ahojte. stalo sa vam u tohto tlmica ze nefungoval climb (zamok)? mam ho na mojom haji a bohuzial nefunguje. Skusal som fukat rozne tlaky no zmenu medzi climb a open som nevidel ziadnu :-/ a teraz ked zacina sezona by som nerad cakal mesiac na zarucnu opravu...
vyberes tlmic hodis jednu stranu do zveraka a odsrobujes vzduch tlmic (obycajne to ide aj rukou). Imho je to jednoduchsie ako odklepnutie vonkajsich noh na vidle...Potom uz vidis co je dnuka a ked mas stastie aj v com je zadrhel...problem moze by ze sa to nebude dat opravit tak jednoducho a nebude schopny stlacit tlmic tak aby vzduchovu komoru nasrovola spat. To by mohol byt pripadne problem pri reklamacii.
tak tak, rozborka vzduchovej cesti tlmica je lahsia ako vidle. Tiez treba myslim nato ci mas potrebny olej (rockshox 7wt). Ja som minule kupil 1/4litra koli tym par kvapkam co treba pri servise. Mozem aj odliat ak by si chcel.
Inak ak nemas k dispozicii zverak, tak je dobre nechat spodne oko v rame a tak odkrutit komoru.
Inak mam presne tento rozmer, ake ladenie tlmica mas? (M,L,S)
7wt?
nejde tam 15w?
"Inject0.5 mL of Maxima® Maxum4 Extra 15w 50 into the air can before installing the air can onto the damper". Pred tym bol red rum. Ten uz teraz tazko zohnat. Ale ten fox-acky modry je v poho (Lapierre mi to poradil)
zverak mam, sice len nejaky hobby ale malo by to stacit. olej mam RS 15WT (ten co sa dava do vidlice), pripadne sa mi zda ze mam aj nejaky 7.5WT tlmicovy. Staci vypustit tlak zo vzduchovej komory? Z tej druhej, kde je dusik, netreba? bratum nemas dnes po praci pol hodinku cas, ze by si mi s tym poasistoval trochu?
tak som to teda rozobral, odkrutit telo vzduchovej komory rukou neslo, tak som si pomohol starou dusou a zazrakom to povolilo. to horsie prislo az potom, bolo to cele zadrhnute a vobec nesla komora stiahnut z piestu. vytahoval som to asi 15 minut, s vypatim vsetkym sil som to tahal milimeter po milimetri. nakoniec sa to podarilo, avsak vo vnutri som nezistil nic zvlastne, podla mojho laickeho posudenia bolo vsetko ok. tak som to aspon ocistil, cele znova namazal vazelinou do tlmicov a reku idem to skusit poskladat. a cuduj sa svete, poskladat to uz islo hladko. este som nalial asi 1ml 15WT rock shox tlmicoveho oleja nad piestik a zmontoval som to. tlmic zrazu chodi ako novy, aj po nafukani vyzera zatial vsetko ok.... takze zrejme stacilo rozobrat a premazat... ale aj tak nechapem ako sa to mohlo znicoho nic takto zadrhnut, este pred dvoma tyzdnami som ho veselo jazdil na rychlebkach a fungovalo to tak ako ma....
Druhú komoru treba nechať tak, uterák sa dáva pre prípad stuckdownu aby nevystrelila komora ale to by musel pri povoľovaní tlmič už byť sám od seba zasunutý.
Takže gratulujem, snáď to bola naozaj len takáto banalita.
pumpa je o.k. vidlici měří v pořádku. stejně tak tlumič změří normálně, do té doby než dojde k úniku..
proto jsem psal "nemůžou se jen „nějak“ vyrovnávat tlaky uvnitř tlumiče?"
jakože se vzduch dostane "někam" kde ho nezměřím..
no jak to po sobě čtu vypadá to jako blbost ale takto se chová, udělalo to už 3 x
Čaute zase problém s Monarch RT3 tentokrát pri stláčaní tlmič vydáva divný zvuk také čvachtanie ako keby olej alebo čo. Robí to stále pri všetkých nastaveniach. Lapierre nevieš čo by mohlo byť príčinou toho zvuku? Inač zdá sa mi, že chodí normálne.
No predpokladám, že za tým bude prvý vzduch resp. prvé napenenie oleja v tlmení. Neviem kedy bol naposledy repasovaný resp. aká je jeho história, no v zime by bolo vhodné dať ho na repas.
Dik za manual. Nevyzerá to zložito objednám veci a vyskúšam ten repas. Aj tak som trocha nasraný, všetko stojí nemalo peňazí a hovno to vydrží. Má to za sebou pol sezóny a už je to v riti. Do riti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak ak nemas k dispozicii zverak, tak je dobre nechat spodne oko v rame a tak odkrutit komoru.
Inak mam presne tento rozmer, ake ladenie tlmica mas? (M,L,S)
nejde tam 15w?
"Inject0.5 mL of Maxima® Maxum4 Extra 15w 50 into the air can before installing the air can onto the damper". Pred tym bol red rum. Ten uz teraz tazko zohnat. Ale ten fox-acky modry je v poho (Lapierre mi to poradil)
prve 3 min
Takže gratulujem, snáď to bola naozaj len takáto banalita.
po doufouknutí tlak drží zase 200 km. zároveň pokud po ztrátě tlaku nasadím pumpu tak ukazuje tlak „0“ (i když tam vzduch je)
a zároveň se nedá přes pumpu vypustit (musím např. zatlačit na ventilek imbusem), nemůžou se jen „nějak“ vyrovnávat tlaky uvnitř tlumiče?
je to na reklamaci ? (nájezd cca 1000 km, zatím bez servisu)).
díky za radu
proto jsem psal "nemůžou se jen „nějak“ vyrovnávat tlaky uvnitř tlumiče?"
jakože se vzduch dostane "někam" kde ho nezměřím..
no jak to po sobě čtu vypadá to jako blbost ale takto se chová, udělalo to už 3 x
https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/us35UVs0_cxYD4x4SJC5KQ621ByxIOmqxZ1ezqG_tgs/mtime:1464706367/sites/default/files/techdocs/gen0000000005115_rev_b_2017_deluxe_service_manual.pdf