zdravim,
mate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
lukas6s8p vďaka za názor, aspoň viem, že som nevybral úplnú chobotinu. Na bajk svetlá mám - na rajdoch jednu T6 a na ceste od aliho je Solarstorm a na prilbe nosím UF2100 s jedno 18650. Toto chcem na občasné nočné potulky po lese, naozaj mi netreba overkill ako píše Pali, hlavne aby som si videl pod nohy.
Nenapísal som to presne, no bola to reakcia na rozdiely medzi Q5 a T6. Svetelný tok je udávaný pri 350mA, a teda v tomto konkrétnom prípade platí čo som napísal.
Samozrejme, pri zvyšovaní výkonu na čipe účinnosť klesá. Pri porovnaní výkonu dvoch LED pri rovnakom napájaní, tá s vyšším svetelným výkonom má lepšiu účinnosť.
každopádne čokoľvek na AAA/AA by som už nechcel ani zadarmo, jedna 18650 má väčšiu kapacitu ako 3AA alebo ako 12AAA a výmena aj nabíjanie je pohodlnejšie, teda nieje problém nosiť aj náhradné baterky a netreba sa obmedzovať. a keď už sú batérie aj nabíjačka doma, nieje čo riešiť
a z tých dvoch AAA možností: dve šírky lúču na Beale sú fajn vychytávka, rovnako funguje aj moja HP25R,
Tikka je zlý vtip iba s dvomi režimami, najslabší 20lm je moc silný, zbytočne by oslepoval, keď stačí minimálne osvetlenie
https://www.aliexpress.com/item/Original-XTAR-H3-Headlight-CREE-XM-L2-Neutral-Cold-White-1000LUM-Led-Headlamp-For-Hunting-Fishing/32718731114.html?spm=2114.30010308.8.28.Qu9zE1
ANSI norma hovori ze vydrz sa meria od zapnutia baterky v tom-ktorom mode az kym intenzita svetla nespadne na uroven 10% zo startovacej hodnoty.
Takze ak Xtar uvadza ze v 1000Lm mode vydrzi 2.9 hodin, v praxi to bude vyzerat asi tak, ze prvych 5 minut (resp kym sa baterka nezacne prehrievat) bude svietit na plny vykon, potom nasleduje step-down mozno na nejakych 400-500lm a postupne ako bude ubudat kapacita baterie, bude sa aj znizovat vykon. Mozno poslednu hodinu bude svietit len na 100lm.
Takto sa meria vydrz podla normy - a rovnaku ju meraju vsetci vyrobcovia. Vacsina vyrobcov pri jednom 18650 clanku udava vydrz v 1000lumenovom mode okolo 1 hodiny, Takze ak Xtar ma 2.9 hodin, musi ten vykon skakat podstatne viac ako pri inych.
pozri recenziu: http://budgetlightforum.com/node/41472
...a tu su v diskusii konkretne cisla:
I just tested mine:
Turbo mode, ceiling bounce, no cooling of any kind:
0:00 – 81 lux, ambient temp
2:00 – 79
3:00 – 79 uncorfortable to hold, starts dropping slowly
4:00 – 51
5:00 – 65
6:00 – 78 back to full brightness
7:00 – 45
8:00 – 38 lowest low recorded, then raises
9:00 – 78 stays here for a couple second then drops again
...takze ono ten vykon skace stale hore-dole, a dost drasticky, to su casy v minutach
Čo sa týka značky, máš v tom jasno
...kvalitny matros,zatial ma nesklamali...a pri tej znacke asi aj ostanem
A čo plánuje Ježiško? Niečo z FD série to nebude?
....nooo,bude to asi zo serie TK
vid foto
vid foto
Pekný dosah..
Ja som rozmýšľal nad FD30 na bajk, ale nakoniec rozhodlo odstupňovanie lumenov - 200 a 500 sa mi zdalo vhodnejšie ako 150 a 300...
Ja som rozmýšľal nad FD30 na bajk, ale nakoniec rozhodlo odstupňovanie lumenov - 200 a 500 sa mi zdalo vhodnejšie ako 150 a 300...
...hej hej dosah je paradny,a ma iba jednu diodku a napajanie 1ks 18650, slusny vykon
Navyse pre dosiahnutie tych 9000Lm tam treba dat ich baterku ktora jedna stoji 19$