Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Uz sa dojazdilo a tento tyzden zacali zasnezovat aj v kalnici.
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 08:42:23
00
Hej super ze maju zasnezovanie, zevraj modernejsie ktoré zasneží aj okolo 0. Takto na rozlyzovanie mi staci aj Kálnica ci Kohutka. Náhodou s chatarom na Javorine sa nikdy nebavil o umelom zasnezovaní. Vodu by museli tahat zrejme niekde z dola ciže by to bol finančne náročný projekt.
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 08:49:12
00
Na Javorine intenzivne zvazovali zasnezovanie a na spodku zjazdovky je aj pramen. Ale to by ho bolo treba zachytit do nejakeho rezervoaru a chatar mam pocit, ze akosi stratil organizaciu / planovanie s tym co vlastne chce. Na zaciatku ako vzal chatu tak sa riesil park s prekazkami (nechapem naco ked nie je sneh..), potom oprava a rozsirenie chaty (nedokoncene uz dlhsi cas ale hlavne, ze zachody horsie ako za sociku). Cele je to tam nejake divne. Hadam sa zorientuje a pohne vpred.
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 10:25:55
01
zasnezovanie im hneď na začiatku stopla naša úžasná obec spolu s polovníkmi, vraj by sa tam plašila zver, keby tam je viac ludí :D :D plus sa roky vyhovárajú, že tam nie je voda, kto to tam má trocha pochodené vie, že tam voda vyviera z každého konca a že je tam x zdrojov, či už pre slovensko alebo moravu... čo sa týka tej chaty, tak to sa tam furt nejako menia firmy, stále to je v konkurze a prepisuje sa to na inú firmu, pritom sú tam stále tí istí ludia... je to lepšie ako ako keď to roky chátralo a bolo zavreté ale od dokonalosti to má daleko... ten chatár je navyše taká zvláštna povaha, s každým sa hned poháda, takže sa neznáša s našim starostom a všetkými naokolo :D (to sa mu ani moc nečudujem)
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 10:37:03
00
Aha dik za info takže nič nove. Oprava a rozširenie chaty by malo význam ak by tam bolo umele zasnežovanie. Na kohutke to pekne poriesili spolu s lanovkou zasnežovanim aj cestou z českej aj Slovenskej strany. Vyuzili dotácie od EU + mesto, samospráva. Tu sa mi zdá,že mu skor dávaju polená pod nohy. škoda toho lebo tusím dva roky dozadu som tam bol lyzovat a musel som parkovat 500m od chaty tolko ludí tam bolo
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 10:40:11
00
on mal tiež nejaký projekt na EU prachy ale stopli mu to už na tej obci, mal tam toho zbytočne vela, chovanie oviec a podobne... ked to zasnežovanie nespravili tak 10 rokov dozadu, tak už ani nemusia... pri súčasných zimách by to mohol byť docela stratový projekt... okrem iného by to tam chcelo komplet preorganizovať, rozšíriť zjazdovku, predĺžiť, spraviť lanovku, preorganizovať parkovanie, ideálne tak aby sa nemuselo parkovať až hore a toho je moc... lebo aj teraz keby sa náhodou lyžovalo, tak tam bude taký nával, či už na ceste alebo na zjazdovke, že budú akurát všetci nadávať... a do toho sa im pokazí aj ten vlek, čo je tam taká klasika.... teraz ked bol predminulý víkend sneh, tak tam bola v nedelu taká invázia ludí, že tam boli kolóny a autá stáli až pomaly dolu pri tej polovníckej chate a to sa ani nelyžovalo :D
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 10:51:10
00
Ja len, ze som rad, ze odkedy to Miro zobral od Masaryka tak to slo vyznamne vpred. Zial typicky pre SK - fajny rozbeh a rychly utlm a posledne mesiace rapidny pokles. Teda hlavne co sa tyka obsluhy - taku neschopnost som uz davno niekde nezazil. Bud si tam vyberaju neschopny personal alebo ponuka tak malo $, ze tam nikto schopny pracovat nepojde. Moze mat sebekrajsiu chatu a sebelepsie jedlo atd. ale ked to cele zabije obsluha tak je to k hofnu. Ale aj tak mu drzim palce nech naberie dobry kurz a vietor do plachiet lebo Javorina je mega potencial a krasne miesto, ktoreho je extra skoda ked zakapava.
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 10:52:21
00
no to je jeho povaha, že sa pod ním zle robí a málo platí tiež... ja som tam dva roky nebol na chate a nechýba mi to, nechodím na javorinu kvôli chate, ale chápem, že pre tých čo to majú ďalej to význam má... a jasné že javorina je magické miesto a je to jediná zaujímavá vec v našej obci, ktorá má navyše obrovský nevyužitý potenciál a je smutné že roky k nej má vedenie našej obce vzťah aký má...všeobecne je tu veľa zadubených ľudí. keby to patrilo čechom, tak by to tam úplne inak vyzeralo... inak aj ten vlek na kubíkovom vrchu ju nejaký skrachovaný? minule som tam bol bežkami a vlek bol zarastený bazami, delá tam síce sú, ale neboli v prevádzke... zaujímavo vyzerá stredisko tam jak sa ide na vyškovec, tam je tiež nejaká modernizácia je to aj pomerne vysoko a zaujímavý svah a máme to docela dostupne, vždy to tam okukávam, ked som tam na cestáku, že tam by sa dalo polyžovať, boli ste tam niekto na lyžiach?
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 11:23:34
00
tam ako je vyskovec som snowboardoval par rokov do zadu.. to bolo vecerne lyzovanie.. docela fajn pre takych amaterov ako som ja :)

ak sa teda bavime o tejto zjazdovke:
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 11:45:43
00
hej presne tam, tam je toho ale viac vedľa seba, niečo nové, niečo vyzerá byť staré, otázka je čo je funkčné, ale vidieť že sa tam buduje... musím tam ísť niekedy ked bude sneh mrknúť
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 11:58:51
00
ech Javorina, Javorina.. moje detstvo, moje lyziarske zaciatky este v casoch ked tam byvalo poriadne snehu. skoda toho celeho tam....
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 12:57:31
00
tiež som sa tam učil lyžovať, vlastne celé moje lyžovanie bolo hlavne o javorine.. ešte ako decká nás tam foter zaviezol a domov sa dalo ísť krásne na lyžiach :) keď fungovala taká stará stránka tých vlekov tak tam mali tabuľku, že v ktorom roku sa aké dni lyžovalo, bola to zaujímavá štatistika. minule som po tom pátral a už som to nevedel nikde nájsť..
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 13:15:47
00
Aj ja som to hladal tu tabulku:) Tam bolo pekne vidiet globálne oteplovanie:) Uz je zbytocna kedže sa lyžuje možno dva týždne a minulý rok tuším sa ani nelyžovalo. No škoda toho. Lebo ked chcem lyžovat musím dochádzat ,keby aspon tá dialnica bola.
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 13:53:23
00
double a na Bezovec to nemas blizsie? kolega tam uz lyzoval posledny vikend :)
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 14:43:16
00
tak 300vka nie je bohvieco
Zobraziť komentár 14.12.2016 - 14:45:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up