Ďakujem Ti, tú diskusiu som čítal celú, otázka je AKO im preukázať že som nedoviezol 300, ba dokonca ani 2 rámy?
Ďalšia vec, platí to aj u nás alebo iba v ČR? V rámci EU to bude asi rovnaké, takže sa vraciam k prvej otázke.
Po pár telefonátoch s nezaintersovanými colníkmi z iného mesta ale nie som nadšený...asi tá výnimka na oslobodenie nebude platiť pre FO.
musi to nejako platit, skus nejake cestne prehlasenie napisat alebo nieco podobne, ze to je 1 ks a len pre osobne vyuzitie. tvarit sa strasne milo na colnici, ze to je darcek pre zenu, ze jej ides skladat bicykel a bla bla:-)
Aj nad čestným vyhlásením som uvažoval, ale tomu veľa šancí nedávam. Osobné stretnutie by možno niečo pomohlo, ale mám to 150km do BA, a aj tak nič nie je isté.
Otázka je ako konkrétne aplikovať tú výnimku pod 300ks keď nie som podnikateľ.
Riešila by som to telefonátom. Spýtaj sa colníkov. čo by od teba chceli aby si preukázal, že si doviezol iba jeden kus pre vlastnú potrebu.Myslím, že aj na Slovensku to skončí čestným prehlásením. Nemajú ti totiž ako dokázať, že si doviezol viac.
Zajtra tam chcem zavolať, dnes bol colník dosť skalopevne presvedčený o svojej pravde, vraj podľa tabuliek mu vychádza taká daň..vraj EU antidumping..podľa mňa ani sami nevedia či sa to vzťahuje aj na 1 kus alebo nie..a vlastne ani ja, to je najhoršie.
Prakticky nemám v rukách nič čoho by som sa chytil, ani zákon, ani nariadenie, ani paragraf čo by som im vedel hodiť do placu..bez pádnych argumentov ma rýchlo odbijú.
Idem ešte skúsiť pohladať to nariadenie a jeho presné znenie.
Jestliže je navrženo na propuštění
do volného oběhu nebo dodáno určité straně měsíčně
méně než 300 jednotek součástí jízdních kol jakéhokoli
druhu, budou mít tyto dovozy podstatných součástí jízd-
ních kol omezený ekonomický význam a pravděpodobně
nepodkopají účinek cla uloženého nařízením (EHS)
č. 2474/93. Proto by neměly být považovány za obejití.
pracujem s dovozom a vývozom roky a veľakrát som sa stretol s tým, ze ten istý prípad si jeden colník vyložil tak, a druhý inak - záleží hlavne na tom, ako silne ***** ten colník je
Proste chýba jednoznačný výklad, a oni to chápu tak, že im to dáva moc rozhodovania.
Ďakujem pekne chalani, presne takéto veci som potreboval Už je neskoro, ráno si to začerstva preštudujem a pustím sa do toho, snáď zastihnem na colnici niekoho s kým bude reč Prinajhoršom tam už aj zabehnem v pondelok osobne(priviazať sa na protest o prepážku ), ak ušetrím 150,- na cle tak sa to oplatí.
Ahojte, niekedy minuly rok som tu zaregistroval jedno predne svetlo z ali, ktore viacero ludi chvalilo. Stalo okolo 20€ a paradne svietilo vie niekto podla tohto skveleho popisu, ktore by to mohlo byt?
Tak telefonát za mnou, chytil som dnes na dráte ochotnejšieho colníka, odrapkal som kódy nomenklatúr a citácie z vestníka tak uvidíme či to pomôže, vraj sa na to dnes-zajtra pozrú. Aj keď som pravdepodobne v práve, bude asi záležať od konkrétneho colníka čo sa toho chytí...
Tak telefonát za mnou, chytil som dnes na dráte ochotnejšieho colníka, odrapkal som kódy nomenklatúr a citácie z vestníka tak uvidíme či to pomôže, vraj sa na to dnes-zajtra pozrú. Aj keď som pravdepodobne v práve, bude asi záležať od konkrétneho colníka čo sa toho chytí...
Antidumping sa vztahuje ako na jeden ram tak aj na 10, je to jedno ci je to import na FO alebo PO. Oslobodenie od amtidumpingu maju logicky len firmy ktore skladaju bajky, u nas napr kellys alebo ctm(maju vybavene opatrenie na oslobodenie od antidumpingu). Ak sa chces vyhnut antidumpingu je to uplne jednoduche, prehlas ze povod tovaru nie je cina ale hong kong a na HK sa uz antidumping nevztahuje ak je ale na fakture jasne napisane ze povod je CN tak to budes mat velmi tazke aby si sa vyhol antidumpingu. Ak by si potreboval poradit napis do SS.
Dik za nové info, na krabici netuším čo je napísané, stačí ak poviem že rám bol poslaný z Číny, ale vyrobený v Hongkongu, príp. Taiwane? S predávajúcim by sa možno dalo dohodnúť že by mi také potvrdenie vydal.
K samotném antidumpingu(volajme to AD), na stránke finančnej správy som zadal číslo nomenklatúry 8714911021, čo by malo sedieť na môj prípad(rám z uhlíkových vlákien, nastriekaný) a vyhodilo mi len DPH 20%, sadzbu voči tretím krajinám 4,7% ale žiadne AD clo...či zadávam zlé čislo nomenklatúry?
