Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
pri rozšírení plášťa širším ráfikom podľa mňa je aj väčšia pravdepodobnosť poškodenia bočnice plášťa.
to Ti šúcha o vzperu pri prehriatí behúňom , alebo bočnicou? a ešte je dôležité aký je na ráme limit šírky plášťa , či tam máš vhodné kolesá (šírka ráfiku )
Ked ti nejde o pohodlie a 9bar je ok a tak vacsie plaste nemaju absolutne ziaden vyznam, zbytocne si len pridavas vahu a zhorsujes aerodynamiku Akurat prakticky na kazdom povrchu okrem naozaj mimoriadne hladkeho asfaltu/drahoveho ovalu je to prilis vysoky tlak a s lepsie zvolenym tlakom by si bol rychlejsi (9bar je ~130psi): copyrightcdn.shopify.com cdn.shopify.com
B-rh-positivo Šúchalo mi to behúňom, čiže na výšku (bočniciam nič neprekážalo). To sa mi stalo ale len 1 krát. Stalo sa to hneď prvý týždeň ako som nahodil nové plášte. Potom keď som trošku zjazdil, tak som s tým nemal problém ani pri alpských zjazdoch. janherich Čo mi teda odporúčaš?....jazdiť 23 mm plášte, aj keď výrobca kolies odporúča minimálne 25 mm? (veľa ľudí to tak jazdí a problém s tým nemali) A fúkať ich na maximum=8,5 Bar v prípade Conti? Podotýkam, že som dosť ťažký - s bajkom cca 105 kg
V tom pripade jednoznacne odporucam jazdit 25ky a fukat tak na 7/7,5bar (predok/zadok) - 25ky su fajn prave v tom, ze aj tazsi jazdec ich moze jazdit nie uplne nabombovane. Skus to a uvidis, ze jazda bude pohodlnejsia a rychlejsia
Ja mám na svojom ráme limit 23mm šírku plášťa . Problém je len ten, že koleso s 25mm plášťom tam nenaložím nafúkané , lebo tam vadí taká prepážka za stredovým zložením do ktorej plášť behúňom oprie a koleso ide dnu veľmi ťažko , iba ak podhustené, vtedy nie je problém. Ak je už dnu, tak je tam miesta dosť, možno by tam potom mohla byť aj 28 mm šírka Pri Conti GP Force kde je šírka 24mm je to aj pri nakladaní kolesa tak akurát, trošku behúň oprie , ale vojde tam bez násilia . Fúkam na 8 bar pri mojich 76kg .
Som prekvapeny,na zaciatku sezony som na zadne koleso nahodil najlacnejsiu Tufo galusku S33pro 21mm,teraz mam nieco cez 7000km a zatial bez defektu a bez nejakeho vyraznejsieho opotrebenia.Predchadzajuca galuska Tufo S3 Lite mala o tomto najazde asi desat defektov (a to ma TPI 120 oproti TPI 60 na terajsej galuske) a bolo uz vidiet platno.
mne tiež tak nejak vydržali vlani... to sú také "záhradné hadice" zachvíľu ich začnem jazdiť na zimných hliníkových kolesách.. ale aj čo mám 25mm Hi-Composite Carbon tak tiež bez defektu, zadná vydržala cca 5000, zodraná po plátno a predná ešte drží, už im ani moc do 10000 chýbať nebude, takže budem meniť potom asi obe..
vzhľadom na ten bezdefektový priebeh som s nimi spokojný, ale kolega ma furt láme na iné značky, že tufo nemá dobré jazdné vlastnosi... ale zasa či mi to za to stojí, on mal defekt podchvíľu... a cena je tiež ok pri nich
Jak je to se šířkou galusky x šířka ráfku? Na ráfek 21mm mohu dát pouze 21mm galusku, nebo lze i širší 23-25mm? Galusky jsem nikdy nejezdil tak se ptám
Jak je to se šířkou galusky x šířka ráfku? Na ráfek 21mm mohu dát pouze 21mm galusku, nebo lze i širší 23-25mm? Galusky jsem nikdy nejezdil tak se ptám
Dá sa samozrejme dať aj širšia a aj to bude držať. Problém u ráfkov s vyšším profilom je to, že sú aerodynamicky optimalizované na určitú šírku galusky. Pri použití širšej galusky teda nebude obtekanie vzduchu optimálne a k podivu je to aj cítiť. 22 mm galuska je ale ešte určite v pohode.
Mám skúsenosti a neodporúčam. Mal som 3 ks a všetky asi po 3000 km popukali naboku. Dokonca jedna ktorú som mal vpredu tak na tej sa odtrhol behúň od plátna.
Oproti tomu Continental Competition sú super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to Ti šúcha o vzperu pri prehriatí behúňom , alebo bočnicou? a ešte je dôležité aký je na ráme limit šírky plášťa , či tam máš vhodné kolesá (šírka ráfiku )
janherich Čo mi teda odporúčaš?....jazdiť 23 mm plášte, aj keď výrobca kolies odporúča minimálne 25 mm? (veľa ľudí to tak jazdí a problém s tým nemali) A fúkať ich na maximum=8,5 Bar v prípade Conti? Podotýkam, že som dosť ťažký - s bajkom cca 105 kg
Continental GP 4000 s II 23mm na 8 bar má presne 24 mm
Hack3r ty budes musiet tie galdy vymenit kvoli ich veku, nie km
Dá sa samozrejme dať aj širšia a aj to bude držať. Problém u ráfkov s vyšším profilom je to, že sú aerodynamicky optimalizované na určitú šírku galusky. Pri použití širšej galusky teda nebude obtekanie vzduchu optimálne a k podivu je to aj cítiť. 22 mm galuska je ale ešte určite v pohode.
Oproti tomu Continental Competition sú super.