zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
pramen pod Jakubovou, a pramen je aj pod Prielacinou( cca v v polke cesty medzi Prielacinou a sedlom pod Skalinami) asi 300m od cervenej a je to znacene, alebo potom sportchata na Bezovci
Ahojte, vo stvrtok planujem vyjazd z vlak.stanice trencin, cez byvalu zeleznicu trencin selec-inovec-tematin do PN. Chcem sa opytat na prejazdnost na biku. Da sa to cele absolvovat v ramci turistickej trasy, alebo treba niekde racej obist. Vdaka za info
Ahojte, vo stvrtok planujem vyjazd z vlak.stanice trencin, cez byvalu zeleznicu trencin selec-inovec-tematin do PN. Chcem sa opytat na prejazdnost na biku. Da sa to cele absolvovat v ramci turistickej trasy, alebo treba niekde racej obist. Vdaka za info
Je to od Breziny celé značené ako cykloturistická trasa. Môžeš otestovať a dať hodnotenie
Ja by som ked do PN nesiel cez Tematin ale radsej dalej tahal smerom na Marhat a Krahulcie vrchy k sedlu Havran. Marhat - podla chuti - zaciatok je tlacenie ale singel na vrchu je prekrasny aj ked treba castejsie prenasat. Ale je fakt pekny. Detto Prielacina - vacsinou ju vytraverzujem od Izby k Medvedici ale vcera mi to nedalo a dal som si jej vrcholovy singel aj ked je tam k sedlu potlacit od Ostreho vrchu. Nemilo ma prekvapilo (priam az nasralo) ako sa na vrchu Prielaciny tazi...uplne ***** porobene trasy od stahovania. Pritom je to chranena oblast ak sa nepletiem. Uplne, ze grrrr
Ja by som ked do PN nesiel cez Tematin ale radsej dalej tahal smerom na Marhat a Krahulcie vrchy k sedlu Havran. Marhat - podla chuti - zaciatok je tlacenie ale singel na vrchu je prekrasny aj ked treba castejsie prenasat. Ale je fakt pekny. Detto Prielacina - vacsinou ju vytraverzujem od Izby k Medvedici ale vcera mi to nedalo a dal som si jej vrcholovy singel aj ked je tam k sedlu potlacit od Ostreho vrchu. Nemilo ma prekvapilo (priam az nasralo) ako sa na vrchu Prielaciny tazi...uplne ***** porobene trasy od stahovania. Pritom je to chranena oblast ak sa nepletiem. Uplne, ze grrrr
Máš nejaké fotky k tej ťažbe? Áno, je tam rezervácia, určite by sme to preverili.
misto Zial foto co odtial mam zachytavaju tu krasu co zostala. Nenapadlo ma to blba odfotit a poslat na institucie, ach. Ale pri najblizsej prilezitosti tam hned zajdem lebo ma to naozaj extremne nasiera. Potom zavesim foto. Pokusam sa zistit ako je presne vytycena plocha rezervacie - samotne tazenie som videl nie priamo na vrchole ale tusim tak 200-300m od neho. Ale podla mna by to malo byt z logiky veci tiez chranene lebo ten les je tam IMHO homogenny. Nasiel som zatial toto ale nevidim tam konkretne vytycenie plochy http://www.treking.cz/vrcholy/prielacina.htm
EDIT: tak som to nasiel (primitivne jednoduche..) - tazbu som vyznacil cervenou elipsou - definitivne zasahuje aj do rezervacie
orvaq: na stromoch ma byt 1 cerveny pasik z jednej strany a 2 pasiky z druhej. Ochranny pas naozaj existuje, ale zakon zial umoznuje taziarom tazis doslova ak z pasikovym stromom a vyuzivaju to. Co je samozrejme vysmech a popretie zmyslu rezervacie. Ale videl som to viackrat
Je tam rezervácia, my sme tam bojovali, aby nám vôbec dovolili vyznačenie trasy. Ako píše lto, rezervácia je označená červenými pásikmi na stromoch. Každá rezervácia má však aj svoje ochranné pásmo. Ochranné pásmo je tiež chránené, ale nižším stupňom ochrany. Foto určite treba a ja to prezistím. Bohužial však častokrát sa pri hospodárení kašle na rezervácie.
