chcel by si kúpiť nový bicykel najlepšie asi Specialized do cca 1500€, ale vôbec sa neviem rozhodnúť či brať 27,5 palcove kolesá alebo 29.
Inak mám cca 195cm a 95kg a ten starý mi je už proste malý, často chodím aj po asfalte ale nevyhýbam sa ani ťažšiemu terénu ani rýchlim zjazdom (zadné odpruženie nechcem). Tak chcel by som sa spýtať, ktorá veľkosť plášťov je lepšia a prečo a ešte akej veľkosti by som mal zvoliť rám.
http://www.specialized.com/sk/cs/bikes/mountain/compare/#/1265-15Rockhopper-15RHRockhopperProEVO650b/1265-15Crave-15CRAVCraveComp29/
Za odpovede vopred ďakujem.
posledný komentár: 11. 7. 2024 o 13:38
posledný komentár: 24. 7. 2007 o 10:24
Vysku mam cca 170cm.
Vysku mam cca 170cm.
Na lacnejších bikoch su dost ťažké kolesa aj 2.2 kg .plaste aj duše.+ 2kg,takže zotrvacnost je veľká.preto ta menšia obratnosť.
Pri ľahkých kolesách 29 sa obratnost blíži k 26ke. Mám to overené na svojich bikoch
som rovnako "vysoky"
A ako ti uz napisali, je to skor o geometrii a nie o kolesach. Ak je to o kolesach, tak hlavne ich vysoka vaha. Pokial nekupujes drahy bike (nad 1500EUR) tak vzdy sa najviac setri na kolesach a bezne vazia 4,5 az 5 kil (predne + zadne s plastom a dusami plus kazeta).
29 su super ale nemusia sadnut kazdemu, odporucam najprv vyzkusat.
Netvrdím že dosť, bikerov nejazdí na 29 ine ľahké kolesá, no narážal som skôr na tú hmotnosť a karbón a to teda lacná záležitosť nebude, pochybujem že pod 1000 €, čo je už pre väčšinu (netvrdím že pre všetkých) dosť, ale ak chceš tak môžeš dať nejaký link s karbónovými kolesami v tej váhe a môžeš ma presvedčiť o opaku
imro1 V tejto cenovej hladine sa nemusis obavat, nebudu to totalne tazitka. Pre vacsinu ludi je drahy bike za 1000EUR a tam sa naviac setri na kolesach, skoro vzdy to je zaklad ponuky.