Zdravim, pred par mesiacmi mi nasli nador na semenniku, a tak musel ist jeden prec.... boli to tazke mesiace zvyknut si, ze som polovicny chlap... priatelka ma kvoli rakovine opustila... ... lekari povedali a hovoria to aj teraz, ze je 2 percentna sanca ze sa to vrati na druhy semennik a ze nie je dokazan závislosť medzi rakovinou a cyklistikou. Na nete su clanky, kde sa o tom pise, ale ziadne jasne stanovisko, co to sposobuje. Bojim sa zacat zasa aktivne venovat cyklistike, kedze chcem v buducnosti vlastne dieta, uz teraz ma asi ziadna zena nebdue chchiet, ale keby sa aj nasla nejaka, s ktorou by sme sa lubili, tak ju nechcem pripravit o moznost mat vlastne dieta. Preto pisem sem, chcem sa spytat, ci tu niekto ma za sebou podobnu skusenost s rakovinou a ci sa aj dalej venuje cyklistike a nema problemy alebo recidivu. Ak sa budes hanbit pisat sem , napis mi sukromnu spravu prosiiim. Dakujem.
30.04.2017 - 15:49:30
00
Vratit sa moze vzdy, s tym nic nespravis. Jedina moznost, ako si zaistit potomstvo je dat si zmrazit spermie, cca 140€ prvy rok a potom 80€ rocne.
A za frajerkou ti tiez nemusi byt luto...
30.04.2017 - 16:02:15
02
Ako som to cital tak musím napisat svoj nazor. Za 1. Je vseobecne zname ze cvicenie pomaha bojovat proti rakovine a za vznikom rakoviny najcastejsie stoja veci ako zla zivotosprava, zle prostredie, niekedy aj stres ale dokonca aj nekvalitne oblecenie s jedovatymi farbami
Za 2. Ked ta niekto opusti v case ked potrebujes podporu tak ti to vazne nemusi byt luto
30.04.2017 - 16:21:08
06
Nazdar, moc sem nepisem, ale k tejto teme mam co povedat. V mají 2009 mi diagnostikovali rakovinu semennikov. Jedno vajco mam odlozene na patologii, absolvoval som hutne mesiace v chemoterapii a od jari 2010 som v pohode. Cyklistike sa na hobby urovni venujem od 2013 a doteraz ziadna recidiva alebo nieco podobne. Uzivam si zivot, v pohode si sadnem a dam nohu cez nohu (to dvojvajecny nemozu :) , pochopil som realne hodnoty v zivote.
Takze za mna, nie si polovicny chlap, sme chlapi, ktorí sústredia svoje ego do jedného vajca. Co sa tyka cyklistiky, na výsledky mojich onkomarkerov nema ziadny vpvyv. Nie som doktor, aby som to hodnotil objektivne.
30.04.2017 - 20:06:44
06
Dakujem Vám všetkým za odpovede a hlavne bamatus. Neskutocne si ma potesil :) ja som mal stastie v nestasti, ze som mal prve stadium, cize ma obisli chemo a ine liecby, chodim len na kontroly (CT, krv, moc, sono). Viem, ze o taku priatelku stat ani nemusim, ale znicilo ma to, hlavne ze dovod bol, ze nechce partnera, ktory mozno nebdue moct deti mat.... . Bal som sa, ze by som sa musel zbavit aj cyklistiky, tpo by som neprezil... Lekarka ma ubezpecila, ze vraj cyklistika za to nemoze, by som musel roky dennodenne jazdit v horach aby dostavali narazy. :) uvidim, co bdue dalej, este raz vdaka.
30.04.2017 - 20:31:53
00
Ak si chceš byt isty, robievaj si tehotenské testy, ak vyjde pozitivny mas problem
30.04.2017 - 20:47:05
00
?:D :D jakoze viem, ze tie dva markery co sa sleduju ukazuju , ze raovina je tu , ale mne neukazali :D ja som mal negativne jak keby sem byl 100percentne zdravy, jedina vec ci sa to zistilo bolo ultrasonograf na tvrdych miestach a bolo to.
01.05.2017 - 16:46:03
00
Možno sa chcela dávno rozísť len toto je padlo vhod keď tak rýchlo sa rozhodla. Nesmuť tu najväčšiu lásku máš pri sebe a to je cyklistika. Prajem ti aby si bol plnohodnotný chlap aj s jednym vajcom. :)
01.05.2017 - 19:53:52
00
Dakjem :)) a tak vsetko chce cas , uz to je par mesiacov, idem dalej, len som cakal do dalsej kontroly, aby soms a spytal lekarov na cyklistiiku, nastastie ma potesili :D teraz som potreboval len od inych chlapov, co maju rovnaky problem, ci dalej jazdia bez problemov, ci sa im to nevratilo :) som rad, ze sa mozem dalej venovat :) nedavno som obnovil favorit, tak by bola skoda, na nom si nezajazdit :)
03.05.2017 - 15:49:58
00
Svojho casu som si velmi cenil Armstronga, napriek jeho pruserom. Zdvihol sebavedomie ludom co presli cimsi podobnym. Tazko povedat co by som robil v tvojej situacii ale urcite je lepsie ist dalej nez zacat bedakat nad osudom. Drzim palce! :muscle:
03.05.2017 - 19:24:24
03
Elgringo napísal:
Ak si chceš byt isty, robievaj si tehotenské testy, ak vyjde pozitivny mas problem


