Lebo stále existujú povery, že si nevhodnou optikou "pokazíš oči". Inak používam podobné okuliare k plnej spokojnosti.
Aha. Tak to jedine vtedy, že si človek nedá riadne predpísať a urobiť okuliare v optike, ale kúpi ich niekde v tescu či metre. Ale týmto ozaj nie je čo pokaziť.
Lebo stále existujú povery, že si nevhodnou optikou "pokazíš oči". Inak používam podobné okuliare k plnej spokojnosti.
Pali, ale to je bohuzial pravda. Ono vacsinou ani nejde o tie skla ktore maju chabe UV, pripadne nemaju ziadne, ale o to ze tie ramy su od vyroby krive ( treba dat na hlavu a clovek zisti ze jedno sklo ma dalej od oka ako druhe )...a prave to je najvacsi problem, ze oci ten rozdiel vzdialenosti skiel dlhodobo koriguju a tam potom po dlhodobejsom pouzivani nastavaju problemy ( tym stastnesjim neskor, tym menej stastnym skor ).
Súhlas. Navyše tie noname a lacné "sklá" rozostrujú obraz. Niektoré viac a niektoré menej. Ale aj to musia oči korigovať a moc dobre im to neprospieva pri dlhodobejšom používaní.
Synovec je vyštudovaný optometrista, vedie očnú optiku, kde má na vyšetrenia ešte lekárku oftalmologičku a špecificky som sa ho na tieto veci pýtal. Opakovane mi potvrdil, že nosenie takých okuliarov v nijakom prípade nepovedie k poškodeniu zraku, ktoré by bolo potom treba "naprávať u očného", žiadna zmena dioptrií a pod., je to jednoducho nezmysel, ktorý vytrvalo prežíva. Kto už len nezažil rodičov a ich výrok: "...nečítaj v tej tme, pokazíš si oči..."?
Iná vec sú nekvalitné slnečné okuliare, ale toto tu teraz neriešime.
Vyjadril sa, že kvalitné okuliare (predávajú napr. Oakley, Serengeti a pod.) odporúča pre kvalitu obrazu, lepšie rozoznávanie kontrastov pri jazde atď., ale tvrdenie, že si jazdou s lacnými okuliarmi niekto pokazí oči, aby potom musel kupovať dioptrické okuliare, to sú vraj báchorky. Pripustil, že pre predajcu kvalitných okuliarov je existencia takejto "urban legend" priam mokrý sen a dobre sa pri tom smial.
O tom ake krive su aj drahe ramy a co s nimi dokazu spravit "renomovani" optici, by som mozno vedel co-to napisat. Pokial nejde o dioptricke skla a clovek nevidi, ze vidi inak po nasadeni, tak nie je dovod nieco riesit. Daleko vacsi problem je deformacia obrazu s dioptrickym klipom vo vnutri okuliarov a to mozu byt aj pekelne drahe okuliare.
v prvom rade je to z aliexpresu a je to lacné, čiže sa to poklada za lacný fake, a preto je to zlé.....to je ten tunajší klasický problém a nie to že ti to "údajne" pokazí oči
na skusku som kupil jedny fake , par x som ich jazdil, sklá za chvilku matne.... dnes som ich nasiel otvorim a ramienko mi zostalo v ruke, taktiež sa stale otvaral nosník, tvar naprt, zhrnutie:material rámu odpadový plast, sklá vydržali 2 výjazdy aj ked som to utieral handričkou stačí prach a su matne,
najkvalitnejšie je tušim to puzdro:D
Ked sa clovek vozi, tak v podstate nezisti ake su "kvalitne". Zaujimave to zacne byt, az ked do okuliarov streli kamen, alebo pri pade. Take sklo sa moze, ale aj nemusi spravat tak, ze z vnutornej strany odstreli bordel priamo do oka a o ostri hran takych skiel pri pade ani nehovorim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
odlepením polepov z tých crest ráfikov ušetríš cca 15-20gramov na koleso
Aha. Tak to jedine vtedy, že si človek nedá riadne predpísať a urobiť okuliare v optike, ale kúpi ich niekde v tescu či metre. Ale týmto ozaj nie je čo pokaziť.
Pali, ale to je bohuzial pravda. Ono vacsinou ani nejde o tie skla ktore maju chabe UV, pripadne nemaju ziadne, ale o to ze tie ramy su od vyroby krive ( treba dat na hlavu a clovek zisti ze jedno sklo ma dalej od oka ako druhe )...a prave to je najvacsi problem, ze oci ten rozdiel vzdialenosti skiel dlhodobo koriguju a tam potom po dlhodobejsom pouzivani nastavaju problemy ( tym stastnesjim neskor, tym menej stastnym skor ).
Iná vec sú nekvalitné slnečné okuliare, ale toto tu teraz neriešime.
Vyjadril sa, že kvalitné okuliare (predávajú napr. Oakley, Serengeti a pod.) odporúča pre kvalitu obrazu, lepšie rozoznávanie kontrastov pri jazde atď., ale tvrdenie, že si jazdou s lacnými okuliarmi niekto pokazí oči, aby potom musel kupovať dioptrické okuliare, to sú vraj báchorky. Pripustil, že pre predajcu kvalitných okuliarov je existencia takejto "urban legend" priam mokrý sen a dobre sa pri tom smial.
najkvalitnejšie je tušim to puzdro:D