Ja som pochopil ako si to myslel. ale mylis sa. Alivio / Acera nie su v nicom menej spolahlive komponenty ako napr. SLX. Su akurat tazsie. To je znak nespolahlivosti? Nemyslim. Nespolahlive by boli, keby mali tendenciu praskat alebo sa inak kazit. Nic take samozrejme nehrozi. Cize ano, bajk za 400 € je rovnako spolahlivy ako bajk za nasobok ceny (ked sa pouziva primerane svojmu urceniu). Samozrejme ze nie je rovnako dobry / kvalitny, ale nikto tu netvrdil, ze bajk za 400 € a bajk za 800 € su rovnako dobre.
Inak ked uz sme pri tom, tak ja mam moznost realneho porovnania medzi low-endom za 400 € so Suntourom a Aurigami a strednou triedou za 3000 € a po nasadnuti je rozdiel medzi nimi naozaj len v hmotnosti, jemnosti chodu radenia a citlivosti / chode vidlice. Tocit pedalmi treba totiz na oboch rovnako.

Ano, Suntour
vidlica nebude pekne zehlit a zlepsovat komfort jazdy, ale ak clovek z nepozornosti trafi nejaku jamu alebo kamen, tak splni ucel na ktory bola navrhnuta a zmierni ten naraz. Cize ani ta vidlica sa neda oznacit za nekvalitnu / nespolahlivu. Len proste NIE JE DOST DOBRA na serioznejsie jazdenie. Ale clovek co ide rocne na par vyletov a nechce minat viac toto prioritne neriesi.
Ale po Tvojom zaverecnom zhodnoteni toho bajku 4ever som uz pochopil, ze dalsia debata je zbytocna.

Ty si si kupil nieco, co si ani nevedel servisovat a "vsetko bolo zle". Hm, mozno bola chyba prave v tom servise a nie v tom bajku...