mam digitalny tlakomer, tak viem ako fukam , podla tlakomeru na pumpe z Lidla by som neodmeral nic. sam som bol prekvapeny ake nizke tlaky ma unesu, ale. mam 30,5 mm siroke rafiky na 29" gumach bez dusi. cital som test na moje AC kolesa a tam skusali jazdit predok 0,9bar a v zadu 1,1bar a bolo to jazditelne.
Digitalny tlakomer je naozaj mimoriadne presne zariadenie .. ja hlavne narazam na to, ze tu mozeme vypisovat tlaky kolko chceme ale v skutocnosti to bude trochu inak, prave kvoli rozdielu meracov /pokial to nemeras ciachovanym meracom, tak ti to bude lietat ako chce aj 0.5 baru oproti inym/. Druha vec, je, ze si pisal, ze si nikdy nejazdil nad 2 bary.
No inak som automaticky som predpokladal nejake fakty o jazdeni /chybne/, ale ak si jazdil len 30mm siroke rafky na 29er, tak povedzme , ze ok... Ale napr. ak by si to skusil na 19mm sirokych 26" kolesach s nasadenym Fast Fredom (model 2003 cca), tak po 2 metroch by si koncil s roztrhnutym plastom ..ten mal totiz ako minumum tlak myslim 50psi pri vahe 75kg pod 60psi urcite nie.
Dalsia vec, ja mam na svojich UST plastoch napisane, ze min. tlak je 2.5 baru .. samozrejme, na 2.4" kebyze to tak nafukam , tak neviem, neviem .. do tazsieho terenu som pouzival cca 20psi.
scarinko kasli na to, nas tazkych nepochopia:-) ja mam tiez prefuknute duse riadne, ale vazim teraz cca 115 kg, pri 194 cm. Ked to mam menej nafukane, tak mam pocit ze mam defekt
19 mm rafiky 26" som jazdil 1,8 / 2,0 bar a tie som mal na autoventil. merane aj na benzinke aj domacim rucickovym tlakomerom.
Ako myslis 25psi na takych kolesach (na sneh ok) by som sekol na prvom malickom korienku .. ale je mozne ze mne pumpy ukazuju , alebo nejakym zlym postupom nacitam viac. Ale problem je skor inde .. velmi klasicka ukazka toho je, ked sa stretnu dvaja (v diskusii napr.) fotografovia a jeden tvrdi, ze AFC stiha dobre maloktory fotak, druhy, ze staci predostrit. Obaja mali pravdu, akurat ten jeden bol šotouš. Nizke tlaky som mal moznost v reale vidiet ako dopadol plast
na bliziace sa narodky ked uz ten BD mal tie zlavy rozmyslal som nad Saganovymi 100% ale tie vyzeraju z blizka tak divne a ram posobi na mna tak "lacno"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No inak som automaticky som predpokladal nejake fakty o jazdeni /chybne/, ale ak si jazdil len 30mm siroke rafky na 29er, tak povedzme , ze ok... Ale napr. ak by si to skusil na 19mm sirokych 26" kolesach s nasadenym Fast Fredom (model 2003 cca), tak po 2 metroch by si koncil s roztrhnutym plastom ..ten mal totiz ako minumum tlak myslim 50psi pri vahe 75kg pod 60psi urcite nie.
Dalsia vec, ja mam na svojich UST plastoch napisane, ze min. tlak je 2.5 baru
Ako myslis
S dusami?
Ale ani nie ale toto viem aj bez toho a teda poctivo studujem