Zdravim vsetkych, zhanam nejakych bajkerov, ktori by mali zaujem o spolocne vyjazdy v okoli Kosic, prevazne smer Kojsovka+prilahle kopce, cca. 60,70,80km, pripadne aj nejake dlhsie...

samozrejme hovorim o vikendoch, cez tyzden koli praci stiham max. Jahodnu
Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
Back Country: chcete davat pasy, ci tam chcete supiny alebo budete voskovat stupacimi voskami.
Klasika: supiny ci budete voskovat stupacimi voskami?
Skate samozrejme je len jedna verzia a voskovanie len sklzove vosky.
No a voskovanie - minialchymia, ale ak to urobite dobre, ste rychlejsi ako so supinami alebo pasmi
Ja som sa bol na mojich 20 ročných šupináčoch prebehnúť po koľajniciach v Čermeli a páčilo sa mi, občas sa síce palica zasekla o koľajnicu, ale inak na začiatok dobré, cca. 7km (tam aj nazad) a 60 výškových metrov.
... no ja budem kupovať v overenom obchode Capricorn u Doda ... ak chces zajtra poobede tam budem riešiť , tak dojdi a vyriešime aj teba
ja len potvrdím Isako ako overený obchod
( Imho Capricorn je jeden z najdrahších obchodov v meste )
tak sa pochváľ čo si si vybral: bc, klasika, skate, šupináče, hladké?
Mozem potvrdit. Konecne som sa dnes dostal k testu klincov. Naprosta spokojnost. Takze vdaka Ramon1!
Nie je za čo ...mám skutočne radosť , že som pomohol a nájdu u teba uplatnenie...ale na ten Hornád sa vyser
doki tak ale aj tak by si zo mna nič nemal...ja som na bežkách ešte nestál , bol by to boj...natrénujem a pojdeme .
to mi pripomenulo minuly rok, krasne vyjazdy, drifting all the way na mtb 26 a v marci som menil plast na zadnom kolese
a tohto roku uz 3tyzden doma s vyklbenou klucnou kostou
A teraz k veci. Tiež som sa pred kúpou nevedel rozhodnúť aké si mám vybrať rozhodoval som sa medzi hladkými, šupinou a medzi mohérom. Bežky sme však kupovali v partii čo chodíme spolu bajkovať viacerí. Nakoniec to dopadlo takto sebe som kúpil bežky z mohérom Salomon aero 7 skin manželke som kúpil Fischer backcountry zo šupinou. Dvaja si kúpili klasické hladké bežky.
Ešte chcem povedať že okrem mňa v partii nikto predtým na bežkách nestál. A teraz skúseností po pár výletoch. Hladké bežky treba furt mazať je problém sa trafiť buď to prešmykovalo alebo sa lepil na sklznicu sneh takže pre začiatočníka absolutne nevhodné dosť to odrádza. Bežky zo šupinou backcountry sa z počiatku javili ako správna voľba ale keď manželka chytila trocha cvik tak sme prišli na to, že sú veľmi pomalé. Na rovine sa nadrieš a dole kopcom to tiež nie je bohvie čo. Bežky s mohérom sa ukázali ako najuniverzálnejšie majú vynikajúci sklz ( sú rýchle skoro ako klasické hladké bežky) dobre držia v stúpaní a nelepí sa na nich sneh. Dá sa na nich aj veľmi dobre korčuľovať ( po novom skate) Momentálne už jazdíme všetci okrem jedného mohér.
Takže moja rada je ak si ešte bežky nekúpil ber tie čo majú v stúpacej časti zafrézovaný a vlepený mohérový pás. Niečo také: