Ad prechod pre chodcov vs auta: už som to tu písal raz - zákon je jedna vec, rozum a slušnosť druhá. Ak by to aj bol podľa zákona, ktorý tu bol citovaný - čisto subjektívna vec, či stihnem prejsť cez prechod alebo nie. Každý má rôzny odhad vzdialenosti či rýchlosti auta (mimochodom variabilná položka). Koľko sekúnd ušetríš spomalením/nezastavením auta na pustenie chodcov cez prechod? 15? 20? fúúú... to je neskutočné číslo .. ale pri F1 alebo zjazdovom lyžovaní. Nie v bežnej premávke.
Naozaj stačí ísť na západ (už aj ČR je v istých ohľadoch iný svet), a človek sa pri návrate cíti ako v "praveku".
Na základe skúsenosti s SK vodičmi (ako chodec aj ako šofér), som sám pre seba (šoféra) zaviedol dávať 100% prednosť chodcom .... a odporúčam, od vtedy je pokoj od dilém typu zastaviť/nezastaviť, oplatí sa/neoplatí a pod.
Skoro som zabudol. Bajny Citroën C3 SA-FOTIM na LPG som stretol. Ale z videa nevidím nálepku "LPG". Čakal som na pripojenie na R1, či ma nepredbehne, ale nič. Ostal som v šoku (srandu si robím).
Dnes Petržalka, Billa, zúžený pás, dočasné semafory. Kolegyňa šoféruje, blížime sa k tomu zúženému miestu, vidíme že dlhšie je zelená, len spomalíme a oproti nám kľudne na červenú dve autá plnou rýchlosťou si to valia a pokračujú ďalej. Žiadny náznak spomalenia, nič. Ale tá červená je nízko, vo výške očí vodiča, museli ju vidieť.
Skoro som zabudol. Bajny Citroën C3 SA-FOTIM na LPG som stretol. Ale z videa nevidím nálepku "LPG". Čakal som na pripojenie na R1, či ma nepredbehne, ale nič. Ostal som v šoku (srandu si robím).
Dnes Petržalka, Billa, zúžený pás, dočasné semafory. Kolegyňa šoféruje, blížime sa k tomu zúženému miestu, vidíme že dlhšie je zelená, len spomalíme a oproti nám kľudne na červenú dve autá plnou rýchlosťou si to valia a pokračujú ďalej. Žiadny náznak spomalenia, nič. Ale tá červená je nízko, vo výške očí vodiča, museli ju vidieť.
isto mali ti oproti cervenu? lebo v poslednej dobe je tam zelena z oboch stran pustena stale
isto mali ti oproti cervenu? lebo v poslednej dobe je tam zelena z oboch stran pustena stale
Ano mali, naschval som pozeral do zadu, cervena svietila, dalsie auto zastavilo.
A nebolo to o tom zeby prave naskocila cervena, my sme mali zelenu dlhsie.
Neviem, čo sa tam stalo, no podľa nasprejovaných čiar ich zrazil na prvom, maximálne druhom páse zebry na pravej strane v smere jazdy a zastavil hneď za zebrou, tak sa mohlo stať, že buď nešiel veľmi rýchlo a chodkyne mu tam vstúpili s tým, že vodič o nich vie, preto ide pomaly a pribrzdí im, no on zrovna nedával pozor na cestu alebo ich prehliadol a pomaly šiel z iného dôvodu (rozbitá cesta za priechodom, odbočka na Lidl),
alebo išiel normálne, možno rýchlejšie, a začal brzdiť pred priechodom a zastavil až za.
Samotný priechod je z pohľadu daného vodiča na kopci, takže protiidúce vozidlá svietia priamo do očí, keď idete do kopca pred priechodom. Hneď za priechodom sú praskliny a nerovnosti na ceste a odbočka na Lidl, ktorú vodič zbadá až keď ide cez ten priechod na kopci. Chodník od Lidla je neosvetlený a keď prídete na úroveň priechodu, môžete pokračovať ďalej rovno po chodníku súbežnom popri vozovke alebo sa stočiť na priechod, ten je v mieste vozovky osvetlený.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://youtu.be/KB3-xmeficE
Dalsi vyber z okolia Ziliny. Ten magor v 0:30 nema konkurenciu, aj ked ti v 1:15 a 2:10 sa snazia co to ide.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Naozaj stačí ísť na západ (už aj ČR je v istých ohľadoch iný svet), a človek sa pri návrate cíti ako v "praveku".
zeby telocvikár z vychodu mal uz 7x rokov?
tá dodávka čo ma otriasla, dolámala, prederavila, dotrhala a pomliaždila to je asi osud, už som potreboval novú píšťalku - Whistle Vaero, Ultegra Di2
A sa fotil akurát?
https://www.facebook.com/reel/4050824631908244?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Zipsik bez nalepky? za to byva pokuta...
Ano mali, naschval som pozeral do zadu, cervena svietila, dalsie auto zastavilo.
A nebolo to o tom zeby prave naskocila cervena, my sme mali zelenu dlhsie.
misoR nálepka tam je, z vnútornej strany zadného skla
toto je lepšie
https://www.bike-discount.de/en/fox-racing-baseframe-pro-d30-protector-vest
https://www.dookie.cz/ledvinovy-pas-fox-titan-race-belt-2025-black/?v=6604
L
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1056055856556146&id=100064552252524
Neviem, čo sa tam stalo, no podľa nasprejovaných čiar ich zrazil na prvom, maximálne druhom páse zebry na pravej strane v smere jazdy a zastavil hneď za zebrou, tak sa mohlo stať, že buď nešiel veľmi rýchlo a chodkyne mu tam vstúpili s tým, že vodič o nich vie, preto ide pomaly a pribrzdí im, no on zrovna nedával pozor na cestu alebo ich prehliadol a pomaly šiel z iného dôvodu (rozbitá cesta za priechodom, odbočka na Lidl),
alebo išiel normálne, možno rýchlejšie, a začal brzdiť pred priechodom a zastavil až za.
Samotný priechod je z pohľadu daného vodiča na kopci, takže protiidúce vozidlá svietia priamo do očí, keď idete do kopca pred priechodom. Hneď za priechodom sú praskliny a nerovnosti na ceste a odbočka na Lidl, ktorú vodič zbadá až keď ide cez ten priechod na kopci. Chodník od Lidla je neosvetlený a keď prídete na úroveň priechodu, môžete pokračovať ďalej rovno po chodníku súbežnom popri vozovke alebo sa stočiť na priechod, ten je v mieste vozovky osvetlený.
Nejaké komentáre sú aj na FB I love Ilava:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=705321821821080&id=100070298050812