bobris Pravda - porast tam bol vyse riadidiel a sem tam potahal do strany ked som tam bol cca. pred mesiacom. Ale je to zasa fotogenicke ako slak. Urcite krajsie ako spodny traverz - aj ked castejsie si dam traverz lebo mam naponahlo alebo sa mi nechce tlacit :]
Otázka pre znalých veci: koľko času zaberie hrebeňovka z TN do TT (takmer stále po červenej)? Prešiel som si túto tému a vychádza mi to na cca. 11 hod (108km a 3000vm)...
kleine Nic v zlom ale ono na takejto dlzke uz citelne zavisi ci si dupac alebo uzivac a pod. Teda ako valis. Ked som to siel takou obklukou z NMnV do Beckova a po zelenej Selec, Povazsky Inovec a hreben do Leopoldova tak to bolo na cca. 7h totalne pohodovej jazdy (tiez to bolo okolo 100km). Samozrejme ked myslim pohodovej tak zastavka na kofolku & cosi pod zub na Bezovci a na Havrane (vzdy tak cca. 30 minut).
kleine Nic v zlom ale ono na takejto dlzke uz citelne zavisi ci si dupac alebo uzivac a pod. Teda ako valis. Ked som to siel takou obklukou z NMnV do Beckova a po zelenej Selec, Povazsky Inovec a hreben do Leopoldova tak to bolo na cca. 7h totalne pohodovej jazdy (tiez to bolo okolo 100km). Samozrejme ked myslim pohodovej tak zastavka na kofolku & cosi pod zub na Bezovci a na Havrane (vzdy tak cca. 30 minut).
Nemyslím si o sebe, že som dupač (inak, čo je definíciou dupača?), skorej užívač, semtam treba foto porobiť, pokochať sa krásou prírody, zajesť si niečo (myslené vlastné zásoby), ale na druhú stranu nemusím sa zastaviť v každej reštike alebo chate na kofolu. ... pre mňa je podstatné, že vlak mi príde do TN o 7:24 a o 19:03 mi odchádza z TT do Kútov, čiže 11,5 hod. na tých 108 km. Pred časom som išiel durch MK, kde mi to trvalo 13,25 hod., pri 140 km a 3750 vm a tiež tam boli miesta (Konské hlavy a pod.), kde som tlačil bicykel vedľa seba. Len MK a PI nemusia byť to isté ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A otazka,je este hore moznost nabrat vodu okrem pramena pri utulni Izba?
foto: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/1983691
trasa: http://mapy.hiking.sk/?trasa=bk4Iy
Je to od Breziny celé značené ako cykloturistická trasa. Môžeš otestovať a dať hodnotenie
Máš nejaké fotky k tej ťažbe? Áno, je tam rezervácia, určite by sme to preverili.
EDIT: tak som to nasiel (primitivne jednoduche..) - tazbu som vyznacil cervenou elipsou - definitivne zasahuje aj do rezervacie
Nemyslím si o sebe, že som dupač (inak, čo je definíciou dupača?), skorej užívač, semtam treba foto porobiť, pokochať sa krásou prírody, zajesť si niečo (myslené vlastné zásoby), ale na druhú stranu nemusím sa zastaviť v každej reštike alebo chate na kofolu. ... pre mňa je podstatné, že vlak mi príde do TN o 7:24 a o 19:03 mi odchádza z TT do Kútov, čiže 11,5 hod. na tých 108 km. Pred časom som išiel durch MK, kde mi to trvalo 13,25 hod., pri 140 km a 3750 vm a tiež tam boli miesta (Konské hlavy a pod.), kde som tlačil bicykel vedľa seba. Len MK a PI nemusia byť to isté ...