Skúsim prispieť svojou troškou skúsenosti aj ja. Roky som jazdil 26
kolesa posledné obdobie 26x2,25 plašte ktoré som do môjho Scottika napchal na hrane tech. možností. A jazdil som na ňom na hrane, niekedy aj za ňou a hlavne rýchlo

Mám 184cm.
Teraz som si kúpil 29 full. Je ešte zima, najazdil som na ňom veľmi málo cca 40 km, tak veľká objektívnosť nemôže byť.
Ale aj tak čo sa týka stúpania do kopcov som veľmi milo prekvapený, nečakal som že
kolesá spravia taký rozdiel. Tam kde by som na 26 už končil 29 ide stále ako tank, len rozbehnúť a udržať rýchlosť a nepozná prekážky. Priechodnosť veľký nerovností už na 29 nie sú veľké už sú len nerovnosti. napr. schody na 26 dás vyklepany, na 29 to boli schody? Héj?
Vo veľmi malých rýchostiach je nemotornejšia 29. A sa mi zdá subjektívne pomalšia (alebo len menej trasie a sa mi zdá že nejdem tak rýchlo). Technické pasáže som zatiaľ nejazdil tak neviem porovnať.
Ale bude to asi ako Megan RS a Mercedes. Jedno rýchle a zábavné a druhé rýchle a komfortné a trošku nudné.
PS: 29 je veľká krava, je s tým problém do auta, výťahu, dverí, furt niečo niekde zavadzia pri transporte biku.