Čaute. Tak mi napadlo , že či by sa dala prerobit zadná stavba AL rámu na karbónovu. Proste hliník upíliť a nalepiť kompozit. Myslim len hornú časť stavby. Myslím, že taký Šatka,alebo Braňo Mereš by to asi vedeli, ale kto vie či by do toho investovali čas a námahu(výroba formy). A kto vie či by sa to opatilo -funkčne aj finančne. Amigos, čo vy na to?
P.S. Ešte otázočka: Skúšal niekto z vás vyrobiť karbonové komponenty? Napr.doma v obyvačke, v kuchyni, alebo v garáži Vďaka.
geroy tak som to skusil. vsetko som zohnal len tak tak. dielo sa darilo az na to ze truba mala maximalku 240tepov za min. a moj carbonovy bike som musel splachnut do hajzla
JoKo dakujem za tie suvislosti, teraz uz to chapem. Nuz co je to haluz.
P.S.Clovece ,ale s tymi hodinkami to nieje spatny napad. Nevies kde kupim take male pilniky a skrutkovace:lol:
ved skus napisat tomu chlapikovi (www.bmeres.com) a on ti urcite poradi...
btw. poznam este jedneho chalan co si robi carbonovy bike doma, ale neviem teraz jeho mail, ked ho zistim tak ti poslem ss
Zadná stavba AL na CARBON
To už celý rám CARBON,,,,NE!!!!!!´
Vyrobit si sám CARBON rám,to chce dobré ale naozaj dobré skúsenosti a k tomu AL+CARBON =
Múj názor
asi si to zle pochopil. on myslí karbonovu zadnu stavbu na AL ram a to je
rozdiel oproti rieseniu, ktore spominas v prvej vete...
robia to aj znami vyrobcovia, tak sa to asi vyplati, ale ja osobne tomu moc neverim. radsej nieco homogenne
P.S. 2accipiter: mohol by si nabuduce skusit menej smilov
Zliatiny z AL su teraz lepsie, lahsie a pevnejsie ako cisty carbon alebo jeho kombinacia. vies carbon ma len taku vyhodu ze viac tlmy vibracie. cize zaver rozhodne sa ti to nevyplati za tie prachy kup novy ram z nejakej Hi.tech zliatiny .
povedal by som ze to vidis z velmi uzkeho pohladu. carbon ma rozne vyhody napr. vyssiu zivostnost, takmer nulovku unavovu krivku, takmer ziadna teplotna dilatacia, atd. co sa tlmeni vibracii/tuhosti, hmotnosti tyka vsetko zavisi od poctu vrstiev a ukladania vlakien. z karbonu mozes spravit supertuhe kluky (a lahsie ako z al) taktiez ale pruzny skelet sedadla. to teda plati aj pre ramy moze byt tak tuhy a pohodlny ako ram z al.
ma ale tiez nevyhody ako prip narusenie struktury moze znehodnotit celok, nemoznost vyrobenia casti ako su zavity a podobne
osobne karbon nemusim ale potencial urcite ma.
2slimjim: Zpravit sa da takmer vsetko, otazka je ci stoji ten efekt za tu namahu U ramov ktore maju carbonove vzpery je to riesene tak, ze vyrobca duraloveho ramu kupuje hotove horne vzpery od vyrobcu carbonovych dielov/komponentov a vlepuje ich do svojich ramov (horna cast vlepena, dolna priskrutkovana alebo prinitovana). Napriklad Easton vyraba taketo vzpery.
Ale k tvojej otazke. Funkcne ani financne by sa ti to nevyplatilo. Mozno tak pre image. Ale nikto ti to nezakazuje. Ale chce to cas, peniaze a najprv sa naucit pracovat s kompozitmi.
2Jose: Mas dost odvazne tvrdenia To ze je dural FINANCNE pristupnejsi, to je pravda. Nevidim vsak zmysel v tom preco tvrdis ze sa nim dosahuje vyzsia hmotnost, ze nema ziaden prinos okrem tlmenia vybracii. Nechcem sa hadat ale povedz mi tvoje argumenty k tymto tvrdeniam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hodinky sú také zložité, že sa nevyrábajú - kupujú sa hotové.
A teraz skús nájsť súvislosť medzi hodinkami a tvojím nápadom...
zoberies platky karbonu v tescu ich maju hned vedla listkoveho cesta...
pozicias si formu od babky na kolace
vymastis WDeckom, vlozis platky karbonu prejdes valcekom aby jednotlive vrstvy pekne prilnuli k sebe...
vlozis do rury rozpalenej na 300 stupnov, nechas 3 hodiny vypekat, potom vytiahnes a nechas vychladnut na okne...
pred jazdou odporucam este pocukrit...
JoKo dakujem za tie suvislosti, teraz uz to chapem. Nuz co je to haluz.
P.S.Clovece ,ale s tymi hodinkami to nieje spatny napad. Nevies kde kupim take male pilniky a skrutkovace:lol:
http://www.bmeres.com/
btw. poznam este jedneho chalan co si robi carbonovy bike doma, ale neviem teraz jeho mail, ked ho zistim tak ti poslem ss
Vyrobit si sám CARBON rám,to chce dobré ale naozaj dobré skúsenosti
Múj názor
Vyrobit si sám CARBON rám,to chce dobré ale naozaj dobré skúsenosti
Múj názor
asi si to zle pochopil. on myslí karbonovu zadnu stavbu na AL ram a to je
rozdiel oproti rieseniu, ktore spominas v prvej vete...
robia to aj znami vyrobcovia, tak sa to asi vyplati, ale ja osobne tomu moc neverim. radsej nieco homogenne
P.S. 2accipiter: mohol by si nabuduce skusit menej smilov
ma ale tiez nevyhody ako prip narusenie struktury moze znehodnotit celok, nemoznost vyrobenia casti ako su zavity a podobne
osobne karbon nemusim ale potencial urcite ma.
Ale k tvojej otazke. Funkcne ani financne by sa ti to nevyplatilo. Mozno tak pre image. Ale nikto ti to nezakazuje. Ale chce to cas, peniaze a najprv sa naucit pracovat s kompozitmi.
2Jose: Mas dost odvazne tvrdenia