bajker však, asi si viem predstaviť čo taký bajk dokáže, aj keď je to hlavne o jazdcovi...a zato sa trochu obávam tých brzd, no možno sú to len zbytočné obavy, uvidíme
bajker však, asi si viem predstaviť čo taký bajk dokáže, aj keď je to hlavne o jazdcovi...a zato sa trochu obávam tých brzd, no možno sú to len zbytočné obavy, uvidíme
Nemusis sa bat brzdit bzdia. Len som bol zvyknuty na trosku ine davkovanie. Ale zvykol som si aj na tieto takze v pohode.
tak Decree ešte raz,po cca 6 mesiacoch jazdenia-nastali postupne nejaké zmeny,hlavne kolesá zo širokými ráfikmi (vnútorná šírka 34 mm) je až neskutočné,ako sa zlepšili jazdné vlastnosti-grip je teraz úplne iný level ...
obidva sú 2,35-ten zadný je starší model NobbyNic,figúry dezénu sú o niečo užšie ako boky plášťa,ale keďže sa jazdia nižšie tlaky,myslím že nehrozí rozrezanie bočnice-predný je nový model NobbyNic - zmes TrailStar,tam sú figúry o niečo širšie-drží aj za jemného dada na mokrých koreńoch nečakane dobre-ale už som objednal na skúšku dopredu z DE tento-u nás ešte nie je dostupný v šírke 2,6" https://www.bike-components.de/de/Schwalbe/Nobby-Nic-Evolution-SnakeSkin-TrailStar-27-5-Faltreifen-p45461/
Oproti tomu Mavic pri SLR ráfikoch o vnútornej šírke19 mm uvádzal maximálnu šírku plášťa do 2,10. Už roky mám na nich používam 2,10 - 2,20 a pohoda
Podľa tabuľky No Tubes mi to ale vychádza len do 1,85.
Tak ono aj NoTubes chce predat to co vyrobili, takze aj to by som bral s rezervou. 2,2" plast je podla mna v pohode jazditelny aj na tych najuzsich rafikoch.
tie šírky ráfikov k šírke plášťa sú len velmi nepresné špecifikácie,je dôležité hlavne to,aký tvar bude mať nafúkaný plášť na tom širokom ráfiku-napr: nový NobbyNic 2,35" je na tom ráfiku 34 mm v pohode-ale ten 2,6" bude iste lepší-a napr: Maxis má plášť v šírke 2,5" priamo určený na ráfik z vnútornou šírkou 35 mm
WIDE TRAIL (WT) - tvar plášťa je optimalizovaný pre použitie na ráfik s vnútornou šírkou 35mm http://www.maxxis-tires.sk/product/84584-plast-maxxis-minion-dhf-27-5-x-2-50-kevlar-exo-tr-dc
zaujímavé, no takýto už bude asi trend, robiť ráfiky aj plášte stále trochu širšie, aj keď povedal by som že taký 2,5 bude skôr ideál na 30 mm a tie širšie okolo 35 mm skôr na tie + rozmery od cca 2,6-3" možno aj viac. Sú tieto ráfiky cca 35 mm vhodné aj na fat plášte povedzme okolo 4", najvhodnejšie to asi nebude ale mali by byť použiteľné keby to niekto chcel povedzme nejaký 2,5 " a na zimu mať ten istý ráfik zo 4" ? nie že by som nad tým uvažoval to kupovať, len tak zo zvedavosti
toto ťažko mňa moc tie + rozmery a fat bajky nezaujímajú, skúšal som to, má to niečo do seba, ale pokiaľ s tým neplánuješ jazdiť v zime...mne by sa javilo optimum ráfik do 30 mm a plášť cca 2,4 " myslím, že taký sa dá zohnať ešte v celkom rozumnej hmotnost aj pevnosti, tie širšie či už pluskové alebo fat budú musieť byť robené s tenšími bočnicami kvôli nižšej hmotnosti a asi to skôr prerazíš,to si teda myslím vyskúšané to nejak nemám
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemusis sa bat brzdit bzdia. Len som bol zvyknuty na trosku ine davkovanie. Ale zvykol som si aj na tieto takze v pohode.
19,5
https://www.bike-components.de/de/Schwalbe/Nobby-Nic-Evolution-SnakeSkin-TrailStar-27-5-Faltreifen-p45461/
NoTubes odporuca takto:
vnutorna sirka rafika 23 > plast 2,00 - 2,25
vnutorna sirka rafika 26 > plast 2,25 - 2,50
vnutorna sirka rafika 29 > plast 2,35 - 2,80
Podľa tabuľky No Tubes mi to ale vychádza len do 1,85.
WIDE TRAIL (WT) - tvar plášťa je optimalizovaný pre použitie na ráfik s vnútornou šírkou 35mm
http://www.maxxis-tires.sk/product/84584-plast-maxxis-minion-dhf-27-5-x-2-50-kevlar-exo-tr-dc