zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Nedávno som prešiel na beždušový systém a mám pár otázok okolo servisu takýchto kolies.
-v prípade defektu by mlieko malo zalepiť dieru v plásti, čo ak je diera príliš veľká?
-keď dostanem defekt a mlieko ho zalepí, mám toto miesto na plášti dodatočne ošetriť? Ak áno tak čím?
-cez zimu na biku jazdím málokedy, môže mlieko v plášti zaschnúť alebo sa usadiť v dolnej časti plášťa a potom tam tuhnúť? Celkovo treba bike s bzdušákmi nejako špecificky skladovať?
-výrobca píše že stav, množstvo mlieka v plášti treba kontrolovať každé dva mesiace, ako?
Jazdím plášte maxxiss ikon 29x2,2 a toto mlieko http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/effetto-mariposa-caffelatex-250-ml-tmel.html
1) ak je raf deklarovany ako Tready, mam aj tak pouzit pasku?
2) mam obavy pri zhadzovani/ nahadzovani plastov. Raz som mal defekt a pri vymene duse som skoro odpadol pri zhadzovani plasta. O nahadzovani nehovoriac. Zlomil som 2 plastove montpaky, az napokon sa mi podarilo zhodit plast (pozicanou) zeleznou a to po riadnej morde. Viete mi dat nejaku radu, ako tieto Tready plaste jednoducho demontovat?
3) Pripadne ak rychlo potrebujete plast prezut, napr. pred zavodmi za iny bezdusak, len ho prehodite a vzdy prilejete trocha mlieka?
Dik
- ak je diera väčšia a tmel ju nezalepí - podlepiť plášť klasickou záplatou na duše
- miesto kde nalepíš záplatu očistiť a zdrsniť
- v prípade odstavenia bicykla na dlhšiu dobu je vhodné raz za čas (povedzme raz mesačne) kolesá pretočiť
- na skladovanie bezdušákov nie je obmedzenie. Samozrejme extrémy nie sú vhodné. (tuhý mráz, slnko, vysoké teploty)
- množstvo tmelu môžeš kontrolovať odvážením kolies. Odporúčam, ak máš TLR gumy, po dvoch mesiacoch vizuálne skontrolovať množtvo tmelu. Pri Cafelatexe (pohybom sa spení) kontroluj až keď sa pena usadí. Potom si sám môžeš určiť frekvenciu dolievania.
Pri Cafelatexe, ktorý používaš, môžeš očakávať tieto lehoty:
TLR - 2 mesiace
odľahčené, tenké pretekárske pneumatiky 1-2 mes.
TLR o zosilnenými bočnicami 3-6 mes.
Pri prvom naliatí daj o cca. tretinu väčšie množstvo
Tubelles - 1 rok
Keď bezdušové mlieko dokáže tak dobre lepiť defekty, prečo sagan dva krát pichol? Alebo na vrcholovej úrovni používajú najaké iné systémi?
Je realne, ze ked som v zjazde trafil bocnicu tak sa mi dostal medzi patku a rafik dajaky bordel a zacalo to fucat?
Skusal uz niekto davat do tmelu tie trblietky alebo kusky gumy?
na videu z treningu bolo vidno, ako mu fuci zadne koleso z behunu, takze nemuselo iba podfuknut ...
To sa mi zda dost nepravdepodobne, skor by som tipol ze si predral bocnicu pri rafiku. Ale to sa dozvieme az ked to das dole a pozries.
Všera mal defekt Shurter. A to bojoval oto kdo vyhra svetak. PO defekte pretek stratil čaro. Dostal ho niekde za servisným depom. A este aj nejaky francuz bojoval o tretie miesto tiež dostal defekt. Teren je dost technicky minimalne by mohlo byt viac tých miest na servis resp aspon mat ludí s kolesom pod kopcom.
Na rafiku KLS Draft Disc 559x19 alebo musim kupit aj rafik. V
Viete mi odporucit vhodny rafik v cene 10-30€ ? diky
tak mi podfuklo plast - len som to aj pocul ...
co sa tyka Deni1234562, tak ten mal samostatnu temu tu
nasmeroval som ho radsej sem - tu mu skor niekto pomoze
Na rafiku KLS Draft Disc 559x19 alebo musim kupit aj rafik.
Pripadne pozri, to tu vznika nejaka tabulka kombinacii rafov plastov mliek a vysledkov
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ve38liA3EPGK_UCc7qqW6Zug5OKB6G0DMMuVJUi9Oxw/edit#gid=837236457
Si sekol normalny bezdusak na bocnici ? (teda citam, ze TNT, co je UST, len bez gumovej vrstvy, tak to robieval Geax) Co si s tym robil
double defekt je chyba jazdca