Ahojte bikeri,
Pred zaciatkom novej sezony by som si chcel obstarat nove 26" MTB kolesa. Potreboval by som kolesa pre diskove brzdy s uchytenim kotuca Center Lock. Moj cenovy strop je cca. 250 EUR. Oslovili ma tieto:
Čaute potreboval by som trochu poradiť.
Laborujem nad novými kolesami na 29er.
A chcel by som niečo ľahké a prijateľne tuhé, čo znesie 75kg a maratónske jazdenie.
Pôvodne som chcel kombináciu ZTR Crest a výplet Sapim CX Ray, no dať 160€ len za výplet je dosť masaker, navyše sa bojím, že by to už s tuhosťou nemuselo byť optimálne
Alternatívou je WTB Frequency i19 a výplet Sapim Race. No tu sa obávam zasa šírky ráfika 19mm (Crest má 21mm a vyhovovalo mi to)
Momentálne vozím 2,1" plášť (51mm na 19,4mm ráfiku), no v budúcnosti by som chcel zobrať aj 2,25"
Jazdím bezduše a obávam sa, že 2,25" plášť by sa na 19mm ráfiku už mohol žuvať pri nižších tlakoch (vozím TLR plášte pod 2 atm)
Máte niekto nejaké skúsenosti s týmito kombináciami?
Prípadne vedel by niekto doporučiť nejaké lacnejšie ploché špice do 2€/ks ? (napr. Pilar a pod.)
Ahojte. Chcel by som sa poradiť, opýtať. Mám kolá No Stan´s ZTR Arch ex 29". Od novoty najazdené niečo cez 6000km. Bol na nich povolený výplet. Dal som ich docentrovať v servise. Všimol som si, že keď založím koleso do vidlice, ráf a plášť je voči vidlici mierne vychýlený do ľavej strany (na strane brzdového kotúča) a nieje v strede. To isté aj predné kolo. Treba to ešte nejako docentrovať? Povoliť špice na strane kotúča a na druhej dotiahnúť? Alebo výplet to už má za sebou!? Stretol sa tu niekto s tým? Ďakujem za rady a skúsenosti.
S pozdravom Mário.
...skontrolovať museli, či ide rovno, či je vycentrovaný, či nehádže do strán alebo nerobí žabky. Ale neskontrolovali, či je vycentrovaný na stred. Babráci.
Najskor by som sa uistil, ze je problem v kolese a nie v rame/vidlici. Jednoduchy test je dat kolesa naopak, ak budu vychylenia identicke (na tu istu stranu), problem nie je v kolesach.
Ja som daval nedavno centrovat nove kolesa a mechanik mi pri odovzdavani povedal: Kolesa su na stred, ale ak po namontovani nebudu v strede, pridi aj s bikom, doladim ich aby v rame sedeli presne
Ahojte!
Vedel, by mi niekto poradit MTB kolesa 29er do 300 EUR s 15mm - prednou a 12mm/142mm osou? Nejaký obchod alebo e-shop. Chcel by som fulcrumy red power ale neviem ci ich robia v takejto variante. Vdaka.
Fulcrum Red Power XL 2012 som jazdil v tejto kombinácii osiek (síce 26", ale náboj bude myslím rovnaký)
Kúpil som ich QR/QR a postupnou výmenou rámu a vidlice som dokúpil adaptéry na 15/12
Lepšie ale kúpiť priamo s tými adaptérmi ktoré chceš, lebo 15e za 2 kúsky kovu na každé koleso je celkom dosť
Ináč som uvažoval aj nad kolesami Mavic Crossrock xl tie su tiež 15/12x 142 len ich nepoznám. Ja mam momentálne Fulcrum red metal 5 a jazdím ich už pekne dlho a ešte som ich nikdy nemusel docetrovat a aj loziska su ako nové. Ja chcem hlavne kolesá, ktoré mi aspon tak dlho vydržia ako tie red metal 5 a potrebujem sa zmestit do 300 EUR
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-american-classic-race-tubeless/1385 (extrémne ľahké, čo som počul aj pevnosť je fajn, trochu drahšie)
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-shimano-xtr-wh-m985-vypredaj/5774
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=385871&category_id=63040&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=385869&category_id=63040&option=com_virtuemart&Itemid=1
kilo a pol je zlé? O_o
Laborujem nad novými kolesami na 29er.
A chcel by som niečo ľahké a prijateľne tuhé, čo znesie 75kg a maratónske jazdenie.
Pôvodne som chcel kombináciu ZTR Crest a výplet Sapim CX Ray, no dať 160€ len za výplet je dosť masaker, navyše sa bojím, že by to už s tuhosťou nemuselo byť optimálne
Alternatívou je WTB Frequency i19 a výplet Sapim Race. No tu sa obávam zasa šírky ráfika 19mm (Crest má 21mm a vyhovovalo mi to)
Momentálne vozím 2,1" plášť (51mm na 19,4mm ráfiku), no v budúcnosti by som chcel zobrať aj 2,25"
Jazdím bezduše a obávam sa, že 2,25" plášť by sa na 19mm ráfiku už mohol žuvať pri nižších tlakoch (vozím TLR plášte pod 2 atm)
Máte niekto nejaké skúsenosti s týmito kombináciami?
Prípadne vedel by niekto doporučiť nejaké lacnejšie ploché špice do 2€/ks ? (napr. Pilar a pod.)
https://www.bike-components.de/en/Dtswiss/XR-1501-26-SPLINE-ONE-Disc-6-Loch-MTB-Laufradsatz-Modell-2014-p37909/
DTswiss Aero speed. Napr. u Matta: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/drat-dt-swiss-aero-speed-cierny/2034
DT Swiss redukčné koncovky pre predný náboj DT 240S 15mm (redukcia na QR 5/100)
36,99 €
S pozdravom Mário.
komponenty/centrovanie-kolesa-t20096-60.html
viewtopic.php?f=2&t=18545
Ja som daval nedavno centrovat nove kolesa a mechanik mi pri odovzdavani povedal: Kolesa su na stred, ale ak po namontovani nebudu v strede, pridi aj s bikom, doladim ich aby v rame sedeli presne
Vedel, by mi niekto poradit MTB kolesa 29er do 300 EUR s 15mm - prednou a 12mm/142mm osou? Nejaký obchod alebo e-shop. Chcel by som fulcrumy red power ale neviem ci ich robia v takejto variante. Vdaka.
Kúpil som ich QR/QR a postupnou výmenou rámu a vidlice som dokúpil adaptéry na 15/12
Lepšie ale kúpiť priamo s tými adaptérmi ktoré chceš, lebo 15e za 2 kúsky kovu na každé koleso je celkom dosť