Dik za nové info, na krabici netuším čo je napísané, stačí ak poviem že rám bol poslaný z Číny, ale vyrobený v Hongkongu, príp. Taiwane? S predávajúcim by sa možno dalo dohodnúť že by mi také potvrdenie vydal.
K samotném antidumpingu(volajme to AD), na stránke finančnej správy som zadal číslo nomenklatúry 8714911021, čo by malo sedieť na môj prípad(rám z uhlíkových vlákien, nastriekaný) a vyhodilo mi len DPH 20%, sadzbu voči tretím krajinám 4,7% ale žiadne AD clo...či zadávam zlé čislo nomenklatúry?
Ano presne, povedz ze ram je poslany z CN ale povod tovaru je HK prip TW. V tom pripade sa vyhnes AD nakolko AD sa vztahuje len na Cinu ale na HK uz nie.
Uvedenu nomenklaturu nemozes pouzit musis mat povolenie na colny rezim konecne pouzitie(co nemas,nedostanes). Colnik pouzil polozku 8714911039 ktora uz ale ma AD 47%. v pripade ze ram je vyrob. v Cine.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďalšia vec, platí to aj u nás alebo iba v ČR? V rámci EU to bude asi rovnaké, takže sa vraciam k prvej otázke.
Po pár telefonátoch s nezaintersovanými colníkmi z iného mesta ale nie som nadšený...asi tá výnimka na oslobodenie nebude platiť pre FO.
Otázka je ako konkrétne aplikovať tú výnimku pod 300ks keď nie som podnikateľ.
Prakticky nemám v rukách nič čoho by som sa chytil, ani zákon, ani nariadenie, ani paragraf čo by som im vedel hodiť do placu..bez pádnych argumentov ma rýchlo odbijú.
Idem ešte skúsiť pohladať to nariadenie a jeho presné znenie.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:31997R0088&qid=1490823289632&from=SK
je to ***** napísane, debilný colník si to môže vykladať po svojom,
Formulácia: Proto by neměly být považovány za obejití.
je fakt veľmi nešťastná
Jestliže je navrženo na propuštění
do volného oběhu nebo dodáno určité straně měsíčně
méně než 300 jednotek součástí jízdních kol jakéhokoli
druhu, budou mít tyto dovozy podstatných součástí jízd-
ních kol omezený ekonomický význam a pravděpodobně
nepodkopají účinek cla uloženého nařízením (EHS)
č. 2474/93. Proto by neměly být považovány za obejití.
pracujem s dovozom a vývozom roky a veľakrát som sa stretol s tým, ze ten istý prípad si jeden colník vyložil tak, a druhý inak - záleží hlavne na tom, ako silne ***** ten colník je
Proste chýba jednoznačný výklad, a oni to chápu tak, že im to dáva moc rozhodovania.
Edit: tu to rozoberaju aj s odkazmi na nariadenia http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?t=12972827 (do 300 sa nic neplati)
a toto moze tiez pomoct https://www.dutycalculator.com/dc/122384765/sports-leisure/bikes-scooters/bicycle-parts-other/import-duty-rate-for-importing-bike-frame-unpainted-from-china-to-united-kingdom-is-4.7/
https://www.aliexpress.com/item/Solarstorm-8000-Lumen-X3-Cree-XML-U2-3-LED-Rechargeable-Waterproof-6000mAh-bike-Flashlight-Torch-Light/32797476845.html
hladaj najdes aj lacnejsie asi
Antidumping sa vztahuje ako na jeden ram tak aj na 10, je to jedno ci je to import na FO alebo PO. Oslobodenie od amtidumpingu maju logicky len firmy ktore skladaju bajky, u nas napr kellys alebo ctm(maju vybavene opatrenie na oslobodenie od antidumpingu). Ak sa chces vyhnut antidumpingu je to uplne jednoduche, prehlas ze povod tovaru nie je cina ale hong kong a na HK sa uz antidumping nevztahuje ak je ale na fakture jasne napisane ze povod je CN tak to budes mat velmi tazke aby si sa vyhol antidumpingu. Ak by si potreboval poradit napis do SS.
vdaka bohu nie ale skusenosti s importom mam dost
Ano presne, povedz ze ram je poslany z CN ale povod tovaru je HK prip TW. V tom pripade sa vyhnes AD nakolko AD sa vztahuje len na Cinu ale na HK uz nie.
Uvedenu nomenklaturu nemozes pouzit musis mat povolenie na colny rezim konecne pouzitie(co nemas,nedostanes). Colnik pouzil polozku 8714911039 ktora uz ale ma AD 47%. v pripade ze ram je vyrob. v Cine.
Prikladam obrazok hodnoty vymyslene.
Link: https://ekrcis.financnasprava.sk/isstinet/TARICSK/Measure_B.aspx?DatumSimulacie=30.3.2017&Nomenklatura=8714911021
Smer pohybu : Import
Krajina pôvodu/určenia : ERGA OMNES (tretie krajiny)-1011
8714910000 1883840 Colná sadzba voči tretím krajinám 4.7 % R9822610
C
8714910000 -35133 Daň z pridanej hodnoty 20 % Z1004900
P
Krajina pôvodu/určenia : Čína-CN
8714911039 8005 3370443 Definitívne antidumpingové clo 0 % I0601860
D
8714911039 8009 3313527 Definitívne antidumpingové clo 0 % I9902940
D
8714911039 8062 3313532 Definitívne antidumpingové clo 0 % D1103040