chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
Prevrtal som to do rafika tak som ten rozdiel videl. Nehadam sa tu, ze autoventil je mensia diera ale rozdiel medzi nimi az taky velky ako pises ("diera ako svet"). AV som mal aj na 19 mm XC rafiku a ziadny problem okolo prevrtanej diery nebol. Velkost a percenta nech si rozmysli kazdy sam, jedna sa ako som napisal o 2,1 mm rozdiel.
"diera ako" svet bola myslená trochu nadnesene a preto bola v úvodzovkách. Určite som tým nemyslela, že sa ti teraz rozlomí ráfik. Osobne by som to však nerobila. Nikdy som nemala problém s galuskovými ventilmi.
Myslim, ze som uz fukal tolko krat, ze pumpu uz viem nasadit A ide prave o to, ze malou proste nepretlacim ventil, ak bude defekt, budem musiet vymenit ventil za novy...
Inac, naozaj ma napadlo namazat samotny ventil, aj to, do coho sa skrutkuje nejakou vazelinkou, aby sa tam nechytal tmel... neotestoval niekto?
Dnes som bol s kamosom dohodnuty na velky servis po zime. Pri tejto prilezitosti som mu chcel prerobit kolesa na bezduse. Mal som vsetko potrebne. Teda dokym som nezacal vyfukovat prve koleso. Vtedy som si vsimol - boha ved ty mas autoventil. On mi vravi - hej, vyvrtal som rafiky lebo neznasam tie galuskace. No to som sa chytal za hlavu, ze aka skoda koli keketine. Teraz co. Som si spomenul, ze kdesi v bordeli mam redukciu z AV na galusku. Celkom som sa tohto ciganskeho riesenia aj obaval ale cuduj sa, vsetko funguje paradne. Musim aj pochvalit system znacky Bontrager, kde je taka plastova paska, resp taka predpriprava na tubeless. Cele to funguje skvele. S plastom Maxxis DHR II EXO TR som to naraz nahodil velkou pumpou bez problemu. Ani nahadzovanie jednej stany za pomoci duse nebolo treba. Len som rukami plast trosku akoby natiahol na patky rafika. Ani kvapka tmelu nevysla. Radost pracovat
Tak sa pochavlim, že už nemám duše ani ja Continental x-king a race king protection, sli nafukat uplne bezproblemov s velkou pumpou. Priznam ze pri teste na sucho mi fucalo trosku popri ventile a napriek tomu ze sa to nema som tam nalial tmel a mozem povedat ze prastalo fucat po prvom kontakte s tmelom, tak verim ze sa do rafika nedostal. Teraz je tomu cca 40 hodin a tlaky drzia.
Pozn. ostal som prekvapeny ze x-kingy su uzsie ako race king !! Co je velka skoda , pretoze by som to prijal prave naopak, asi o 2 mm ked si dobre pametam. Obe su 2.2
Marinada tú bezdušovú vložku som mal na bontrangeroch aj ja a bolo to v pohodičke, dnes som lepil pásku na DTčka a nahodil som plášť aj s dušou, ako tu niektorí spomínali, že to lepšie sadne tak uvidím, aj keď je to zdlhavejšie, no snáď nebudú nejaké problémy a pôjde to nafúkať klasickou veľkou pumpou. Ešte rozmýšlam koľko dám tmelu, no myslím že 120 ml by malo byť ok, na 26" som dával tak isto, toto je síce veľké koleso, no snáď bude stačiť.
Marinada tú bezdušovú vložku som mal na bontrangeroch aj ja a bolo to v pohodičke, dnes som lepil pásku na DTčka a nahodil som plášť aj s dušou, ako tu niektorí spomínali, že to lepšie sadne tak uvidím, aj keď je to zdlhavejšie, no snáď nebudú nejaké problémy a pôjde to nafúkať klasickou veľkou pumpou. Ešte rozmýšlam koľko dám tmelu, no myslím že 120 ml by malo byť ok, na 26" som dával tak isto, toto je síce veľké koleso, no snáď bude stačiť.
120ml do jedného kolesa? neblázni... na 29" jazdím cca 60-70ml tmelu na koleso....
misopetrovic asi jazdim väčšie divočiny ako ty a asi aj širšie plášte, tak ale keď si aj pozrieš doporučené dávkovanie, mám tento http://www.suncycle.sk/sk/produkt/tmel-joes-no-flat-elite-racers-500ml/2178 ten istý som dával aj do 26" a tiež 120 ml na koleso pre istotu a do 29 by som nechcel dávať menej , na am- čo by som zhruba aj definoval moje jazdenie, aj keď je to všetko možné na xc píšu 60-120 am-dh 120-180, čiža tých 120 beriem ako optimum, z mojej strany, ani málo ani moc, ale radšej dám trochu viac, ako keby malo byť málo a nebudem musieť dolievať
no neviem,, čo som tu čítal, tak si ho väčšinou chvália a po roku v plášťoch je stále v tekutom stave, bez dolievania ,, ale cafelatex bude určite lepší ten ti plášť z vnútra kvalitne olepí, čo som videl nejaké fotky, takže možno keď pichcneštak už ti dieru nebude mať čo zaliať alebo stále dolievať a navyšovať hmotnosť, alebo často čistiť plášť z vnútra , ale len tak pre zaujímavosť, aký tmel používaš ty?
Novsiu verziu stans notubes s extravelkymi casticami maju viac ako 0,5cm na dlzku, funguje perfektne
Henten bazmeg co si postol vyssie som tei krat nalial do plasta ked mi tri krat cez malilinku dierku ogecal cele nohy zadnu stavbu a vsetko okolo pocas jazdy a nic nezalepil nasral som sa a vratil sa k stans tmelu a odvtedy krasna pohoda vsetko funguje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako myslíš. 2,1mm sa nemusí zdať veľa k pomeru niečoho veľkého. Ale, koľko percent je to zo šírky tvojho ráfika?
nemas zle nasadenu velku pumpu ?
Myslim, ze som uz fukal tolko krat, ze pumpu uz viem nasadit
Inac, naozaj ma napadlo namazat samotny ventil, aj to, do coho sa skrutkuje nejakou vazelinkou, aby sa tam nechytal tmel... neotestoval niekto?
Ja mám ešte jednu sadu v obchode.
Pozn. ostal som prekvapeny ze x-kingy su uzsie ako race king !! Co je velka skoda , pretoze by som to prijal prave naopak, asi o 2 mm ked si dobre pametam. Obe su 2.2
120ml do jedného kolesa? neblázni... na 29" jazdím cca 60-70ml tmelu na koleso....
Henten bazmeg co si postol vyssie som tei krat nalial do plasta ked mi tri krat cez malilinku dierku ogecal cele nohy zadnu stavbu a vsetko okolo pocas jazdy a nic nezalepil nasral som sa a vratil sa k stans tmelu a odvtedy krasna pohoda vsetko funguje