc6) cize mozno kebyze skusim nieco ako je tato tvoja tak zmenim nazor(len to sme aj cenovo niekde inde)
Predstavec RACE FACE TURBINE 31,8mm x 70 mm
Kolesá v zložení: náboje DT Swiss 240s DBIS (15/X12 os)
ráfiky No Tubes ZTR Arch MK3 29" 32 dier
špice DT Swiss Stainless
niple DT Swiss Pro Lock Alu
Aspoň nemusím obchádzať každý kamienok ako gramohoniči...
Bolo toho pomerne dost na googli, praskalo to v casti, kde sa zvar napaja na hlavny cap v dolnej vzpere. Ale vzdy lepsie ako HiFi, tam to bolo myslim horsie /horne vzpery/. Ale nenapisal som to preto, ze Roscoe hejtujem, ten ram/bajk som raz skoro kupil, velmi sa mi pacil, trubky boli napuchnutejsie, nez u Reigna. Len som asi dako neprekusol Trekovu patku v oske (preto pisem, ze je to liznute Trekom, ostatne aj moj 2008 ram uz ma patku od Treku, nakoniec som skoncil pri rame, ktoreho patka je asi este horsia) a potom ten roztec tlmica (tiez Trek system, aj ked to sa dalo poriesit). Inak GF predal firmu Treku koncom roka 2005, akvizicia skoncila niekedy 2006, neviem presne,a tak 2006 a mozno 2007 este dobiehavali, 2008 a novsie uz boli (minimalne) z malej zcasti Trek (tipujem ale, ze navrh bol GF, len nasledne to trosku upravili podla Treku (mozme len spekulovat), posledny uplne original GF AM/EN bol imho Fat Possum). Co som ale nenasiel, kolko vazil komplet ram,vyzeral ze vela, ale mozno nie...inak sa stale jazdeny predava pomerne za dost (na druhej strane stare modely Sugaru uz zacinaju mat ceny veteranov, hehe).
misopetrovicnemal si minule v zjazde z Homole uz trosku problem ?
Tie povodne starsie typy objimok su lahsie, ale matchmaker je lepsi zas u tych novsich.
Ked odpocitas kusok hadice u tych Avid a ten 10g plastovy bazmek (neviem preco to Wladix vazil s nim, ale je dost tazky), tak ten rozdiel bude zanedbatelny (tiez tam nemas sroubiky)
Inak FIT4 som skusal a chodilo (aj zvukom) to ako stara MZ, takze spokojnost. Ak je to ale verzia kde zuzovali spodne nohy, tak na niektorych nabojoch moze koncit prasklinami, kdesi to sem ktosi daval. S tym nahananim gramov to nie je uplne vzdy zdrave. Naposledy si pamatam, ze to prehnali u Magury. Radsej mohli robit spodne nohy s karbonu ako Pace. Ale u lahkych jazdcov (<70kg) sa to celkom da, to je fakt.
O praskaní vidlíc s niektorými nábami si si prečítal na Bikeandride. Tam, ale tiež napísali, že to len niekde počuli
Tú vidlu mám so super duper uber light nábou Extralite a nič sa nekrúti ani nepraská. Myslím, že som ju na Dubničáku prevetrala statočne a v sobotu dostane ďalšiu nálož na technickom maratóne Rallye Sudety.
imro1: no dufam, ze nie Roscoe
Cize mne z toho plynie, ze tento setup (XTR+Ashima) je pouzitelny na bezne jazdenie po Malych Karpatoch s lahkym bikerom. Teda u teba uplne ok, u mna by som brzdy stratil po 10km na prvom vyjazde s Palom niekde na Strazove
Vadnut ale znamena, ze sa packa zacina pritahovat k rajdom ? Guide mne toto nerobia, ani ked su rozpalene