..platí len v prípade zvýšenia hCG, nie je senzitívny pre ďalšie 2 onkomarkery AFP a LDH.. a predpokladám že autor témy je pravidelne sledovaný (vrátane onkomarkerov)
..kryoprezervácia (zamrazenie) spermií pre tvoju diagnózu C62, by mala byť na odporúčanie onkourológa zdarma (treba sa spýtať v centre asistovanej reprodukcie)
..v prípade že si nemal chemo- ani rádioterapiu, nemáš predpoklad zníženej fertility (schopnosti oplodniť partnerku)
..môžeš si dať implantovať silikónovú testikulárnu protézu namiesto odstráneného semenníka
..bicykluj a užívaj si život pokojne ďalej ;)
07.05.2017 - 18:01:57
00
:)) vdaka za odpoved :) som sledovany :) nemal som ziadnu z tych zabijackych liecebných variant, nedam si implementoovat nic, lebo to by znamenalo zasa lezat na operacnom stole. :) Bicyklovat sa chcem aj nadalej, preto som sem napisal, ci niekto v podobnej situaii nadalej bicykluje a nema ziadne problemy, nakolko partnerku uz nemam a asi tak skoro mat nebudem, hladal som nejake odpovede v clankoch, ci cyklistika mi neodberie tu moznost mat deti klasickou cestou, nez by sa nasla nejaka, ktorej by to nevadilo.
08.05.2017 - 13:13:12
00
v pohode ;) ja som len uviedol možnosti, niektorým tá implantácia psychicky pomôže..

v každom prípade kryoprezervácia spermií je dobrá vec, nikdy nevieš čo sa môže stať.. nemyslím tým teraz, že by si bol "menej" plodný vďaka cyklistike- to určite nie

p.s. žena, ktorej vadí že muž má len jeden semenník kvôli vážnemu ochoreniu alebo úrazu, je v prvom rade úbohá *píp* (každý si doplní podľa seba :) .. nie je to predsa nič, čo by bolo navonok vidno a taktiež to v ničom neznižuje mužove kvality
08.05.2017 - 15:22:43
00
anonym142... ako citam mas skutocne rad cyklistiku ale mas aj urcite obavy... co takto skusit sportove kolobezky..? Mna vzdy pri dlhsich vyjazdoch na bicykli bolelo vsetko "okolo sedadla", tak som definitivne presedlal na kolobky. Dnes uz su dostupne spickove zavodne stroje porovnatelne s bicyklami a pohyb na nich je aj o dost komplexnejsi a aj zdravsi pre chrbat ci muzske zalezitosti ... :)
08.05.2017 - 16:15:09
00
zachary: ved ja som rad :) :)
ddemo: s tym mas pravdu, nerad by som si vlastnou chybou sposobil uplnu neplodnost alebo nieco.... po precitani tvojej spravy, najprv som sa rehotal :D :D , ale co som si pozeral, tak normalne ma to zaujalo :D len skoda , ze nie je az taky velky vyber (znacka, cena, farba), zaujala ma Crussis Urban 4.2, ale momentalne nemam peniaze.:) zaujimalo by ma, kolko km na tom sa da v poriadku najazdit:) ja som cyklista na dlhe trasy :)
08.05.2017 - 20:00:46
00
keyboard_arrow_up