jj, to viem. K vidlici som dostal este 3 nahradne, len ju musim najprv poriadne prevetrat. Z jednej jazdy sa nedaju robit zavery. Dnes beriem pumpicku a budem laborovat. Chod je inak pekne hladky. Musim trochu polaborovat aby bola citliva z kraja zdvihu a sucasne sa tak nezanarala do zdvihu. Je to moja prva Foxka, doteraz som mal len RS (Rebu, 2xSidu, Revelation, Pike) a Maguru.
Takze dnes budem laborovat
https://www.ridefox.com/help.php?m=bike&id=614 PhilJ ma recht
Roman, ten tvoj odkaz nemá nič spoločné s odtrhom. O čom je, hovorí úplne prvá veta článku.
"Changing volume spacers in the 32/34 FLOAT fork is an easy internal adjustment that allows you to change the amount of mid stroke and bottom out resistance."
If you have set your sag correctly and are using full travel (bottoming out) too easily, then you could install one or more spacers to increase bottom out resistance.
If you have set your sag correctly and are not using full travel, then you could remove one or more spacers to decrease bottom out resistance.
z hora tlací komora z dola pružina, ak sa sila komory F1 bliži sile pružiny F2, vidlica je citlivá, ak je sila komory F1 vyššia ako sila pružinyF2, citlivosť sa znižuje,
Čím väčší je rozdiel síl na seba pôsobiacich,
Oproti staremu systemu u RS dual air.. tak si si nastavil aj spodok aj vrch( dalo sa urobiť necitlivu mrchu zavodnicku aj čistu hupavu žehličku, pretože si si vedel nafukať na tvrdo aj vrch aj spodok a stale to bolo citlive... ak si urobil väčší rozdiel napr o 30-40 vidlica bola necitliva na bežne male nerovnosti
na líške maš spodok pevne daný pružinou, vrch fukas... ak do vrchu daš 2-3 tokeny zmenší sa komora, tlak može byť nižší a nebude sa tolko stláčať do zdvihu a sila F1 sa bliži k F2 citlivosť je lepšia.
Asi mám potom pokazenú vidlu. Na mojej Foxke to funguje presne opačne. S pôvodnými 2 alebo 3 tokenami bola necitlivá na malé nerovnosti a odtrh bol na moju váhu pri sagu 2cm tragický. Kompresia nastavená úplne na minime. Zväčšením objemu komory odobratím všetkých tokenov je to iná liga.
no mne to takto funguje.. ked som to mal nafukane bez tokenov, tak to nič nežralo,ked som pridal tokeny a ubral tlaku. tak to žerie pekne a nemám vidlu zanorenu na 40%... nebehám po dorazoch, možno tam hrá rolu aj zdvih vidlice a hmotnosť medzikusu. mám 120mm zdvih/83kg
novinky 2017 v roku 2016 - uplne ste ma s tymi tokenmi zmiatli mam rebu 100mm solo air a vobec sa mi nepaci ako ide - drobnosti nevychyta a ponara sa strasne do zdvihu - este ju chcem prifuknut ci to nepomoze a ked nie chcel som vyskusat jeden token. ale teraz neviem mam (70kg)
Dobre to je vysvetlene tu: http://www.bike-magazin.de/service/schrauber_tipps/fahrwerks-tuning-federgabel-%20-daempfer-pimpen/a34155.html
Je mehr Spacer man einbringt, also je kleiner die Positivluftkammer wird, desto progressiver wird die Federkennlinie. So bewahrt man sich ein feines Ansprechverhalten und verbessert Durchschlagschutz am Ende. Andersherum: Durch Entnahme von Spacern nutzt man den Federweg leichter aus und erhält eine linearere Kennlinie.
Leichtere oder besonders sanfte Fahrer, die im Werks-Set-Up nicht den gesamten Federweg nutzen, können auf dieselbe Weise durch Entnahme vorhandener Spacer die Progression reduzieren und so den gesamten Federweg nutzbar machen.
Som na a neznasam na nom pisat, tak len ctrl+v
Kristina: s tym treba nieco robit , takto sa tazko porovnava
Gusto0 : tam moze byt este aj iny problem, bezny u RS vidlic .. a sice, ze drhnu vnutorne nohy o puzdra a preto je necitliva. Mam 2 take vidlice /co musim opravit/. Dalsi problem moze byt negativka .. ale takto tazko posudit. Jednu RS SA som skusal a chodila dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze dnes budem laborovat
PhilJ ma recht
PhilJ ma recht
Roman, ten tvoj odkaz nemá nič spoločné s odtrhom. O čom je, hovorí úplne prvá veta článku.
"Changing volume spacers in the 32/34 FLOAT fork is an easy internal adjustment that allows you to change the amount of mid stroke and bottom out resistance."
If you have set your sag correctly and are using full travel (bottoming out) too easily, then you could install one or more spacers to increase bottom out resistance.
If you have set your sag correctly and are not using full travel, then you could remove one or more spacers to decrease bottom out resistance.
nie - nie je to tak
Čím väčší je rozdiel síl na seba pôsobiacich,
Oproti staremu systemu u RS dual air.. tak si si nastavil aj spodok aj vrch( dalo sa urobiť necitlivu mrchu zavodnicku aj čistu hupavu žehličku, pretože si si vedel nafukať na tvrdo aj vrch aj spodok a stale to bolo citlive... ak si urobil väčší rozdiel napr o 30-40 vidlica bola necitliva na bežne male nerovnosti
na líške maš spodok pevne daný pružinou, vrch fukas... ak do vrchu daš 2-3 tokeny zmenší sa komora, tlak može byť nižší a nebude sa tolko stláčať do zdvihu a sila F1 sa bliži k F2 citlivosť je lepšia.
Nie je náhodou aj zväčšenie objemu tlmičov Fox komorou Evol snaha o zvýšenie citlivosti?
Je mehr Spacer man einbringt, also je kleiner die Positivluftkammer wird, desto progressiver wird die Federkennlinie. So bewahrt man sich ein feines Ansprechverhalten und verbessert Durchschlagschutz am Ende. Andersherum: Durch Entnahme von Spacern nutzt man den Federweg leichter aus und erhält eine linearere Kennlinie.
Leichtere oder besonders sanfte Fahrer, die im Werks-Set-Up nicht den gesamten Federweg nutzen, können auf dieselbe Weise durch Entnahme vorhandener Spacer die Progression reduzieren und so den gesamten Federweg nutzbar machen.
Som na
Gusto0 : tam moze byt este aj iny problem, bezny u RS vidlic .. a sice, ze drhnu vnutorne nohy o puzdra a preto je necitliva. Mam 2 take vidlice /co musim opravit/. Dalsi problem moze byt negativka .. ale takto tazko posudit. Jednu RS SA som skusal a chodila dobre.