Ja používam na 10s spojku Sram powerlock. Nemôžem povedať že by sa dala rozpojiť rukami. Zatiaľ som nikdy v teréne nepotreboval reťaz rozpájať. Maximálne pri čistení reťaze.
Ja používam na 10s spojku Sram powerlock. Nemôžem povedať že by sa dala rozpojiť rukami. Zatiaľ som nikdy v teréne nepotreboval reťaz rozpájať. Maximálne pri čistení reťaze.
Sram Powerlock 10spd spojka je podľa Sram jednorazovka. Nemala by sa rozpájať a opätovne používať ako to bolo u 9spd, Preto ide rozpojiť iba náradím.
marecej: spojka je najslabší článok reťaze. Životnosť takej reťaze by IMHO bola max 300km. Na ceste
sila co posobi na jednu spojku v retazi alebo celej retazi zo spojek je rovnaka...problem vidim skor v "natiahnuti" tej spojky. ak je pravda ze spojka je najslabsia cast retaze tak zrejme sa natahuje viac ako ostatne clanky a tak sa retaz cisto zo spojek natiahne omnoho skor ako normalna s jednou.
Tiez som teraz nahadzoval 10 speedovu rychlospojku KMC na retaz Shimano HG95 a dost ma zarazilo ze išla rozpojit dost lahko, priam az ľahúčko.Neviem či to tak mam nechať, lebo raz sa mi stalo, že ked mi šla rychlospojka takto lahko rozpojit tak som ju pri väčších otrasoch bicykla v terene stratil a samozrejme som snou stratil aj retaz....Na 11 speedovej retazi mam tiez rychlospojku KMC ale ta ide rozpojit len klieštami.
9speed spojka(KMC a SRAM) a 10speed retaz u mna tiez úplne bez problemov. Sice mam momentalne spojku Sram 10,ale presne pre to, ze sa neda rozpojit rukou chmem dat znovu 9speed spojku
Mne to tak vyhovovalo pri servise(pohodlnost) a nikdy sa mi nestalo, ze by sa mi rozopla sama od seba pri jazde.ale nejazdim ziadny extrem. Takze za mna KMC
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To bývalo
Sram Powerlock 10spd spojka je podľa Sram jednorazovka. Nemala by sa rozpájať a opätovne používať ako to bolo u 9spd, Preto ide rozpojiť iba náradím.
marecej: spojka je najslabší článok reťaze. Životnosť takej reťaze by IMHO bola max 300km. Na ceste